Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 04 Kasım 2008  

Süper Lig Panoraması



Otoriteler ne dedi?
Fenerbahçe
Ziya Şengül ( Star): Eskişehir şanslı olsa 3.-4. golü bile bulabilirdi. Eksik kalmış rakibini kendine avantaj olarak çeviremiyorsan büyük takım olarak tartışılırsın.
Rıdvan Dilmen ( Milliyet): Fenerbahçe şaka gibi bir takım. Geniş alanda yakalanınca pozisyon veriyor. Rakip alanda fazla oynayamıyor. Seyircilere Allah sabır versin.

Galatasaray
Turgay Şeren ( Akşam): Galatasaray, en iyi 11'iyle sahaya çıktı. Defans rakiplere gol fırsatı vermedi. Rakiplerinin puan kayıplarıyla Sarı- Kırmızılılar için şanslı bir haftaydı.
Levent Tüzemen ( Sabah): Yaratıcı, kaliteli ve pas yapma becerisi yüksek G.Sasay ilk yarım saat resital yaptı. İkinci yarıda ise yine yorgunluk göze çarptı.

Beşiktaş
Atilla Gökçe ( Milliyet):
Eğri oturup doğru konuşalım... Beşiktaş önceki gün oynadığı savruk, dağınık ve niyetsiz oyunuyla yenilgiyi adeta istedi. Denizli bu takıma alfabeyi öğretmek zorunda.
Vedat Okyar ( Vatan): Beşiktaş'ın yediği golde Sivok yapılmayacak bir iş yaptı. Topu oyunda tutmak orada marifet değil, bir riskti.

Trabzonspor
Meriç Enercan ( Hürriyet):
Belediye maçı sonrası, gerilim filmini bitirmiş Trabzon futbolcusunun orta sahasındaki sevinç görülmeye değerdi. Bir kez daha ortaya çıktı ki sabır yaşamda önemli bir gerçek.
İskender Günen ( Sabah): Belediye maçı kimseyi yanıltmamalı. Trabzon'un diziliş formatı bu oyuncu yapısına ters. Kadro da yetersiz.

Ceza Tahtası
İbrahim Akın:
Büyükşehir'in yıldız oyuncusu Trabzonspor karşısında takımını yakan oyuncu oldu. İlk devre akıl almaz golleri laubali bir şekilde kaçıran İbrahim Akın eğer o golleri atsa sonuç çok daha farklı olurdu.
Bursaspor Taraftarı: Ligin başlarında işler iyi gidince Samet Aybaba'yı göklere çıkaran Bursaspor taraftarının arka arkaya alınan birkaç mağlubiyetten sonra tecrübeli hocayı istifaya çağırması hiç hoş olmadı.

Haftanın Yıldızı
Serdar ( Eskişehirspor):
Eskişehirspor'un 27 yaşındaki yıldızı Fenerbahçe karşısında sahanın yıldızıydı. Sadece gol atmakla kalmayan Kırmızı-Siyahlı futbolcu bitmek bilmeyen enerjisiyle krampon izlerini sahanın her yerine bıraktı. Fenerbahçe'nin önlem alamadığı Serdar Özbayraktar çalışkanlığıyla da göz doldururken haftanın en başarılı yıldızı oldu. Hat trick yapan Sivassporlu M.Yıldız ve G.Saraylı Arda da haftanın diğer başarılı isimleriydi.

Kader Anı
Büyükşehir-Trabzonspor maçının 36'ncı dakikasında kaleciyle karşı karşıya kalan İbrahim Akın mutlak bir golü kaçırdı. Pozisyonun hemen ardından Tayfun Trabzonspor'u 1-0 öne geçirdi. Böylece Büyükşehir rakibi karşısında 1- 0'lık üstünlük sağlama şansını yakalamışken aynı dakikada geriye düştü. Kayserispor-Beşiktaş maçı da 0-0 devam ederken 86. dakikada Turgay'ın attığı gol son dakikalar olduğu için bir kader anı oluşturdu.

Gol Kral Lığı
8 Gol:
M.Yıldız (Sivasspor),
6 Gol: M.Çakır (Ankaraspor),
5 Gol: Sercan (Bursaspor), Djiehoua (Antalya), Youla (Eskişehir), Baros (G.Saray), Gökhan (Trabzon), Alex (F.Bahçe),
4 Gol: Aghahowa (Kayseri), Kewell, Lincoln (G.Saray),
3 Gol: Bobo, Nobre, Delgado (Beşiktaş), Neca (Ankara), Roberts (Denizlispor), M.Yozgatlı, Tabata (Gaziantep), Da Silva, Veysel (Konya), Selçuk (Trabzon), Arda (G.Saray), Turgay (Kayseri, Taner (Kocaeli)

Haftanın Takımı
Kayserispor:
Kayserispor büyüklerin belalısı olmaya devam ediyor. Fenerbahçe'yi İstanbul'da 4-1 mağlup eden, Galatasaray'la da 0-0 berabere kalan Sarı-Kırmızılı takım Beşiktaş karşısında akıllı bir strateji izleyerek sahadan 3 puanla ayrılmayı başardı.
Eskişehirspor: Eskişehirspor, F.Bahçe karşısında uzun süre 10 kişi oynamasına rağmen rakibinden çok daha üstün bir futbol sergiledi. Kırmızı-Şimşekler galibiyeti kaçıran taraftı.

