Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 10 Kasım 2008  

Günün mönüsü



Limonlu Kurabiye Tarifi
Margarini eritip ılımaya bırakın. Limonun kabuğunu rendeledikten sonra beyaz kısmını soyun ve içini robotta çekin. Geniş bir kaba limon parçalarını, limon kabuğu rendesini ve margarini koyup karıştırın. Şeker ve yoğurdu ekleyerek karıştırmaya devam edin. Unu ve karbonatı eleyerek ilave edin. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp limon şekli verin yağlanmış tepsiye dizin. Ayrıca küçük bir kasede 1 adet limonun kabuğunun rendesini, suyunu pudra şekeri ile karıştırın. Kurabiyelerin üzerine fırça ile sürün. Önceden ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirin.

Malzemeler
* 250 gr margarin
* 1 adet küçük limon
* 1 çay bard. yoğurt
* 1 su bardağı şeker
* 1 çay kaşığı karbonat
* 5 su bardağı un
* Üstü için: 1 adet limon
* 1 tatlı kaşığı pudra şekeri

* * *
Şehriyeli Mercimek Çorbası
Mercimekleri ayıklayıp, yarım haşlayın. Haşlama suyunu dökün. Küçük doğranmış soğanı yağda hafifçe sarartın. Un koyup, bir kaç kez karıştırın. Et suyunu, yarı haşlanmış mercimeği ilave edin. Mercimek pişince şehriyeyi koyun. 10- 15 dakika yavaş ateşte kaynatın. Sofraya alınacağı zaman süt katın. Üzerine kuru nane serpilin.

Malzemeler
* 8 su bardağı et suyu
* 1 su bardağı yeşil mercimek
* 1 kahve fincanı arpa şehriye
* 2 adet soğan
* 2 çorba kaşığı sıvı yağ
* 2 çorba kaşığı un
* Yarım su bardağı süt
* 1 çay kaşığı kuru nane

* * *
Çin Usulü Tonbalıklı Erişte
Makarna pişirir gibi bir tencere de suyu kaynatın ve erişteleri ilave edin. Piştikten sonra süzgeçten geçirin. Daha sonra tencereye sıvı yağı koyun ve kestiğiniz soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine tonbalığını ve soya sosunu ilave edin ve 2-3 dakika orta ateşte çevirin. Erişteleri de ekleyin ve homojen bir şekilde karışmasını sağlayın. Ateşten alarak servis yapabilirsiniz.

Malzemeler
* 1 paket egg noodle ya da çubuk makarna
* 2 paket tonbalığı
* 1 orta boy soğan
* 2 yemek kaşığı sıvıyağ
* 2 yemek kaşığı soya sosu




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
'Parasız kalınca...Yosun ile gelen sağlık
Mide kanserine doğal engelHormon değişimi...
En sağlıklı olanı tek...'Bebek' düzenli hayattan geçer
İş kadınlarına özelYüzünüz için yoğun nemlendirici
Etkileyici bakışlarThe Body Shop ile...
Yanı başımızdaki sinsi düşman250 milyon kişi diyabetli
Aşk mesajları
GÜNCEL
İlaçlara İlaçlara derman aranıyor!
SGK İzmir Müdürlüğü, çuvallar dolusu ilaç kupürünü çizme işlemine...
Hainler 100 yolcuyu yakacaktı
Miras düellosu
ABD'de ölüme atladı!
Ailece bebek katliamı
'Hava ambulans'ın ilk bebeği
Kazanova Hizbullahçı'dan...
SPOR
Kadıköy'ün Kadıköy'ün kralı
Kanarya, Lincoln'ün erken golüne Selçuk, Emre (kk), Lugano ve Deivid...
Derbilerin efendisi
Bunun adı zafer!
Ağır bir darbe
Kadıköy bayram yeri
Kazanırsak işi bitiririz
Beşiktaş'a patlarız!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 18°C 13°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 15°C 1°C 
İZMİR Az Bulutlu 20°C 13°C 
ANTALYA Az Bulutlu 26°C 11°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 27°C 11°C 
EKONOMİ
IMKB E: 26.648,170 D:% -2,65
DOLAR S: 1,538 D:% 0,33
EURO S: 1,966 D:% 0,26
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi