Alman Kurabiyesi Yağı, unu ve parçalara ayırdığınız mayayı bir el mikseri ile iyice karıştırın. Daha sonra elinizin de yardımı ile yumuşak bir hamur oluşturun. Sıcak bir ortamda üstü kapalı bir biçimde 20 dakika bekletin. Hamuru unlanmış bir zeminde yarım santim kalınlığında açın. 6,5 cm çapında ortası 2,5 cm kesilmiş kurabiyeler oluşturun. Halkaları tabanında yağlı kağıt bulunan bir tepsiye yerleştirin, yumurta sarısı ile sıvayın ve şekerleri üzerine serpiştirin. 175 derece ısıda 12-15 dakika pişirin. Ve soğumaya bırakın. MALZEMELER * 375 gr. Tereyağı * 5 Bardak Un * 1 Tatlı Kaşığı Maya * 1 Yemek Kaşığı Krem Şanti * 2 Yumurtanın Sarısı * 100 gr. İri Taneli Toz Şeker
İnegöl Köfte Kıymayı bir gün önceden bir kere çektirin. Kıymaya karbonat karıştırarak yoğurun. Bir gün bekletin. İkinci gün robotta bir adet soğanı çekerek süzgeçte yıkayın. Köfteye karıştırın. Tuzunu ilave edip iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp üzerini bastırarak mangal ateşinde pişirin. Yanında piyaz ile beraber servise sunun. MALZEMELER * 1 kg. Dana Kaburga Kıyması * 2 Çay Kaşığı Karbonat * 1 Tatlı Kaşığı Tuz * 1 Orta Boy Soğan
Çılbır Geniş bir tencereye üç parmak yüksekliğinde su doldurup kaynatın. 6 yumurtayı birer birer kepçenin içine kırın. Dağılmamalarına dikkat ederek kaynayan suya aktarın. 2-3 dakika sonra pişen yumurtaları kevgirle sudan alıp servis tabağına yerleştirin. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağında kızdırılmış kırmızıbiber gezdirip servis yapın. MALZEMELER * 6 Yumurta * Sarmısak * Yoğurt * Tereyağı * Toz Kırmızıbiber