Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 21 Kasım 2008  

Günün mönüsü



Mercimekli Lahana Sarma
Sıcak suda lahanaları haşlayın. Haşlanmış mercimek, ince kıyılmış soğan, maydanoz, bulgur, nane, karabiber, tuz ve sıvı yağı karıştırın. Uzunca kesilmiş lahanaların kenarına iç malzemeden koyarak muska şeklinde sarın. Tencereye sıkıca yerleştirin. Üzerine sarımsak, salça, 2 su bardağı su, sıvı yağ karışımını döktükten sonra, yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak veya soğuk servise sunun.

Malzemeler
* 1 orta boy lahana veya demet kara lahana
* 1 su bardağı mercimek
* 1 adet soğan
* 1 kahve fincanı ince bulgur
* Yarım demet maydanoz
* 2 tatlı kaşığı nane
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* 1 fincan sıvı yağ.
* Yeteri kadar tuz Sos için:
* 2 diş sarmısak
* 1 yemek kaşğı salça
* 2 su bardağı su
* 1 fincan zeytinyağı

* * *
Mandalina Kabuğu Reçeli
Mandalinaları yıkayın ve kabuklarını çıkarıp ince ince kıyın ya da robottan geçirin. Derin bir kaba aldığınız mandalina kabuklarını 1 su bardağı şekerle 5 dakika ovun. Kalan şekeri de üzerine dökerek buzdolabında 1 gece bekletin. Karışıma mandalina suyunu ilave edip kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin. Limon suyunu da ekleyip 5 dakika daha kaynatın. Hazırladığınız reçel soğuyunca kavanoza doldurup ağzını tülbentle kapatın.

Malzemeler
* 1 kg mandalina
* 1.5 kg toz şeker
* 2 su bardağı mandalina suyu
* 1 limon suyu

* * *
Barbekü Soslu Tavuk
Butları temizledikten sonra tuzlayın ve karabiberleyin. Butları, derili kısımları alta gelecek şekilde fırın tepsisine koyun. Fırında 15 dakika pişirin, ters çevirip 15 dakika daha pişirin. Üzerlerine barbekü sosu sürün, 5 dakika daha pişirin. Kerevizin saplarını kesin. 5 dakika yağda kavurun üzenlerine 1 tutam şeker serpin, sirke gezdirin. Kıydığınız yaprakları katın, tuz ve karabiber koyun. Tavuğu sebze ve sosla birlikte servis yapın.

Malzemeler
* 4 adet tavuk budu
* Tuz
* Karabiber
* 300 ml. barbekü sosu veya ketçap
* 500 gr. kereviz sapı
* 1 yemek kaşığı sıvı yağ
* Şeker
* 1 tatlı kaşığı sirke




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Oyun bittiNeşe ve gözyaşını...
Üçüncüye hamile! Popstar evleniyor
'Ancere'nin şifası sizinleAnnesini sevmeyen eşini dövüyor
Sıcak, sperm miktarını etkiler Hemoroid genetik olabilir
Şişmanlığın nedenleriBeyin değil burun!
Yılbaşı gecesi yıldız olunSokak mağazacılığı Türkiye'de
Çikolatanın muhteşem dansıEn "favori" armağan
Saçlarınız lavanta koksun! Ekonomik formül
Sportif ve karizmatik erkeklereAşk mesajları
GÜNCEL
Ne olur oğlumu getirin 'Ne olur oğlumu getirin'
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yaşayan Meral Şimşek isimli genç...
Paraları 'hamamda' yedik
Polis yine durdurdu
7 aylık hasret bitti
Galeriye silahlı baskın
'Ev kadınlığı' lisede...
Kumarcıların yasak tepkisi
SPOR
Halis Halis Muhlis skandal
A.Gücü Başkanı Aydın, hakem atamasını önceden öğrenip ilk olarak TFF...
Kork bizden İspanya
Oyunun parçası değiliz
Ümit Dubai yolcusu
26. haftaya dikkat
Final gibi bir maç
Şimdi de Purovic şoku
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 17°C 11°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 13°C 6°C 
İZMİR Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 19°C 12°C 
ANTALYA Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 20°C 12°C 
ADANA Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 22°C 14°C 
EKONOMİ
IMKB E: 21.228,270 D:% -3,20
DOLAR S: 1,710 D:% 1,54
EURO S: 2,135 D:% 0,38
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye / İletişim | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi