Ispanaklı kereviz dolması Kerevizleri temizleyin. Ortalarını oyup, limonla ovun. 15 dakika haşlayın. Kerevizler haşlanırken ıspanakları yıkayın. Soğanı küçük doğrayın, 1 tatlı kaşığı sıvı yağda kavurun. Ispanakları da ilave edin. Pirinci ekleyin. Tencerenin kapağını kapayın. Ispanakları kendi suyu ile pişirin. Bir tutam tuz ve baharatlarını ekleyin. Ocaktan alın. Haşlanmış kerevizlerin içine ıspanağı doldurun. Servis tabağına koyun. Dilerseniz, yoğurtla da servis yapabilirsiniz.
Malzemeler *2 adet kereviz * Yarım limonun suyu * Yarım kg. ıspanak * 1 adet soğan * 1 tatlı kaşığı sıvı yağ * 1 çorba kaşığı pirinç * Karabiber * Kırmızıbiber Tuz
* * * Dügün çorbası Kuzu gerdanını 4 su bardağı suda haşlayın. Küp küp doğrayın. Suyunu süzüp, ayrı bir tencereye alın. 2 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı yourt, yarım çay bardağı limon suyu ve yumurtayı derin bir kapta iyice çırpın. Yavaş yavaş ocaktaki et suyuna ilave edin. Tuzunu ayarladıktan sonra etleri ilave edin. Tencereyi ocaktan alın. Ayrı bir yerde 3 çorba kaşığı tereyağında bir tutam kırmızıbiberi yakıp, çorbanın üzerine gezdirin.
Malzemeler *100 gr. kuzu gerdan * 2 kaşık un * 2 kaşık yoğurt * 1/2 çay bardağı limon suyu * 1 yumurta * 4 bardak et suyu * 3 kaşık tereyağı * Kırmızıbiber * Tuz
* * * Çılgın tavuk Kanatlı tavuk gögsünü ince olarak dövün. lspanak, dana ve tavuk jambon, mantar, sogan, domates, tuz, karabiber, beşamel sos ve rende kaşar ile kavurup dövülmüş tavuğa sarın. Domates sos ile pişirip, pilav ve patates tava ile servise sunun.
Malzemeler *1 adet tavuk göğsü * 50 gr. ıspanak * Dana jambon * Tavuk jambon * Biber * Soğan * Karabiber * 20 gr. rende kaşar * 2 adet domates * 100 gr. mantar * 1 kaşık beşamel sos