Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 18 Kasım 2008  

Günün mönüsü



Alabalık Buğulama
Domatesleri halka halinde kesip yağlanmış tavaya dizin. Alabalık filetolarını domateslerin üzerine yerleştirin. Bakiye domatesleri ise dörde bölünüp balıkların aralarına yerleştirin. Çarliston biberlerin çekirdeklerini çıkarıldıktan sonra uzun şeritler (veya halkalar) halinde keserek balıkların üstüne yerleştirin. İkiye bölünmüş mantarları, bir çorba kaşığı kapari turşusunu ve defne yapraklarını ilave edin. Limon suyunu ve balıkların üst seviyesine kadar su koyun, kararınca tuz ve karabiber ilave edin ve kapağı kapatılıp hafif ateşte 30 dakika pişirin.

Malzemeler
* 4 adet alabalık
* 4 adet defne yaprağı
* 3 adet domates
* 3 adet çarliston biber
* 1.5 adet limonun suyu
* 70 gr. tereyağ
* 250 gr. mantar
* 1 çorba kaşığı kapari turşusu
* Tuz
* Karabiber

* * *
Çilekli Bavaruaz
2 bardak sütü 1 bardak toz şekerle karıştırıp kaynatın. Bir kabın içinde 1/2 su bardağı şekerle yumurta sarısını çırpın. Sütü karıştırarak ilave edin. Jelatinleri ufalayıp 1/2 su bardağı soğuk suda eritin. Jelatini karışıma ekleyip karıştırın. Krem şantiyi 2 bardak süt ile çırpın. Doğranmış çilekle birlikte karışıma ilave edin. Kaselere boşaltın. 4 saat buzdolabında bekletin. Sosunu hazırlamak için, çilek ve şekeri blendıra koyup, pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar karıştırın. Ters çevirerek servis tabağına alın. Çilekli sosla birlikte servis yapın.

Malzemeler
* 4 su bardağı süt
* 1,5 su bardağı toz şeker 3 yumurta sarısı
* 2 poşet krem şanti
* 400 gr. çilek
* 2-3 yaprak jelatin
* Sosu için:
* 300 gr. çilek
* 1 su bardağı toz şeker

* * *
Fıstık çorba
Margarini eritin. Dolmalık fıstıkları ilave ederek kavurun. Fıstıkları yakmadan başka bir kaba alın. Aynı yağda unu kavurun. Karıştırarak içerisine et suyunu ilave edin. Üzerine tuz dökün. Fıstıkları robottan geçirerek içerisine ilave edin ve bir süre kaynatın. Yumurta sarısı ile limon suyunu çırpın. Çorbadan bir kepçe alıp ilave ederek ılındırın. Bir taşım kaynatın. Bir kapta tereyağını kırmızıbiberle yakın. Çorbanın üzerinde gezdirin. Limon dilimi ile sıcak olarak servise sunun.

Malzemeler
* 50 gr. dolmalık fıstık
* 5-6 su bardağı et suyu
* 2 çorba kaşığı margarin
* 3 çorba kaşığı un
* Yeteri kadar tuz Terbiyesi için:
* 1 adet yumurta sarısı
* Yarım limon Üzeri için:
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* Yeteri kadar kırmızıbiber




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Züğürt playboy Musti'Şifalı Frigya'nın suyu
İktidarsızlıkta risk faktörleriİlk izlenim aile için...
Yüksek şekerin nedeni besinlerTiroid hastası olabilir misiniz?
Anne karnında sağırlık tehlikesiStresin düşmanı bol su
Çizgi film hiperaktif yapıyorEv konservelerinde alarm!
Şıklık ve kalitede yüzde...Eğlenceli babetler
Mavi ve grinin dansıBüyük yolculuğa hazırlanın
Öğretmeniniz için en...Aşk mesajları
GÜNCEL
Ölüme Ölüme 3 kala
Mantar zehirlenmesi sonrası karaciğeri iflas eden Merve için 3 saat...
Babadan görme canavar!
'Koca Adam' dayanamadı!
Dehşetin tanığı babaanneye...
Bankamatikte kanlı soygun
Sapıkları vicdan yakalattı
Doktora 'aydınlatma' tazminatı
SPOR
Fenerbahçe Fenerbahçe sendromu!
Yıldız futbolcu, "Sokağa çıkamaz hale geldik. Bu da bende büyük stres...
1 numaralı harekat
Lincoln tarih yazdı
Sisteme hala alışamadık
İntikam maçı değil
Fener&Cimbom başbaşa kalır!
Yok edici Diyar
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Sağanak Yağışlı 14°C 9°C 
ANKARA Sağanak Yağışlı 11°C 2°C 
İZMİR Kuvvetli Sağanak Yağışlı 16°C 13°C 
ANTALYA Kuvvetli Sağanak Yağışlı 21°C 15°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 22°C 10°C 
EKONOMİ
IMKB E: 24.046,500 D:% -5,42
DOLAR S: 1,632 D:% 1,12
EURO S: 2,060 D:% 1,23
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi