Günün mönüsü
Balkabağı Çorbası Yapılışı: Balkabağını soyup ufak dilimleyin ve derin bir tencereye alın. Üzerine sütü ve suyu ilave edin. Tuz, biber, müskat, soyulmuş soğan ve karanfilleri ekleyin. Kabaklar iyice yumuşayana kadar en az 40 dakika kaynatın. Ateşten alınca soğan ve karanfilleri çıkarın. Kalan çorbayı mikserden veya tel süzgeçten geçirin.
Malzemeler: * 1300 gr. Balkabağı * 4 bardak süt, * 1 bardak su, * 1 soğan, * 4 yemek kaşığı krema, * 2-3 diş karanfil * Yarım demet dereotu * Tuz, * Karabiber * Toz müskat, * Kreton ekmek
* * * Ayvalı Pilav Yapılışı: Pirinçleri ayıklayıp kaynar tuzlu suda 20 dakika bekletin. Ayvaları soyup küçük kuşbaşı doğrayın. Tereyağını tencerede eritin. Ayvaları atıp 5 dakika kavurun. Pirinçleri yıkayıp süzün. Fıstıklarla beraber ayvalara katın. 5 dakika kadar kavurun. Limon suyu, tuz, safran, şeker ve sıcak et suyunu ilave edin. Üzümleri yıkayıp ekleyin. Kaynamaya başlayınca tencerenin altını kısıp, pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirin.
Malzemeler: * 2 su bardağı pirinç * 2 adet ayva * 3 yemek kaşığı tereyağı * 2 su bardağı et suyu * 1 yemek kaşıgı dolma fıstığı, * 1 yemek kaşığı dolma üzümü, * 2 adet kesme şeker, * 1 çay kaşığı safran, * Yarım limon suyu, * Yeteri kadar tuz, * Yarım çay kaşığı tarçın
* * * Biftek Rulosu Yapılışı: 1 adet soğanı ve havucu rendeleyin. 6 adet bifteğin içine doldurun. Biftekleri rulo biçiminde sarın. İçlerini doldurduğunuz biftekleri, tepsiye dizin. 1 çorba kaşığı salçayı, suyla karıştırın. Bifteklerin üzerine dökün. Fırında 25 dakika pişirin.
Malzemeler: * 1 soğan, * 1 havuç, * Karabiber, * Kimyon, * Tuz * 250 gr. kıyma, * 6 biftek * 1 çay kaşığı bezelye, * 1 çorba kaşığı salça, * 1 su bardağı su, * 1 çorba kaşığı margarin
|