Mercimekli Lahana Sarma Sıcak suda lahanaları haşlayın. Haşlanmış mercimek, ince kıyılmış soğan, maydanoz, bulgur, nane, karabiber, tuz ve sıvı yağı karıştırın. Uzunca kesilmiş lahanaların kenarına iç malzemeden koyarak muska şeklinde sarın. Tencereye sıkıca yerleştirin. Üzerine sarımsak, salça, 2 su bardağı su, sıvı yağ karışımını döktükten sonra, yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak veya soğuk servise sunun.
Malzemeler *1 orta boy lahana veya demet kara lahana * 1 su bardağı mercimek * 1 adet soğan * 1 kahve fincanı ince bulgur * Yarım demet maydanoz * 2 tatlı kaşığı nane * 1 tatlı kaşığı karabiber * 1 fincan sıvı yağ. * Yeteri kadar tuz Sos için: * 2 diş sarmısak * 1 yemek kaşğı salça * 2 su bardağı su * 1 fincan zeytinyağı
* * * Mandalina Kabuğu Reçeli Mandalinaları yıkayın ve kabuklarını çıkarıp ince ince kıyın ya da robottan geçirin. Derin bir kaba aldığınız mandalina kabuklarını 1 su bardağı şekerle 5 dakika ovun. Kalan şekeri de üzerine dökerek buzdolabında 1 gece bekletin. Karışıma mandalina suyunu ilave edip kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin. Limon suyunu da ekleyip 5 dakika daha kaynatın. Hazırladığınız reçel soğuyunca kavanoza doldurup ağzını tülbentle kapatın.
Malzemeler * 1 kg mandalina * 1.5 kg toz şeker * 2 su bardağı mandalina suyu * 1 limon suyu
* * * Barbekü Soslu Tavuk Butları temizledikten sonra tuzlayın ve karabiberleyin. Butları, derili kısımları alta gelecek şekilde fırın tepsisine koyun. Fırında 15 dakika pişirin, ters çevirip 15 dakika daha pişirin. Üzerlerine barbekü sosu sürün, 5 dakika daha pişirin. Kerevizin saplarını kesin. 5 dakika yağda kavurun üzenlerine 1 tutam şeker serpin, sirke gezdirin. Kıydığınız yaprakları katın, tuz ve karabiber koyun. Tavuğu sebze ve sosla birlikte servis yapın.
Malzemeler * 4 adet tavuk budu * Tuz * Karabiber * 300 ml. barbekü sosu veya ketçap * 500 gr. kereviz sapı * 1 yemek kaşığı sıvı yağ * Şeker * 1 tatlı kaşığı sirke