Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 20 Kasım 2008  

Günün mönüsü



Ayvalı Esmer Bisküvi
Ayvanın kabuğunu soyun. Çekirdek yatağını çıkardıktan sonra dilimleyin. Ayva dilimlerini ve çekirdekleri, şekerle birlikte tencereye aktarın. Kısık ateşte pişirin. Çekirdeklerini çıkardıktan sonra pişen ayvayı çatalla ezin ve soğumaya bırakın. Kepekli unu, buğday nişastasını, tozşekeri, yumurtayı, margarini, kabartma tozunu ve unun 1 su bardaklık kısmını bir kabın içine alın ve yoğurun. Hamuru ikiye bölün. Hamuru 3-4 mm kalınlığında açın. Yuvarlak bisküviler kesin. Yağlanmış fırın tepsisine sıraladığınız bisküvilerin ortasına çok hafif bastırın. Çukurun içine ayva püresini koyun. 200 dereceli fırında 15 dakika pişirip servis yapın.

Malzemeler
* 1 adet ayva
* 1 çay bardağı tozşeker
* 1 su bardağı kepekli un
* 1+1/3 su bardağı un
* 2 çorba kaşığı buğday nişastası
* 1 su bardağı şeker
* 1 adet yumurta
* 100 gr. margarin
* 1/2 paket kabartma tozu

* * *
Mercimekli Erişte Çorbası
Mercimeği ayıklayıp akşamdan ılık suda ıslatın. Soğanı ince kıyın. 1 yemek kaşığı tereyağında kavurun. Kıymayı ilave edin. Kavrulunca unu ilave edin. Salçaya katıp 4 su bardağı sıcak su ilave edin. Mercimekleri katın. Pişmeye bırakın. Yumuşayınca tuz ve erişteyi ilave edin. Erişteler yumuşayınca ocaktan alın. Tereyağını tavada kızdırıp naneyi üzerine dökün. Çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.

Malzemeler
* 1 su bardağı yeşil mercimek
* 1/2 su bardağı erişte
* 3 yemek kaşığı kıyma
* 1 adet soğan
* 1 yemek kaşığı un
* 2 yemek kaşığı salça
* 2 yemek kaşığı kuru nane
* 3 yemek kaşığı tereyağı
* Tuz

* * *
Börülce Piyazı
Börülceleri haşlayın. Börülcelerin rahatlıkla soyulması için bir saat kadar soğuk suda bekleterek soyun. Börülceleri bir kaba alın. Üzerine piyazlık doğranmış soğan, kıyılmış maydanoz, sirke ve tuz ilave ederek karıştırın. Servis tabağına alarak isteğe göre süsleyip servise sunun.

Malzemeler
* 1 su bardağı börülce
* 1 büyük baş soğan
* Yarım demet maydanoz
* 1 adet limon
* 2 yemek kaşığı sirke
* Yeteri kadar tuz, pul-biber
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Kriz sosyeteye uğramadı'Tek önemli olan çocuklarım'
Tez aşk tez kavgaŞok eden itiraf!
İlaç niyetine tüketin!Orgazm için cinsel...
Diyabet nasıl tedavi edilir?Tiroid hastalığının...
Sezonun en şık indirimiAşk mesajları
GÜNCEL
Dram Dram kapısını 2 kere çaldı
15 yıl önce kullandığı otobüsün muavini tarafından karısı ve 2 çocuğu...
'Kolumu jiletleyip kemerle...
Organ naklinde devrim
Ölüm adın kalleş olsun
Kar yağışı başladı
Vurgun yapan bankacı kadın ve...
Öz kızlarını taciz etti
SPOR
Viyana'da Viyana'da Şanlı fetih
Ay-Yıldızlı ekip, Avrupa Şampiyonası'ndaki zaferlerin benzerini...
Bu çoçuklar teslim olmaz
17 milyon €'luk şok!
Kalbi artık Avrupa'da
Nobre ile yeniden
Yere sağlam basmak şart
Samandıra'da Dede fırtınası
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Yağmurlu 14°C 10°C 
ANKARA Yağmurlu 11°C 5°C 
İZMİR Çok Bulutlu 16°C 14°C 
ANTALYA Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 20°C 14°C 
ADANA Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 23°C 12°C 
EKONOMİ
IMKB E: 21.929,270 D:% -6,66
DOLAR S: 1,669 D:% 0,85
EURO S: 2,128 D:% 1,87
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye / İletişim | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi