Böbrek Sote Böbrekleri ortadan ikiye böldükten sonra ince dilimleyiniz. Orta boy bir tavada rafine yağı kızdırınız. İnce dilimlenmiş böbrekleri 3-4 dakika pişiriniz. Böbrekleri tavadan alıp bir tabağa koyunuz. Tavadaki rafine yağı dökünüz. Aynı tavada orta ateşte, tereyağını eritiniz. Yağ kızmaya başlayınca soğanları atıp 5-6 dakika, pembeleşinceye kadar kızartınız. Soğanlar pembeleşmeye başlayınca domatesini ve salçasını da ekleyip 3-4 dakika pişiriniz. Böbreği, tuzu, karabiberi ve kekiği de ekleyip 3-4 dakika daha, ara sıra karıştırarak pişiriniz. Et suyunu katıp 10 dakika daha pişirdikten sonra, bir servis tabağına alıp sıcak sıcak servis ediniz.
Malzemeler *12 kuzu böbreği * 3 soğan * 3 domates * 1 çorba kaşığı domates salçası * 2 su bardağı et suyu * 2 çorba kaşığı rafine yağ * 4 çorba kaşığı tereyağ * 1 çay kaşığı tuz * 1 kahve kaşığı karabiber * 1 kahve kaşığı kekik
* * * Dövuk Mısır Çorbası Bir gece önceden mısırı kaynar suda yarım saat pişirin. Aynı suyun içerisinde bekletin. Ertesi gün 2 saate yakın iyice yumuşayana kadar pişirin. Yoğurt ve unu çırpıp içine ilave edin. Yağı kızdırıp üzerine gezdirin. Nane ile süsleyerek servise sunun. Malzemeler *1 su bardağı dövuk mısır * 1 çay bardağı dondurulmuş mısır * Yeteri kadar su, tuz * 2 komposto kasesi yoğurt * 1,5 tatlı kaşığı un Üzeri için: * 2 yemek kaşığı tereyağı * Yeteri kadar nane
* * * Saray kompostosu Tencereye suyu alın. Kabuğu soyulup küp seklinde doğranmış kabağı, kuru üzümü, tozşeker ve limon suyunu ilave edin. Kabaklar yumuşayana dek kaynatın. Tencereyi ateşten alın. Komposto soğuyunca servis yapın.
Malzemeler *250 gram balkabağı * 1 cay bardağı kuru üzüm * 1.5 su bardağı tozşeker * 4 su bardağı su * 1 çay bardağı limon suyu