Hindi köfte Hindi göğsü haşlayın. Haşlanan hindi etini parçalara bölüp blendıra atın. Soğanı soyup onu da hindinin üzerine ekleyin ve birlikte parçalayın. Üzerine tuz, karabiber ve köfte baharatını ilave edip karıştırın. Karışımı köfte gibi yuvarlayıp yassıltın. Yağsız tavada her iki tarafını da pişirin. Yeşil biberlerin çekirdeklerini çıkarın, dilimleyin. Havuçların da kabuklarını soyup uzunlamasına dilimleyin. Biberleri ve havuçları da yağsız tavada ters yüz ederek pişirin. Hafif yumuşayana dek pişirdiğiniz biber ve havuçları köftelerin yanına dizip servis yapın. MALZEMELER * 200 gram hindi göğüs * 1 adet küçük soğan * Tuz, karabiber, köfte baharatı * 2 adet dolmalık yeşil biber 2 adet orta boy havuç
Erişte Pilavı Beş su bardağı suyu kaynatıp içine tuz atın. Pirinçleri yıkadıktan sonra bu suya ilave edin. 5- 6 dakika pirinçleri pişirin. Suya erişteyi ilave edin. Suyunu çektirerek pişirin. Tereyağını tavada kızdırıp erişteye dökün. Yarım saat demlendirdikten sonra servise sunun. MALZEMELER * 2 su bardağı fırınlanmış erişte lYarım çay bardağı pirinç l3 yemek kaşığı tereyağı lYeteri kadar tuz
Bademli Ayva Kompostosu Ayvaların kabuklarını soyun. Küp şeklinde doğrayıp bir tencereye alın. Üzerine şeker ve su ilave edin. Ayvanın çekirdeklerini ve karanfili ekleyip kaynatın. Su kaynamaya başladığında ateşi iyice kısıp 20 dakika pişirin. Tencereye üzümleri ekleyip ateşten indirin. Soğuyunca kaselere boşaltıp bademleri ekleyerek servis yapın. MALZEMELER * 2 ayva * 5 su bardağı su * 2 su bardağı tozşeker * 3 karanfil * 1 yemek kaşığı İzmir üzümü * 1 yemek kaşığı soyulmuş badem