Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 09 Kasım 2008  

Günün mönüsü



Domates Dolması
Fırınınızı 180 derecede ısıtın. Domateslerin saplarını çıkarın ve bu kısımlarını kesip atın. Bir kaşığı yardımıyla domateslerin çekirdeklerini çıkarın. İçlerine çok az miktarda tuz koyup, kağıt havlunun üzerine kesik tarafları altta olacak şekilde dizin ve 20 dakika süzülmeleri için bekletin. Isıttığınız zeytinyağının içine sarımsakları, kekik yapraklarını, maydanozları ve ekmek kırıntılarını ekleyin. Tuz ve biber ekleyip iyice karıştırın. Süzdürdüğünüz domatesleri karabiberle lezzetlendirin ve içlerini ekmek kırıntılarıyla doldurun. Fırın tepsisini yağlayın ve domatesleri dizip, kalan zeytinyağını üzerlerinde gezdirin. 5 - 10 dakika, dolmalar altın sarısı renk alıncaya dek pişirin.
Malzemeler
* 8 adet küçük boy domates
* 1 fincan zeytinyağı
* 4 adet sarımsak (ince doğranmış)
* 1 çorba kaşığı doğranmış kekik yaprağı
* 2 çorba kaşığı doğranmış taze maydanoz
* 1 fincan ufalanmış taze ekmek içi
* 1 çay kaşığı karabiber

* * *
Reçelli Bisküvi
Unu bir kaba ekleyip üzerine toz şeker, margarin, yumurta, toz badem, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin. Malzeme özleşene dek yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru bezelere ayırıp, düz bir zeminde 4 mm kalınlığında açın. Su bardağı ile hamurlardan yuvarlaklar çıkarın. Hamurların ortasını, kalp şeklinde daha küçük bir kalıpla kesin. Fırın tepsisine dizin. 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. Soğuduktan sonra bisküvileri ikili olacak şekilde üstüste koyun. Kurabiyelerin kenarlarını çikolata sosa bulayın içlerine vişne reçeli doldurup servis yapın.
Malzemeler
* Vişne reçeli (Koska)
* Yarım kilo un
* Yarım su bardağı toz şeker
* 8 çorba kaşığı margarin
* 2 adet yumurta
* 1 buçuk su bardağı toz badem
* 1/4 çay kaşığı vanilya
* 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
* 1 çay bardağı hazır çikolata sos

* * *
Sebzeli Mantar Şiş
Mantarların sap kısımlarını ayırın. Kabak ve havuçları dilimleyin. Fasulyeleri enlemesine kesin. Bir çorba kaşığı zeytinyağı tuz ve fesleğeni sebzelerin üzerinde gezdirin. Arada sırada karıştırmak şartıyla bir saat bekletin. Daha sonra, mantarların üzerine kabak, havuç ve fasulye dilimlerini koyun. Kürdanla tutturun. Yağlı kağıt serili bir fırın tepsisinde üzerleri kızarana dek pişirin.
Malzemeler
* 10 adet mantar
* 1 adet kabak
* 1 adet havuç
* 5 adet taze fasulye
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 çorba kaşığı ince kıyılmış fesleğen
* Tuz




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Servet'ten gol bekliyorÖmrünüzün 8 yılını rahat geçirin
Ahi Evran'ın şifalı sularıÜzüm ye kanser olma
Cinsel ilişkide ağrı...Korunmasız seks frengiyi...
Spermi olmayan erkeğe...C&A'de çılgın fiyatlar
Yeni sezona özelDESA'dan haute-couture çanta
İnci'den "renkli günler"Çoğul gebelik bitiyor
Aşk mesajları
GÜNCEL
Güzel günler göreceksiniz 'Güzel günler göreceksiniz'
Doğusu batısı fark etmiyor. Eğitim sorunu Türkiye'nin her yerinde...
Sağduyu bir can kurtardı
Annesine acımadı
Hatay'da göçük: 1 ölü 2 yaralı
Bir mülteci, bin 500 YTL demek
Ameliyat masasında elektrik...
Eğlenceyi cinayet bitirdi
SPOR
Trabzon Trabzon 90'a çaktı
Bordo-Mavililer, Arjantinli oyuncu Gustavo Colman'ın doksana giden...
Kıyamet günü geldi
Aslan'a Dede sürprizi
Kaptan Alex derbide yok
Florya'da zafer yemini
Önce hücum gelir
Malatya puan kaptı
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 18°C 13°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 14°C 0°C 
İZMİR Az Bulutlu 20°C 13°C 
ANTALYA Az Bulutlu 26°C 17°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 27°C 11°C 
EKONOMİ
IMKB E: 26.648,170 D:% -2,65
DOLAR S: 1,538 D:% 0,33
EURO S: 1,966 D:% 0,26
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi