Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 12 Kasım 2008  

Günün mönüsü



Ayvalı pilav
Malzemeler
*
2 su bardağı pirinç
* 1 ayva
* 2 soğan
* 300 gr. kestane
* 150 gr. ceviz
* 3 çorba kaşığı çam fıstığı
* 2 çorba kaşığı tozşeker
* 2 tatlı kaşığı tarçın
* 1 kahve fincanı zeytinyağı
* 1 limon suyu
* 3 su bardağı sıcak su
* Birkaç dal maydanoz
* Tuz, karabiber
Pirinci haşlayıp süzün. Ayva ve soğanları küp şeklinde doğrayın. Ayvaları limon suyu ile ovun. Zeytinyağını ısıtıp soğan, ayva ve çam fıstıklarını pembeleşinceye kadar kavurun. Sıcak su,tozşeker, tarçın, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Pirinci ekleyip kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin. Kestaneleri haşlayıp kabuklarını soyun. İri iri doğradıktan sonra pilava ilave edip karıştırın. Üzerine kağıt örtüp kısık ateşte demlenmeye bırakın. Tabağa alıp kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın.

Buğday aşı çorbası
Malzemeler
*
4 bardak su
* 1 adet haşlanmış kuzu gerdanı ve suyu
* 200 gr. buğday
* 1 kase yoğurt
* 1 yumurta sarısı
* 1 adet havuç
* 1 tatlı kaşığı tereyağı
* 1 çay kaşığı kırmızıbiber
* Tuz
Tencerede 4 su bardağı suyla kuzu gerdanını 60-70 dakika pişirin. Suyu süzün. Akşamdan ıslanmış aşurelik buğdayı ilave edin. 30-35 dakika pişirin. Kuzu gerdanının etini ayıklayıp, didin. Karışıma ekleyin. Yoğurt ve yumurtayı çırpın. Sulandırarak karışıma ekleyin. Havuçları da tencereye alın. Bir tavada tereyağını eritin. Domatesleri ekleyin. Kırmızıbiberi ekleyin. Bu karışımı da çorbaya ekleyin. Servis yapın.

Limonlu kek
Malzemeler
*
250 gr. margarin
* 1 bardak şeker
* 1/2 bardak un
* 1/2 kahve kaşığı tuz
* 3 adet yumurta
* 3 çay kaşığı kabartma tozu
* 2 kahve kaşığı vanilya
* 1 adet limon kabuğu (Rende)
Margarin, şeker ve tuzu çırpma teli ile çırpın. Yumurtaları teker teker katarak yedirin. Un, kabartma tozu, vanilya ve limon kabuğunu harmanlayarak karışıma katın, karıştırın. Kek kalıbını yağlayın. Karışımı dökerek kızdırılmış fırında 45 dakika pişirin. Not: Karışımı kalıba dökmeden önce 1 çay bardağı kuru üzüm, 1 çay bardağı çekilmiş fındık, 1 çay bardağı çekilmiş badem, 1 çay bardağı çekilmiş ceviz ilave edebilirsiniz.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Çiçekçiyi zengin eden aşkBukalemun Okan
Tolga'yı cin çarptı!Bu da 'balıklı tedavi'
Bol bol su içinPenisin boyu baba olmayı...
Birden fazla seks...Mikroskop kurtuluştur
Kerim Tekin'in son arzusu...'Nişanlım evli çıktı'
Tiyatro kriz dinlemediTuğçe Kazaz: Eşimi dinliyorum
Ağır şarkıcıMüstehcen stand-up
Usta'ya Onur ÖdülüSakal bırakmak yasak
Büyük beden asil tasarımlarTaşların ışıltısı içinizde
İlk günkü tazeliğindeSonbahara rengarenk girin
32 yıldır vazgeçilmezAdıma puan ödülü
Kivi portakalı aratmıyorAşk mesajları
GÜNCEL
Bir Bir destanın son noktası
Türkiye Cumhuriyeti'nin şanlı tarihine tanık olan bir çınar daha,...
Ağır dava ağır başladı
Deliller resmen savılmış!
Ümit'in yıldızı düştü
Giresunlular kalçalı Vanlılar...
Cinnetin çocukları
Sınıfta tecavüz oyunu!
SPOR
Karadeniz Karadeniz Kartalı
Trabzon sezonun en iyi futbolunu oynadığı maçta Bobo'nun golüyle şok...
Helal olsun size
İyiler de kaybeder
Alemin kralı Güiza!
Olmuyor hocam
Müthiş harekat!
Trabzon'a mucize lazım
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Çok Bulutlu 17°C 11°C 
ANKARA Çok Bulutlu 16°C 2°C 
İZMİR Sağanak Yağışlı 18°C 11°C 
ANTALYA Sağanak Yağışlı 25°C 11°C 
ADANA Çok Bulutlu 26°C 11°C 
EKONOMİ
IMKB E: 25.889,180 D:% -3,39
DOLAR S: 1,602 D:% 4,30
EURO S: 2,022 D:% 2,75
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi