Domates Dolması Fırınınızı 180 derecede ısıtın. Domateslerin saplarını çıkarın ve bu kısımlarını kesip atın. Bir kaşığı yardımıyla domateslerin çekirdeklerini çıkarın. İçlerine çok az miktarda tuz koyup, kağıt havlunun üzerine kesik tarafları altta olacak şekilde dizin ve 20 dakika süzülmeleri için bekletin. Isıttığınız zeytinyağının içine sarımsakları, kekik yapraklarını, maydanozları ve ekmek kırıntılarını ekleyin. Tuz ve biber ekleyip iyice karıştırın. Süzdürdüğünüz domatesleri karabiberle lezzetlendirin ve içlerini ekmek kırıntılarıyla doldurun. Fırın tepsisini yağlayın ve domatesleri dizip, kalan zeytinyağını üzerlerinde gezdirin. 5 - 10 dakika, dolmalar altın sarısı renk alıncaya dek pişirin. Malzemeler *8 adet küçük boy domates * 1 fincan zeytinyağı * 4 adet sarımsak (ince doğranmış) * 1 çorba kaşığı doğranmış kekik yaprağı * 2 çorba kaşığı doğranmış taze maydanoz * 1 fincan ufalanmış taze ekmek içi * 1 çay kaşığı karabiber
* * * Reçelli Bisküvi Unu bir kaba ekleyip üzerine toz şeker, margarin, yumurta, toz badem, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin. Malzeme özleşene dek yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru bezelere ayırıp, düz bir zeminde 4 mm kalınlığında açın. Su bardağı ile hamurlardan yuvarlaklar çıkarın. Hamurların ortasını, kalp şeklinde daha küçük bir kalıpla kesin. Fırın tepsisine dizin. 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. Soğuduktan sonra bisküvileri ikili olacak şekilde üstüste koyun. Kurabiyelerin kenarlarını çikolata sosa bulayın içlerine vişne reçeli doldurup servis yapın. Malzemeler *Vişne reçeli (Koska) * Yarım kilo un * Yarım su bardağı toz şeker * 8 çorba kaşığı margarin * 2 adet yumurta * 1 buçuk su bardağı toz badem * 1/4 çay kaşığı vanilya * 1 tatlı kaşığı kabartma tozu * 1 çay bardağı hazır çikolata sos
* * * Sebzeli Mantar Şiş Mantarların sap kısımlarını ayırın. Kabak ve havuçları dilimleyin. Fasulyeleri enlemesine kesin. Bir çorba kaşığı zeytinyağı tuz ve fesleğeni sebzelerin üzerinde gezdirin. Arada sırada karıştırmak şartıyla bir saat bekletin. Daha sonra, mantarların üzerine kabak, havuç ve fasulye dilimlerini koyun. Kürdanla tutturun. Yağlı kağıt serili bir fırın tepsisinde üzerleri kızarana dek pişirin. Malzemeler * 10 adet mantar * 1 adet kabak * 1 adet havuç * 5 adet taze fasulye * 1 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 çorba kaşığı ince kıyılmış fesleğen * Tuz