Ayvalı Esmer Bisküvi Ayvanın kabuğunu soyun. Çekirdek yatağını çıkardıktan sonra dilimleyin. Ayva dilimlerini ve çekirdekleri, şekerle birlikte tencereye aktarın. Kısık ateşte pişirin. Çekirdeklerini çıkardıktan sonra pişen ayvayı çatalla ezin ve soğumaya bırakın. Kepekli unu, buğday nişastasını, tozşekeri, yumurtayı, margarini, kabartma tozunu ve unun 1 su bardaklık kısmını bir kabın içine alın ve yoğurun. Hamuru ikiye bölün. Hamuru 3-4 mm kalınlığında açın. Yuvarlak bisküviler kesin. Yağlanmış fırın tepsisine sıraladığınız bisküvilerin ortasına çok hafif bastırın. Çukurun içine ayva püresini koyun. 200 dereceli fırında 15 dakika pişirip servis yapın.
Malzemeler *1 adet ayva * 1 çay bardağı tozşeker * 1 su bardağı kepekli un * 1+1/3 su bardağı un * 2 çorba kaşığı buğday nişastası * 1 su bardağı şeker * 1 adet yumurta * 100 gr. margarin * 1/2 paket kabartma tozu
* * * Mercimekli Erişte Çorbası Mercimeği ayıklayıp akşamdan ılık suda ıslatın. Soğanı ince kıyın. 1 yemek kaşığı tereyağında kavurun. Kıymayı ilave edin. Kavrulunca unu ilave edin. Salçaya katıp 4 su bardağı sıcak su ilave edin. Mercimekleri katın. Pişmeye bırakın. Yumuşayınca tuz ve erişteyi ilave edin. Erişteler yumuşayınca ocaktan alın. Tereyağını tavada kızdırıp naneyi üzerine dökün. Çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.
Malzemeler * 1 su bardağı yeşil mercimek * 1/2 su bardağı erişte * 3 yemek kaşığı kıyma * 1 adet soğan * 1 yemek kaşığı un * 2 yemek kaşığı salça * 2 yemek kaşığı kuru nane * 3 yemek kaşığı tereyağı * Tuz
* * * Börülce Piyazı Börülceleri haşlayın. Börülcelerin rahatlıkla soyulması için bir saat kadar soğuk suda bekleterek soyun. Börülceleri bir kaba alın. Üzerine piyazlık doğranmış soğan, kıyılmış maydanoz, sirke ve tuz ilave ederek karıştırın. Servis tabağına alarak isteğe göre süsleyip servise sunun.
Malzemeler *1 su bardağı börülce * 1 büyük baş soğan * Yarım demet maydanoz * 1 adet limon * 2 yemek kaşığı sirke * Yeteri kadar tuz, pul-biber * 2 yemek kaşığı zeytinyağı