Piyasada satılan diş beyazlatma macunları aslında dişleri beyazlatmıyor. Uzmanlar bu konuda mutlaka bir diş hekimine başvurup yardım alınması gerektiğini belirtiyor.
Bembeyaz dişler, güzel bir gülüşün belki de en temel unsuru. Çoğumuz sigara, kahve, çay tüketimi nedeniyle doğal beyazlığını yitiren dişlerimizi beyazlatmak için bir diş hekimine başvurmak yerine piyasada satılan beyazlatıcı macunlardan medet umarız. Oysa diş beyazlatma, diş hekimi kontrolünde yapılması gereken profesyonel ve riskleri olan bir tedavidir.
Tahrişe neden olur Ayrıca antitartar veya sigara içenlere yönelik üretilen diş macunlarında da yoğun miktarda aşındırıcı maddeler olduğu için uzun süreli kullanımda diş minesine kalıcı zararlar verebildiğini de hatırlatan Diş Hekimi Aslı Ercanlı Ünal, "En doğru diş macunu tamamen klasik ve herhangi bir özellik barındırmayan ve mümkünse içinde sodyum loril sülfat (diş macununa köpürsün diye konur ama ağız kuruluğuna yol açar) bulunmayan diş macunudur'' dedi. Dişleri beyazlatabilmek için iki yol olduğunu söyleyen Ünal, bunları "evde kullanılan jeller" ve "hekim muayenehanesinde uygulanan jeller" şeklinde sıraladı. Her iki yöntemin de diş hekiminin kontrolü ve denetimi altında olması gerektiğinin altını çizen Ünal şöyle devam etti: "Dişlerin beyazlayabilmesi için gerekli işlem, belirli konsantrasyondaki beyazlatıcı jellerin belirli sürelerle dişe temas etmesini sağlamaktır. Ancak bu jellerin dişetine temas etmesi dişetlerinde yanıklara veya tahrişlere yol açabileceği için evde yapılacak uygulamalarda hekim tarafından kişiye özel kalıplar hazırlanmalı, jeller ancak bu kalıplar yardımıyla uygulanmalıdır."
Ürün kullanırken dikkat edin Diş beyazlatmaya karar vermeden önce mutlaka güvenilir ve bu konuda tecrübeli bir hekimden yardım almamız gerektiğini belirten Ünal, dünya üzerinde kabul görmüş, FDA onaylı bilimselliği kanıtlanmış ve klinik takibi yapılarak piyasaya sürülmüş ürünler kullanan merkezlerden yardım istememiz gerektiğini sözlerine ekledi.