Şafak Çorbası Malzemeler: * 10 su bardağı et suyu * 2 çorba kaşığı domates salçası * 2 çorba kaşığı sıvıyağ * 4 çorba kaşığı un * 1 adet yumurta sarısı * 1 su bardağı süt * karabiber * tuz YAPILIŞI: Yağ ile un pembeleşinceye kadar kavrun. Salçayı bu karışıma ekleyerek birkaç kez çevirdikten sonra et suyu ile açın. 10-15 dakika pütürleşmemesine dikkat ederek kaynatın. Yumurta sarısını sütle beraber çırpılarak çorbaya ekleyin, Tuz ve karabiber ilave ederek servis yapın.
Patlıcan Musakka Malzemeler: * 5 patlıcan * 375 ml. zeytinyağı * 45 gr. margarin * 300 gr. kuzu kıyması * 100 gr. soğan * 400 gr. domates * 200 gr. konkase domates * 4 adet dolmalık biber * 1/ 2 çay kaşığı tuz, karabiber * 375 ml. et suyu
YAPILIŞI: Zeytinyağını bir tavada kızdırın. Yağ kızınca patlıcanları alt üst ederek altın sarısı bir renk alıncaya kadar kızartın. Fazla yağlarını süzdürerek tavadan alın. Musakkayı pişireceğiniz fırın tepsisine kızarttığını patlıcanların yarısını dizin. Yağ kızınca soğanı arasıra karıştırarak birkaç dakika sote edin. Kıymayı ekleyip, birkaç dakika kıyma suyunu bırakıp, tekrar çekinceye kadar sık sık karıştırarak kavurun. 25-30 dakika pişirin.
Düğme Tatlısı Malzemeler: * 125 gr. margarin * 2 bardak irmik * 2 yumurta * 1 bardak un * kabartma tozu * 1 fincan soda * 1 çay kaşığı vanilya * 2 kaşık marmelat * 2 kaşık badem
YAPILIŞI: 1 su bardağı su ve 1 buçuk su bardağı tozşekeri kaynatın. Ocaktan alıp, 1 çorba kaşığı limon suyu ve 1 çay kaşığı vanilyayı ilave edin. Soğumaya bırakın. Yağ ve irmiği 15 dakika kavurun. Yumurta, un, kabartma tozu, soda ve vanilya ekleyip yoğurun. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizde yuvarlayın. Parmağınızla ortalarını çukurlaştırın. Tepsiye dizin. 180 derece fırında pişirin.