Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 13 Kasım 2008  

Günün mönüsü



Karışık baklagil yemeği
Fasulye ve barbunyayı bir gece soğuk suda bekletip süzün. Tencereye alıp yüksek ateşte 10 dakika kadar kaynatın. Soğanı kıyın, sarımsağı ezin. Domatesleri doğrayın. Sıvıyağı kızdırıp soğan ve sarımsağı pembeleştirin. Baharatları ve salçayı ekleyip kavurun. Limon suyu, domates, 1 bardak su ve tuz ilave edin. Kaynayınca fasulye ve barbunyayı ekleyin. Kısık ateşte 30-40 dakika pişirin. Fasulye suyunu çekince ateşten alın. Maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.

MALZEMELER
* 1 çay fincanı kurufasulye
* 1 çay fincanı barbunya
* 2 çorba kaşığı sıvıyağ
* 1 soğan
* 2 diş sarmısak
* 1 çorba kaşığı domates salçası
* 2-3 domates
* 1 limon suyu
* 1 su bardağı su
* Kırmızıbiber
* Kimyon
* Karabiber
* 4-5 dal maydanoz

Biberli kuzu kızartma
Kuzu bonfileyi şerit şeklinde kesin. Tuz, karabiber, limon suyu, pul biber ve eti bir kasede karıştırıp, kasenin ağzını hava almayacak şekilde kapatın. Eti buzdolabında 30 dakika bekletin. Biberleri doğrayın. Taze soğanları kıyın. Sıvı yağı kızdırın. Kişniş tohumlarını koyup 30 saniye kavurduktan sonra eti ilave edip hızlı ateşte 1 dakika kavurun. Biber ve ince kıyılmış sarımsağı da ilave edip, biber hafif yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak et suyunu ilave edip 1 dakika kaynatın. Ateşin altını kısıp et suyunu çekinceye kadar, yaklaşık 5 dakika daha pişirin. Biberli kuzu bonfileyi, yanında spagetti ile servis yapın.

MALZEMELER
*
500 gr. kuzu bonfile
* 1 adet sarı dolmalık biber
* 1 adet kırmızı dolmalık biber
* 6 adet yeşil soğan
* 2 dişsarmısak
* 1 çay bardağı et suyu
* 1 limonun suyu
* 1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
* 1 tatlı kaşığı pul biber
* 2 kaşık sıvı yağq

Bahar dalı
Rokaları sirkeli suda bir süre bekletin. Roka ve domatesi ince doğrayın. Sızma zeytinyağını sarımsaklı balzamik sosla karıştırın. Üzerine rende beyaz peyniri ile servise sunun.
MALZEMELER
*
1 bağ roka
* 2 adet domates
* 100 gr rende beyaz peynir
* 2 diş sanmsak
* 2 çorba kaşığı balzamik sirke sosu




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Tamirci geri döndüÇamurdan gelen sağlık
Egzersiz gençlik iksiriKadın psikolojisi...
Sürekli PED kullanmayınBabalık için büyük umut
Krizde geliyor'Basına küstük çok mutluyuz'
Ünlü modacı 'Ece' dediOkan yağcı olacak
'Son Buluşma'da buluşalım'Hem ressam hem hanımağa
Türkiye Müzikali Ve...Aşk acısını anlattı
Gizemli gecelerSoğuk kış aylarında her...
Her saat şıklıkVotka dünyasında bir ilk
İçininizi ısıtacak indirimlerAşk mesajları
GÜNCEL
Onu Onu kim koruyacak
Doğdu, yuvaya verildi. 11 aylıkken koruyucu ailenin kanatları altına...
Felaket kendini hatırlattı
Arkadaşa Kazı-Kazan kazığı
Çocuklara dayıları kıymış
Yasin'i ihmal mi kör etti?
Ver kadını kes ağacı
Füze geçirmez yerli kalkan
SPOR
Kanarya'nın Kanarya'nın son hedefi Love
İngiliz Daily Mail Gazetesi, Sarı-Lacivertliler'in CSKA'da oynayan...
Polat meydan okudu: Patron...
Lincoln'e hücum!
Terim istesin yeter
Kupayı alacağız
Önemli olan lig
Efes sarhoş oldu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 15°C 9°C 
ANKARA Sağanak Yağışlı 14°C 4°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 18°C 12°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 23°C 15°C 
ADANA Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 23°C 10°C 
EKONOMİ
IMKB E: 25.342,500 D:% -2,11
DOLAR S: 1,638 D:% 1,93
EURO S: 2,048 D:% 1,44
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi