Ayvalı pilav Malzemeler * 2 su bardağı pirinç * 1 ayva * 2 soğan * 300 gr. kestane * 150 gr. ceviz * 3 çorba kaşığı çam fıstığı * 2 çorba kaşığı tozşeker * 2 tatlı kaşığı tarçın * 1 kahve fincanı zeytinyağı * 1 limon suyu * 3 su bardağı sıcak su * Birkaç dal maydanoz * Tuz, karabiber Pirinci haşlayıp süzün. Ayva ve soğanları küp şeklinde doğrayın. Ayvaları limon suyu ile ovun. Zeytinyağını ısıtıp soğan, ayva ve çam fıstıklarını pembeleşinceye kadar kavurun. Sıcak su,tozşeker, tarçın, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Pirinci ekleyip kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin. Kestaneleri haşlayıp kabuklarını soyun. İri iri doğradıktan sonra pilava ilave edip karıştırın. Üzerine kağıt örtüp kısık ateşte demlenmeye bırakın. Tabağa alıp kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın.
Buğday aşı çorbası Malzemeler * 4 bardak su * 1 adet haşlanmış kuzu gerdanı ve suyu * 200 gr. buğday * 1 kase yoğurt * 1 yumurta sarısı * 1 adet havuç * 1 tatlı kaşığı tereyağı * 1 çay kaşığı kırmızıbiber * Tuz Tencerede 4 su bardağı suyla kuzu gerdanını 60-70 dakika pişirin. Suyu süzün. Akşamdan ıslanmış aşurelik buğdayı ilave edin. 30-35 dakika pişirin. Kuzu gerdanının etini ayıklayıp, didin. Karışıma ekleyin. Yoğurt ve yumurtayı çırpın. Sulandırarak karışıma ekleyin. Havuçları da tencereye alın. Bir tavada tereyağını eritin. Domatesleri ekleyin. Kırmızıbiberi ekleyin. Bu karışımı da çorbaya ekleyin. Servis yapın.
Limonlu kek Malzemeler * 250 gr. margarin * 1 bardak şeker * 1/2 bardak un * 1/2 kahve kaşığı tuz * 3 adet yumurta * 3 çay kaşığı kabartma tozu * 2 kahve kaşığı vanilya * 1 adet limon kabuğu (Rende) Margarin, şeker ve tuzu çırpma teli ile çırpın. Yumurtaları teker teker katarak yedirin. Un, kabartma tozu, vanilya ve limon kabuğunu harmanlayarak karışıma katın, karıştırın. Kek kalıbını yağlayın. Karışımı dökerek kızdırılmış fırında 45 dakika pişirin. Not: Karışımı kalıba dökmeden önce 1 çay bardağı kuru üzüm, 1 çay bardağı çekilmiş fındık, 1 çay bardağı çekilmiş badem, 1 çay bardağı çekilmiş ceviz ilave edebilirsiniz.