ABD Tarım Bakanlığı Gıda ve İlaç Dairesi FDA, geçtiğimiz günlerde, kahverengi pirincin kalp hastalıklarına ve belirli kanser türlerine karşı koruma sağlayabileceğini öne süren iddiaları doğruladı. Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi FDA; yayınladığı bildirgede kahverengi pirincin sağlıklı bir tahıl olarak kategorize edilebileceğini onayladı. Bu onay, tüketicilerin kahverengi pirinci kalp hastalıkları ve bazı kanser risklerini azaltmaya yardımcı olan bir besin olarak tanımalarını sağlıyor. Kahverengi pirinç, kalp hastalıkları ve bazı kanserlere karşı koruyucu etkilerinden dolayı Amerikan Kalp Birliği, Amerikan Kanser Topluluğu ve 2005 Amerikalılar için Diyet Rehberliğini de içine alan halk sağlık topluluğu tarafından tüketicilere öneriliyor. ABD'deki tüketiciler şu anda FDA tarafından onaylanan ve etiketlerinde sağlık iddiasının yer aldığı kahverengi pirinci tüketiyorlar. Kahverengi pirinç paketlerinin etiketlerinde "kalp hastalıkları ve bazı kanser risklerini azaltabilir" ibaresi yer alıyor. Yarım bardak pişmiş kahverengi pirinç; 2 gram lif ve B vitamini, potasyum, magnezyum, selenyum, demir gibi 15 farklı vitamin ve minerali bünyesinde bulunduruyor.