Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 05 Kasım 2008  

Günün mönüsü



Kadınbudu köfte
Kıymayı geniş bir kaba alın. Rendelediğiniz kuru soğanı, 1 çay kaşığı karabiberi, kırmızıbiberi ve tuzu tencereye ekleyin. 1 adet yumurtanın sarısı ile, daha önceden haşladığınız pirinci de ilave edin. Tüm malzemeleri iyice karıştırıp hamur yapın. Elinizle köfte hamurundan bezeler koparıp, büyükçe şekiller verin. Diğer taraftan tencereye su koyun. Su kaynayınca köfteleri suyun içine atın.1-2 dakika tutup çıkardıktan sonra önce una sonra yumurta sarısına buladığınız köfteleri kızartıp servis yapın.

Malzemeler
* 600 gr Kıyma
* 1 Adet Soğan
* 1 Çay Kaşığı Karabiber
* 1 Çay Kaşığı Kırmızıbiber
* 2 Adet Yumurta Sarısı 1 Kahve Fincanı Haşlanmış Pirinç Su Bardağı Un Tuz Ayçiçek Yağı

* * *
Etimekli sebze salatası
Kabakları kazıyın, yıkayın. Küp küp doğrayıp tuzlayın. Patatesleri yıkayıp soyarak küp küp doğrayın. Servis yapacağınız zaman kızartın. Etimekleri de küp küp doğrayın. İçerisine ayıklamış olduğunuz maydanoz, dereotu ve taze soğanları ince ince kıyarak ilave edin. Üzerine sarmısaklı yoğurt ile mayonezi karıştırıp ilave edin. Tüm malzemeleri beraber karıştırıp servis tabağına alarak servise sunun.

Malzemeler
* 2 adet kabak
* 2 adet patates
* 2 paket Etimek
* Yarım demet dereotu
* Yarım demet maydanoz
* 1 bağ taze soğan
* 2 su bardağı yoğurt (sarımsaklı)
* 2 yemek kaşığı mayonez
* Yeteri kadar tuz
* Kızartmak için sıvı yağ

* * *
Ayvalı pilav
Ayvaları soyup küçük kuşbaşı doğrayın. Tereyağını tencerede eritin. Ayvaları atıp 5 dakika kavurun. Pirinçleri yıkayıp süzün. Fıstıklarla beraber ayvalara katın. 5 dakika kadar kavurun. Limon suyu, tuz, safran, şeker ve sıcak et suyunu ilave edin. Üzümleri yıkayıp ekleyin. Kaynamaya başlayınca tencerenin altını kısıp, pirinçler uzayıp suyunu çekinceye kadar pişirin. Biraz demlendikten sonra sıcak olarak servise sunun.

Malzemeler
* 2 su bardağı pirinç
* 2 adet ayva
* 3 yemek kaşığı tereyağı
* 2 su bardağı et suyu
* 1 yemek kaşıgı dolma fıstığı
* 1 yemek kaşığı dolma üzümü
* 2 adet kesme şeker
* 1 çay kaşığı safran
* Yarım limon suyu
* Tuz ve tarçın




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Kara kedi RihannaÇiçek Bar'ın solmuşları
Gönen'in eşi yok'Adet'ten utanmayın
Çocuklar annelerini...Hamilelikte diş tedavisi
Çatlağın ilacı peeling ve kremProstat büyümesi ameliyat...
Mantarla ilgili...Bilinçsiz spor kalbi vuruyor
Kilolu kadın sekse düşkünAntibiyotiğin fazlası zarar
Bebeğinize vals dinletinCildinizi şımartma zamanı
Daha rahat tıraş için...Günün stresini atın!
Ayakkabıda dev yatırımGörüntülü chat keyfi
Kanser can düşmanımızMeyvele tazelenin!
Aşk mesajlarıTakvimin bugünü
GÜNCEL
Babam Babam şimdi öldü mü!
Tren altında ölen adamın cansız bedeni yerdeyken cep telefonu çaldı.
Her yerde sapık var
Sarhoştum hatırlamıyorum
Sercan'ın 'can'ına 18 bin YTL
Kopan bacak yerine dikildi
Kız uğruna arkadaşını katletti
Uçak bileti yok havalimanı...
SPOR
Şimdi Şimdi mucize zamanı
Devler Ligi'nde 1 puanı olan F.Bahçe, bu gece Alex ve Emre'den yoksun...
Dede iddialı konuştu
Luce Fener'le temas halinde
Aklı fikri derbide
Ümraniye zirvesi
Avantaj kaçmamalı
Roma'dan müthiş zafer: 3- 1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 19°C 13°C 
ANKARA Az Bulutlu 19°C 5°C 
İZMİR Az Bulutlu 25°C 14°C 
ANTALYA Az Bulutlu 27°C 18°C 
ADANA Az Bulutlu 27°C 11°C 
EKONOMİ
IMKB E: 29.343,350 D:% 4,84
DOLAR S: 1,506 D:% -2,40
EURO S: 1,936 D:% -1,48
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi