Enginarlı Piliç Kaynayan 2 bardak suya pilici, doğranmış havucu ve kesilmiş soğanı ekleyin. Patatesi ve enginarları ekleyin. Yemeğin suyundan yarım su bardağı kadarını bir kenara ayırın. Zeytinyağını kızdırın. Unu ekleyin. Yarım su bardağı suyu ekleyin. Muskat, karabiber ve yeterince tuzu ilave edin. Ayrı bir kapta yumurta sarısı ve kremayı çırpın. Sıcak unlu sosu hızlı karıştırarak, kremalı karışımı ekleyin. Pilici fırın tepsisine dizin. Kremalı karışımı sebzelerin üzerine dökün. Rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Peynir eriyene dek fırında bekletin. Fırından çıkardıktan maydanoz serperek, servis yapın.
Malzemeler *Bir küçük Piliç * İnce bir adet havuç * 1 adet küçük boy soğan * 3 adet konseerve enginar * 1 adet patates * 2 su bardağı su * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 2 çorba kaşığı un * 1 çay kaşığı muskat * Tuz, karabiber * 1 küçük kutu krema * 1 adet yumurtanın şansı * 6 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri * İnce kıyılmış maydanoz
* * * Bulgur Salatası Kaynar suda bulgur yumuşayıncaya kadar bekletip süzün. Soğanları doğrayın. 1 çorba kaşığı sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin. Taze soğanları temizleyip ince ince doğrayın. Turşu ve sivri biberi doğrayın. Domatesleri, kırmızı soğanı ince halkalar halinde doğrayın. Derin bir kaba alıp bulguru ve kavrulmuş soğanı ekleyin. Tuz, pulbiber, limon suyu ve kalan zeytinyağını ilave edip harmanlayın. Marul yapraklarını yıkayıp servis tabağına yerleştirin. Hazırladığınız bulgur salatasını marul yapraklarının üzerine yayıp servis yapın.
Malzemeler *2 su bardağı ince bulgur * 2 soğan * 5-6 dal taze soğan * 2 domates * 2-3 sivribiber * 1 kırmızı soğan * 10 kornişon turşu * 1 demet maydanoz * 1 çorba kaşığı limon suyu * 2 çorba kaşığı sıvıyağ * 4-5 marul yaprağı * Tuz, pulbiber
* * * Bademli Alabalık Tava Önce balıkları tuz ve biberleyin. Daha sonra her iki tarafını da una bulayıp çırpılmış yumurtaya batırın. Bir tavada kızgın yağda her iki tarafını da kızartın. Roko, yeşil soğan ve limonla birlikte servis edin. En son file bademleri balığın üstüne serpin.
Malzemeler *4 adet alabalık fileto * 50 gr. un * 3 adet çırpılmış yumurta * 100 gr kızarmış file badem * Yeterince tuz ve biber * Kızartma için 1 su bardağı sıvı yağ