Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 19 Kasım 2008  

Günün mönüsü



Gülaş
Bir tencerede tereyağını eritip eti ve ince doğranmış soğanı ilave edin. Soğanlar sararınca un ve kırmızıbiberleri ekleyin. Kimyon ve tuz serpip karıştırın. Tencerenin kapağını kapalı olarak bekletin. Domateslerin kabuklarını soyup küçük doğrayın. Maydanoz, dereotu, ve naneyi ince kıyın. Domates, maydanoz, dereotu ve naneyi yemeğe ekleyin. Etlerin üzerine çıkmayacak kadar su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Pilav veya haşlanmış patates ile servis yapın.

Malzemeler
* 1.5 Kg Kuşbaşı Et
* 2 Çorba Kaşığı Tereyağı
* 4 Çorba Kaşığı İnce Doğranmış Soğan
* 1 Çorba Kaşığı Un
* 1 Çorba Kaşığı Tatlı Kırmızıbiber
* 1/2 Çay Kaşığı Acı Kırmızıbiber
* 1 Çay Kaşığı Kimyon
* 4 Adet Domates
* 1-2 Dal Maydanoz
* 1 Tatlı Kaşığı Nane
* 1 Tatlı Kaşığı Dereotu Tuz

* * *
Bademli Helva
Kalın tabanlı, iyi ısı geçiren derin bir tencerede tereyağını eritip bademleri 2 dakika kadar kavurun. İrmiği ekleyip kısık ateşte devamlı karıştırarak kavurun. Bu işlemi en az 25-30 dakika sürdürün. Başka bir tencerede şeker, süt ve vanilyayı karıştırıp kaynatın. Karışımı kavrulmuş irmiğe ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin.

Malzemeler
* 9 Kahve Fincanı İri İrmik
* 4 Kahve Fincanı Tereyağı veya Margarin
* 100 gr. Beyaz Badem
* 3 Su Bardağı Tozşeker
* 4 Su Bardağı Süt
* 1 Paket Vanilya Üzerine:
* 3-4 Çorba Kaşığı Acı Badem Likörü veya Tarçın
* 2 Çorba Kaşığı Tozşeker

* * *
Erişte
Erişteyi, tuzlu bol suda haşlayalım. Bu arada cevizleri irice dövelim. Bir başka tencereye tereyağını kızdıralım. Cevizi tencereye alarak kavuralım. Haşlanmış erişteyi cevizlere katarak karıştıralım. Sıcak olarak cevizli eriştemizi servis yapalım. Not: Dilerseniz erişteye ceviz katmayıp, servis tabağında eriştenin üzerini cevizlerle süsleyebilirsiniz.

Malzemeler
* 1/2 Kg Erişte
* 2 Çorba Kaşığı Tereyağı
* 100 gr. Ceviz
* Bir miktar tuz




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Büyük aşkı dayak bitirdiYaka'ya kriz geldi!
Sevilmeme korkusu yaşıyor'Körfez' her derde deva
Çift rahim, tekrarlayan...Diyabetlilerin psikolojisi
Tiroid ses kısıklığı...El yıkamak hastalıktan koruyor
Pasif içiciler de tehlikedeÖzel günlerinizde en...
Modada İtalyan stiliHem şık hem de gösterişli...
Tek benzeri öteki tekiSanatseverlere özel
Gerçek meyve keyfiAğzınıza layık lezzet
Sınırları zorlayınAşk mesajları
GÜNCEL
Türkiye Türkiye talih kurumu
Şans kürelerinden bu kez iş aktı. Türkiye Taşkömürü'nün sınavını...
Şifalı tazminat
Cinayetin tek tanığı köpek
İstanbullu'nun yağmur çilesi
Başkanın kul hakkı!
Doktorculuktan vazgeçemiyor
Kahraman amcaya gözyaşı
SPOR
Deivid'e Deivid'e Real kancası
F.Bahçe'nin golcüsünü renklerine bağlamak için düğmeye basan Beyaz...
Rakibimiz Avusturya
Her maçı önemseriz
Güiza'dan büyük rest
Servet'i kapacaklar
Hedefimiz 37 puan
İmha planı hazır
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Sağanak Yağışlı 14°C 11°C 
ANKARA Sağanak Yağışlı 13°C 4°C 
İZMİR Kuvvetli Sağanak Yağışlı 17°C 13°C 
ANTALYA Kuvvetli Sağanak Yağışlı 21°C 16°C 
ADANA Çok Bulutlu 22°C 10°C 
EKONOMİ
IMKB E: 23.495,050 D:% -2,29
DOLAR S: 1,657 D:% 1,35
EURO S: 2,094 D:% 1,41
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi