Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 22 Kasım 2008  

Günün mönüsü



Enginarlı Piliç
Kaynayan 2 bardak suya pilici, doğranmış havucu ve kesilmiş soğanı ekleyin. Patatesi ve enginarları ekleyin. Yemeğin suyundan yarım su bardağı kadarını bir kenara ayırın. Zeytinyağını kızdırın. Unu ekleyin. Yarım su bardağı suyu ekleyin. Muskat, karabiber ve yeterince tuzu ilave edin. Ayrı bir kapta yumurta sarısı ve kremayı çırpın. Sıcak unlu sosu hızlı karıştırarak, kremalı karışımı ekleyin. Pilici fırın tepsisine dizin. Kremalı karışımı sebzelerin üzerine dökün. Rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Peynir eriyene dek fırında bekletin. Fırından çıkardıktan maydanoz serperek, servis yapın.

Malzemeler
* Bir küçük Piliç
* İnce bir adet havuç
* 1 adet küçük boy soğan
* 3 adet konseerve enginar
* 1 adet patates
* 2 su bardağı su
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 çorba kaşığı un
* 1 çay kaşığı muskat
* Tuz, karabiber
* 1 küçük kutu krema
* 1 adet yumurtanın şansı
* 6 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
* İnce kıyılmış maydanoz

* * *
Bulgur Salatası
Kaynar suda bulgur yumuşayıncaya kadar bekletip süzün. Soğanları doğrayın. 1 çorba kaşığı sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin. Taze soğanları temizleyip ince ince doğrayın. Turşu ve sivri biberi doğrayın. Domatesleri, kırmızı soğanı ince halkalar halinde doğrayın. Derin bir kaba alıp bulguru ve kavrulmuş soğanı ekleyin. Tuz, pulbiber, limon suyu ve kalan zeytinyağını ilave edip harmanlayın. Marul yapraklarını yıkayıp servis tabağına yerleştirin. Hazırladığınız bulgur salatasını marul yapraklarının üzerine yayıp servis yapın.

Malzemeler
* 2 su bardağı ince bulgur
* 2 soğan
* 5-6 dal taze soğan
* 2 domates
* 2-3 sivribiber
* 1 kırmızı soğan
* 10 kornişon turşu
* 1 demet maydanoz
* 1 çorba kaşığı limon suyu
* 2 çorba kaşığı sıvıyağ
* 4-5 marul yaprağı
* Tuz, pulbiber

* * *
Bademli Alabalık Tava
Önce balıkları tuz ve biberleyin. Daha sonra her iki tarafını da una bulayıp çırpılmış yumurtaya batırın. Bir tavada kızgın yağda her iki tarafını da kızartın. Roko, yeşil soğan ve limonla birlikte servis edin. En son file bademleri balığın üstüne serpin.

Malzemeler
* 4 adet alabalık fileto
* 50 gr. un
* 3 adet çırpılmış yumurta
* 100 gr kızarmış file badem
* Yeterince tuz ve biber
* Kızartma için 1 su bardağı sıvı yağ




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Cebinde akrep var!Maço ama sempatik
'Çeşme'den gelen güzellikİlişkide kalite ön...
Hemoroid nasıl tespit edilir?Kalbinize de zararlıdır
Huzura açılan kapıHareketsiz kalmayın!
Alzheimer'ı engelliyorŞıklık ve kallitede yüzde...
Yazdan kalma günlerHeidi'nin tasarımları geliyor
Geleneksel yeni yıl...Giresun'daki saklı cennet
Kişiye özel tasarımKışa hazırmısınız?
Kurtarıcınız olacakSaç dökülmesine çözüm
Aşk mesajları
GÜNCEL
Eğitimciye Eğitimciye yakışır mı?
Öğretmeninin verdiği ceza yüzünden sınıfta utanç verici duruma düşen...
Öldüren zabıta
İskele battı!
Halanın bedduası tuttu
Futbolda kurşun sesi!
'İntihar şov' kazası
Üniversiteli gençlere polis...
SPOR
Yıpratma Yıpratma taktiği
Cemal Aydın'ın, maçın hakemini değiştirten telefon görüşmesinin...
İşte yüzyılın takası!
Bobo gemileri yaktı!
Roberto Carlos sözleşmeyi...
Aslan kırık dökük
Tello isyan etti
Taraftarla coşarız
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Kuvvetli Sağanak Yağışlı 19°C 14°C 
ANKARA Yağmurlu 15°C 5°C 
İZMİR Kuvvetli Sağanak Yağışlı 17°C 13°C 
ANTALYA Kuvvetli Sağanak Yağışlı 23°C 8°C 
ADANA Kuvvetli Sağanak Yağışlı 17°C 11°C 
EKONOMİ
IMKB E: 21.965,960 D:% 3,48
DOLAR S: 1,675 D:% -1,88
EURO S: 2,102 D:% -1,50
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye / İletişim | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi