Avunya Mantısı Erişteyi tuzlu suda haşlayın. Tepsiye yayıp, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 10 dakika tutun. Geceden ıslattığınız nohutları haşlayın. 1 çorba kaşığı tereyağını tavaya alın. Eriyince yemeklik doğranmış soğan ile eti tavaya ekleyin. Domatesi küp küp doğrayıp tavaya alın. Tuzunu ve karabiberi ayarlayın. Fırından aldığınız eriştelerin üzerine eti yayın. Dövülmüş sarımsakla yoğurdu karıştırıp, dökün. Kalan 1 çorba kaşığı tereyağında kırmızıbiberi yakın. Mantının üzerine gezdirip servis yapın. Malzemeler * 1/2 kg erişte * 1 kase nohut * 2 kaşık tereyağı * 250 gr. kuşbaşı et * 1 soğan * 1 domates * 2 su bardağı yoğurt * 3 diş sarımsak * Tuz, * Karabiber * Kırmızıbiber
* * * Avaz Pasta Elmaları ve muzları küçük küçük doğrayın. Krem şantiyle sütü karıştırın. Bisküvileri parçalayın. Cevizi de ekleyerek, karıştırın. İstediğiniz şekildeki bir kabın içine yağlı kağıt serin. Harmanladığınız bu malzemeleri yağlı kağıdın üzerine dökün. Buzdolabında bir gece bekletin. Donmuş olan pastayı düz bir tabağa ters olarak çevirin. Arzuya göre hindistancevizi ile süsleyerek servis yapın.
Malzemeler * Yarım su bardağı dövülmüş ceviz * 2 adet elma * 2 adet muz * 1 paket krem şanti * 1 su bardağı süt * 1 paket bisküvi * Yarım paket çikolata sosu * Hindistan cevizi
* * * İrmikli Köfte Soğanı rendeleyin, sarımsakları ezin. Kıyma, irmik, Soğan, sarımsak ve yoğurdu derin bir kaba alın. Tuz ve baharatları ekleyip iyice yoğurun. Buzdolabında 55 dakika bekletin. Köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinizde oval şekil verin. Sıvıyağı tavada kızdırıp köfteleri pişirin. Sıcak servis yapın.
Malzemeler *500 gr. dana kıyma * 1 kahve fincanı irmik * 1 soğan * 2 diş sarımsak * 1 kahve fincanı yoğurt * Tuz * Karabiber * Kimyon * Sıvı yağ