Kötü ve yetersiz koşullarda yaşayanlar, deprem ve savaş gibi felaketlerin yaşandığı toplumlarda tiroid hastalıkları daha sık görülür..
Diğer faktörlerin etkisiyle olsa gerek tiroid hastalığı refah düzeyi yüksek kişilerde de görülebilmektedir.
Yüksek dozlu ani stresler ve mesleklerin etkisi Özellikle eşten ayrılma, aldatılma gibi yüksek ani stresler tiroid hastalıklarına katkıda bulunur. Bunun yanında güvenlik görevlileri, gazeteciler, bankacılar ve muhasebeciler mesleki gerilimin getirdiği artmış bir risk altındadır. Bu meslek gruplarında tiroid hastalıkları sık görülmektedir. Özellikle Haşimato hastalığı ve zehirli guatr bu kişilerde ve mesleklerde daha sık görülmektedir.
Sigara kullananlarda tiroid hastalıkları daha sık görülür Sigara, bağımlılık yapan sağlık açısından zararlı bir alışkanlıktır. Sigaranın içinde bulunan nikotin ve henüz sayısı net olarak belirlenmemiş binlerce kimyasal ve biyolojik aktif maddenin akciğer, yemek borusu, gırtlak, mide, meme, kalınbağırsak, idrar torbası kanseri ve kanser dışı bir çok hastalığa neden olduğu sayısız bilimsel araştırmalarla ortaya konmuştur. Son yıllarda yapılan bilimsel çalışmalar, sigara içenlerde tiroid hastalıklarının daha sık görüldüğünü ortaya koymuştur. Özellikle, sigara içen kadınlarda zehirli guatr'ın (hipertiroidi'nin) yaklaşık 2.5 kat daha sık görüldüğü belirlenmiştir. Ayrıca, sigara içenlerde tiroidin Haşimato hastalığı tiroid kanserinin daha sık görüldüğü saptanmıştır. Sigara içenlerde tiroid antikorlarının içmeyenlere göre daha yüksek olduğu ortaya çıkmıştır. Sigara içen tiroid hastalıklarında göz rahatsızlıkları (oftalmopati) de daha sık görülür. Sigara içmek, hastalardaki tiroid hastalıklarının tedavisini de güçleştirmektedir. Sigara içenlerde, tiroid hastalığı için uygulanan tedavi daha yavaş cevap vermekte, daha az etkili olmaktadır.
Lohusalık Genel bir tanımlama ile, kadınların doğumdan sonraki ilk 6 ayına lohusalık denmektedir. Bir çok kadında tiroid hastalığı lohusalıktan sonra ortaya çıkmaktadır. Özellikle Haşimato hastalarının çoğunda hastalığın başlangıcı lohusalıktan sonraki ilk 6 ay içinde ortaya çıkmaktadır. Yine aynı şekilde, bir çok kadın hastada, tiroid nodülü ve zehirli guatr (hipertiroidi) lohusalıkta daha sık görülmektedir. Lohusalıkta tiroid hastalıklarının sık görülmesinin (bu dönemde başlamasının) nedeni henüz tam olarak anlaşılamamış olmakla beraber hamilelik sırasında kadının vücüdunun ve özellikle de tiroidin ağır stres altında kalması, hamilelikte yoğun bir hormonal yüklenmeye maruz kalması, hamilelik sonlandıktan sonra lohusalık döneminde annenin bütün hormonlarında aniden dramatik bir değişikliğe uğraması, anneliğin gerektirdiği yoğun fiziksel yorgunluk ve uykusuzluk bu bağlamda sıralanabilecek faktörlerdir.
Çevre kirliliği Tiroid hastalıkları ile çevresel faktörler arasında bir ilişki bulunup bulunmadığını araştıran bir çok makale mevcuttur. Çevre, hava ve su kirliliğinin tiroid hastalıklarının oluşumunda etkili bir rol oynayabileceği kabul edilmeye başlanmıştır. Mevsimin, iklimin ve çevresel ısının hastalıkta etkili olup olmadığı araştırma konusudur.