Haftanın Olay
Süper Lig'de 9. haftanın en önemli olayı liderliğin yine el değiştirmesi oldu. Beşiktaş, Kayserispor karşısında 1-0 mağlup olarak hem liderliği bıraktı, hem de namağlup unvanını yitirdi. Yeni lider Büyükşehir'i deplasmanda farklı geçen Trabzonspor oldu. Ligin sürpriz takımı Ankaraspor ise Bursa'yı yenerek galibiyet serisini sürdürdü ve 2. sıraya yükseldi. Galatasaray ve Sivasspor haftayı 3 puanla kapatırken F.Bahçe bir puanla yetindi. 9. haftada fileler 26 kez havalandı.

Haftanın Hakem
Süleyman Abay
Kocaelispor-Ankaragücü karşılaşmasında çok iyi bir yönetim gösterdi. Gösterdiği sarı kartlarda haklıydı. Pozisyonları yakından takip eden Süleyman Abay haftanın en başarılı hocası oldu.

Haftanın Golü
Selçuk ( Trabzonspor)

Trabzonspor'un başarılı oyuncusu Selçuk Büyükşehir karşısında mükemmel bir gole imza attı. Gökhan'ın pasında topla buluşan Selçuk mükemmel bir aşırtmayla topu ağlara göndererek haftanın en şık golünü attı.

Haftanın Hocası
Mehmet Özdilek
Antalyaspor'un başına geçeli çok kısa bir süre olmasına rağmen Gençlerbirliği maçının kazanılmasında büyük rol oynadı. Futbolcularını maça iyi motive eden Özdilek, takımına ligdeki ilk galibiyeti aldırmayı başardı.

Cezalılar
Sarı Kart Cezalıları: Serdar, Bülent Ertuğrul (Eskişehirspor), Ali Turan (Kayserispor)
Kırmızı Kart: Vanja Ivesa (Eskişehirspor)

Haftanın Karması
Tayfun (Trabzon)
Murat (A.Gücü)
M.Yıldız (Sivasspor)
M.Çakır (Ankara)
Arda Turan G.Saray)
Serdar (Eskişehir)
Alex (F.Bahçe)
Colman (Trabzon)
Ediz (Ankara)
Aydın (Kayseri)
Ömer (Antalya)

Kare As

M.Yıldız (Sivas)
Arda Turan (G.Saray)
Serdar(Eskişehir)
Alex(F.Bahçe)


BORA ILICA

DİĞER SPOR HABERLERİ
Topuz 15 milyon €Kader günü 9 Kasım!
Ben yokum hocamOkçu'dan mesaj var
Bu Aslanlar başarırRüyadan uyanalım
Tolga intihar mı etti!Henüz başlamadım!
Alex oynamazsa Cimbom favori!Zaferin sırrı Özdilek
Rize evinde cömertTabata'yı satmayız
Kocaeli'de üç firar varDaçka ligde siftah yaptı
Şenol Güneş'in Makus talihi Bakalım Mesut kaç maçta...
Haber turuHaber turu
Bursa at yarışı sonuçları
SAKLAMBAÇ
Kadınlar Kadınlar Onur'u sildi
'Binbir Gece'deki rolüyle kadınların beğenisini kazanan Halit Ergenç,...
En güzel Cadı Heidi
Sağlıklı bir hayat için Bolu'ya
Kısa filmler İpek Yolu'ndan...
Bakireyken gebe kalınabilir
Kilo nasıl alınır?
Doğum sonrası ağrılı cinsel...
EKONOMİ
Sebze-meyve Sebze-meyve tarladan sofraya yüzde 400 artıyor
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar,...
Sırada elektrik zammı var
Bu ortamda az bile yaptık
Yüzde 300 de olur, 500 de
Enflasyon tırmanışa geçti
Dolar düştü
'Krizi dargelirliye...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 19°C 14°C 
ANKARA Sisli 20°C 7°C 
İZMİR Az Bulutlu 26°C 15°C 
ANTALYA Az Bulutlu 27°C 13°C 
ADANA Az Bulutlu 28°C 13°C 
EKONOMİ
IMKB E: 27.987,650 D:% 0,56
DOLAR S: 1,541 D:% 0,23
EURO S: 1,963 D:% 0,62
GÜNE BAKIŞ
MAGAZİN
GÜNCEL
AKTÜEL
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi