Düğün çorbası Kuzu gerdanını 4 su bardağı suda haşlayın. Küp küp doğrayın. Suyunu süzüp, ayrı bir tencereye alın. 2 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı yourt, yarım çay bardağı limon suyu ve yumurtayı derin bir kapta iyice çırpın. Yavaş yavaş ocaktaki et suyuna ilave edin. Tuzunu ayarladıktan sonra etleri ilave edin. Tencereyi ocaktan alın. Ayrı bir yerde 3 çorba kaşığı tereyağında bir tutam kırmızıbiberi yakıp, çorbanın üzerine gezdirin. Malzemeler * 100 gr. kuzu gerdan * 2 çorba kaşığı un * 2 çorba kaşığı yoğurt * 1/2 çay bardağı limon suyu * 1 adet yumurta * 4 su bardağı et suyu * 3 çorba kaşığı tereyağı Kırmızıbiber Tuz
* * * Mantı (5 kişilik) Kaynar suya mantıları 3-4 parti halinde, her defasında yaklaşık 2 su bardağı dolusu mantı olacak kadar, kaynar suya atıp, hafif diri kalacak biçimde 10-12 dakika haşlayın. Delikli kepçe ile sularını iyice süzdürerek bir kaba aktarın. Yoğurt sosunu küçük bir tencereye koyun. Mantıları önceden ısıtılmış çukur tabaklara aktarın. Küçük bir sahanda kalan 2 çorba kaşığı margarini eritin. Yağ kızınca kırmızıbiberi ekleyip iyice karıştırın ve servis yapın... Malzemeler *400 gr. mantı hamuru (250 gr. kıymadan hazırlanmış iç ile doldurulmuş) * 750 gr. yoğurt sosu * 2 çorba kaşığı * 1 çay kaşığı kırmızıbiber
* * * Elmalı kurabiye Elmaları rendeleyin. 3 yemek kaşığı toz şekeri ekleyip, suyunu çekinceye kadar 2-3 taşım kaynatın. Soğuyunca iri çekilmiş ceviz içi ve tarçın koyun. Diğer tarafta unu eleyip ortasını açın. Yağ, limon suyu, yoğurt ve kabartma tozu koyarak hamur yapın. 4 eşit parçaya bölün. Üçgenlerin ortasına elmalı iç koyup uçlarını ortadan birleştirerek bohça yapın. Sonra yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Piştikten sonra üzerine pudra şekeri eleyip servise sunun. Malzemeler *4 adet orta boy elma * 3 yemek kaşıgı toz şeker * 3 su bardağı un * 250 gr. margarin * 1/2 limon suyu * paket kabartma tozu * 1 çay kaşığı tarçın * 1/2 su bardağı ceviz * 1/2 su bardağı pudra şekeri