Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 04 Kasım 2008  

Günün mönüsü



Düğün çorbası
Kuzu gerdanını 4 su bardağı suda haşlayın. Küp küp doğrayın. Suyunu süzüp, ayrı bir tencereye alın. 2 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı yourt, yarım çay bardağı limon suyu ve yumurtayı derin bir kapta iyice çırpın. Yavaş yavaş ocaktaki et suyuna ilave edin. Tuzunu ayarladıktan sonra etleri ilave edin. Tencereyi ocaktan alın. Ayrı bir yerde 3 çorba kaşığı tereyağında bir tutam kırmızıbiberi yakıp, çorbanın üzerine gezdirin.
Malzemeler
* 100 gr. kuzu gerdan
* 2 çorba kaşığı un
* 2 çorba kaşığı yoğurt
* 1/2 çay bardağı limon suyu
* 1 adet yumurta
* 4 su bardağı et suyu
* 3 çorba kaşığı tereyağı Kırmızıbiber Tuz

* * *
Mantı (5 kişilik)
Kaynar suya mantıları 3-4 parti halinde, her defasında yaklaşık 2 su bardağı dolusu mantı olacak kadar, kaynar suya atıp, hafif diri kalacak biçimde 10-12 dakika haşlayın. Delikli kepçe ile sularını iyice süzdürerek bir kaba aktarın. Yoğurt sosunu küçük bir tencereye koyun. Mantıları önceden ısıtılmış çukur tabaklara aktarın. Küçük bir sahanda kalan 2 çorba kaşığı margarini eritin. Yağ kızınca kırmızıbiberi ekleyip iyice karıştırın ve servis yapın...
Malzemeler
* 400 gr. mantı hamuru (250 gr. kıymadan hazırlanmış iç ile doldurulmuş)
* 750 gr. yoğurt sosu
* 2 çorba kaşığı
* 1 çay kaşığı kırmızıbiber

* * *
Elmalı kurabiye
Elmaları rendeleyin. 3 yemek kaşığı toz şekeri ekleyip, suyunu çekinceye kadar 2-3 taşım kaynatın. Soğuyunca iri çekilmiş ceviz içi ve tarçın koyun. Diğer tarafta unu eleyip ortasını açın. Yağ, limon suyu, yoğurt ve kabartma tozu koyarak hamur yapın. 4 eşit parçaya bölün. Üçgenlerin ortasına elmalı iç koyup uçlarını ortadan birleştirerek bohça yapın. Sonra yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Piştikten sonra üzerine pudra şekeri eleyip servise sunun.
Malzemeler
* 4 adet orta boy elma
* 3 yemek kaşıgı toz şeker
* 3 su bardağı un
* 250 gr. margarin
* 1/2 limon suyu
* paket kabartma tozu
* 1 çay kaşığı tarçın
* 1/2 su bardağı ceviz
* 1/2 su bardağı pudra şekeri




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Kadınlar Onur'u sildiEn güzel Cadı Heidi
Sağlıklı bir hayat için Bolu'yaKısa filmler İpek...
Bakireyken gebe kalınabilir Kilo nasıl alınır?
Doğum sonrası ağrılı...Gebelik süresince oluşan...
Tedavi seçimini doktor yapmalıİtalyan işi
'Güneşin Oğlu'nun fuları...Gençlerin buluşma adresi...
Demir eksikliği zeka geriletiyorGöz kuruması kışın da oluyor
Ağız kanserine yeşil çayUçak sesi tansiyon yükseltiyor
Zencefil deyip geçme!Sofistik ve sıradışı...
Renkli neşeli pratikBu botlar çok moda!
Her mevsime her zevke...Yoğun ve derin kırışıklığa son!
Hayal ettiğiniz cilde sahip olunAşk mesajları
Takvimin bugünü
GÜNCEL
Aile Aile izniyle tecavüz
Gazete sütunları, televizyon ekranları son günlerde tek bir kelimeyle...
Etiler magandası
Kardeş katilinin timsah gözyaşı
Katile 'gelecek' indirimi
Yüzünü çapraz nakil güldürecek
Kahraman müdür
Sevk zinciri isyan ettirdi
SPOR
Topuz Topuz 15 milyon €
Sarı-Kırmızılılar'ın Mehmet Topuz için istediği astronomik rakam...
Kader günü 9 Kasım!
Ben yokum hocam
Okçu'dan mesaj var
Bu Aslanlar başarır
Rüyadan uyanalım
Tolga intihar mı etti!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 19°C 14°C 
ANKARA Sisli 20°C 7°C 
İZMİR Az Bulutlu 26°C 15°C 
ANTALYA Az Bulutlu 27°C 13°C 
ADANA Az Bulutlu 28°C 13°C 
EKONOMİ
IMKB E: 27.987,650 D:% 0,56
DOLAR S: 1,541 D:% 0,23
EURO S: 1,963 D:% 0,62
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi