Gülaş Bir tencerede tereyağını eritip eti ve ince doğranmış soğanı ilave edin. Soğanlar sararınca un ve kırmızıbiberleri ekleyin. Kimyon ve tuz serpip karıştırın. Tencerenin kapağını kapalı olarak bekletin. Domateslerin kabuklarını soyup küçük doğrayın. Maydanoz, dereotu, ve naneyi ince kıyın. Domates, maydanoz, dereotu ve naneyi yemeğe ekleyin. Etlerin üzerine çıkmayacak kadar su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Pilav veya haşlanmış patates ile servis yapın.
Malzemeler *1.5 Kg Kuşbaşı Et * 2 Çorba Kaşığı Tereyağı * 4 Çorba Kaşığı İnce Doğranmış Soğan * 1 Çorba Kaşığı Un * 1 Çorba Kaşığı Tatlı Kırmızıbiber * 1/2 Çay Kaşığı Acı Kırmızıbiber * 1 Çay Kaşığı Kimyon * 4 Adet Domates * 1-2 Dal Maydanoz * 1 Tatlı Kaşığı Nane * 1 Tatlı Kaşığı Dereotu Tuz
* * * Bademli Helva Kalın tabanlı, iyi ısı geçiren derin bir tencerede tereyağını eritip bademleri 2 dakika kadar kavurun. İrmiği ekleyip kısık ateşte devamlı karıştırarak kavurun. Bu işlemi en az 25-30 dakika sürdürün. Başka bir tencerede şeker, süt ve vanilyayı karıştırıp kaynatın. Karışımı kavrulmuş irmiğe ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin.
Malzemeler * 9 Kahve Fincanı İri İrmik * 4 Kahve Fincanı Tereyağı veya Margarin * 100 gr. Beyaz Badem * 3 Su Bardağı Tozşeker * 4 Su Bardağı Süt * 1 Paket Vanilya Üzerine: * 3-4 Çorba Kaşığı Acı Badem Likörü veya Tarçın * 2 Çorba Kaşığı Tozşeker
* * * Erişte Erişteyi, tuzlu bol suda haşlayalım. Bu arada cevizleri irice dövelim. Bir başka tencereye tereyağını kızdıralım. Cevizi tencereye alarak kavuralım. Haşlanmış erişteyi cevizlere katarak karıştıralım. Sıcak olarak cevizli eriştemizi servis yapalım. Not: Dilerseniz erişteye ceviz katmayıp, servis tabağında eriştenin üzerini cevizlerle süsleyebilirsiniz.
Malzemeler *1/2 Kg Erişte * 2 Çorba Kaşığı Tereyağı * 100 gr. Ceviz * Bir miktar tuz