Karışık baklagil yemeği Fasulye ve barbunyayı bir gece soğuk suda bekletip süzün. Tencereye alıp yüksek ateşte 10 dakika kadar kaynatın. Soğanı kıyın, sarımsağı ezin. Domatesleri doğrayın. Sıvıyağı kızdırıp soğan ve sarımsağı pembeleştirin. Baharatları ve salçayı ekleyip kavurun. Limon suyu, domates, 1 bardak su ve tuz ilave edin. Kaynayınca fasulye ve barbunyayı ekleyin. Kısık ateşte 30-40 dakika pişirin. Fasulye suyunu çekince ateşten alın. Maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.
MALZEMELER * 1 çay fincanı kurufasulye * 1 çay fincanı barbunya * 2 çorba kaşığı sıvıyağ * 1 soğan * 2 diş sarmısak * 1 çorba kaşığı domates salçası * 2-3 domates * 1 limon suyu * 1 su bardağı su * Kırmızıbiber * Kimyon * Karabiber * 4-5 dal maydanoz
Biberli kuzu kızartma Kuzu bonfileyi şerit şeklinde kesin. Tuz, karabiber, limon suyu, pul biber ve eti bir kasede karıştırıp, kasenin ağzını hava almayacak şekilde kapatın. Eti buzdolabında 30 dakika bekletin. Biberleri doğrayın. Taze soğanları kıyın. Sıvı yağı kızdırın. Kişniş tohumlarını koyup 30 saniye kavurduktan sonra eti ilave edip hızlı ateşte 1 dakika kavurun. Biber ve ince kıyılmış sarımsağı da ilave edip, biber hafif yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak et suyunu ilave edip 1 dakika kaynatın. Ateşin altını kısıp et suyunu çekinceye kadar, yaklaşık 5 dakika daha pişirin. Biberli kuzu bonfileyi, yanında spagetti ile servis yapın.
MALZEMELER * 500 gr. kuzu bonfile * 1 adet sarı dolmalık biber * 1 adet kırmızı dolmalık biber * 6 adet yeşil soğan * 2 dişsarmısak * 1 çay bardağı et suyu * 1 limonun suyu * 1 tatlı kaşığı kişniş tohumu * 1 tatlı kaşığı pul biber * 2 kaşık sıvı yağq
Bahar dalı Rokaları sirkeli suda bir süre bekletin. Roka ve domatesi ince doğrayın. Sızma zeytinyağını sarımsaklı balzamik sosla karıştırın. Üzerine rende beyaz peyniri ile servise sunun. MALZEMELER * 1 bağ roka * 2 adet domates * 100 gr rende beyaz peynir * 2 diş sanmsak * 2 çorba kaşığı balzamik sirke sosu