Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 31 Ekim 2008  

Günün mönüsü



Enginarlı yuva kebabı
Enginarları temizleyip,limonla ovun.Limonlu suda haşlayarak fırın kabına alın.Kıyılmış soğanı yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı ilave ederek suyunu çekene dek kavurmaya devam edin. Kavrulmış kıymayı enginarların ortasına doldurarak bir fırın kabına alın. Üzerlerine domates ve biber dilimleri yerleştirin. Kabuklarını temizlediğiniz arpacık soğanlarını, küp şeklinde kesilmiş havuç ve bezelyeleri tepsiye yerleştirin. Tuz, karabiber ve köri serpin. Bir bardak et suyu dökerek fırında 15 dk pişirin.

Malzemeler
* 4 enginar
* 1 limon
* 1 soğan
* 1 domates
* 1 çorba kaşığı margarin
* 3 çorba kaşığı kıyma
* 1 sivri biber
* 1 havuç
* 10 arpacık soğan
* 1 su bardağı et suyu
* 1/2 çay kaşığı köri
* 1 su bardağı bezelye
* 4 dal dereotu
* Tuz, karabiber

* * *
İnegöl köfte
Kıymayı bir gün önceden bir kere çektirin. Kıymaya karbonat karıştırarak yoğurun. Bir gün bekletin. İkinci gün robotta bir adet soğanı çekerek süzgeçte yıkayın. Köfteye karıştırın. Tuzunu ilave edip iyice yoğurun.
Ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp üzerini bastırarak ızgara ya da tavada kızartıp sıcak servis yapın...

Malzemeler
* 1 kg dana kaburga kıyması
* 2 çay kaşığı karbonat
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 orta boy soğan

* * *
Elmalı milföy tatlısı
Soyulmus ve doğranmış elmayı çok az ateşte suyu çıkıncaya kadar haşlayın. Sonra pudra şekerini, cevizi ögütülmüş tarçını ilave edin.Hamurları, ılık ve nemli bir örtüde kesin. Hamurun kendi tarafinızdaki yönüne galeta unu serpin ve unlanan hamurun üzerine paralel bir şekilde malzemeyi yerleştirin. Sonra yerleştirilen malzemenin üstüne de galeta ununu serpin. Daha sonra örtü yardımıyla hamuru ve içindeki malzemeyi yuvarlayın. Kızgın fırında pembeleşene, çatlamalar olana kadar pişirip, tarçınlı pudra şekeri üzerine serpin.

Malzemeler
* 500 gr. elma
* 1 paket milföy hamuru
* 1 çay kaşığı tarçın
* 100 gr. ceviz
* 50 gr. tereyağı
* 100 gr. pudra şekeri
* Üzeri için galeta unu




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Yasak aşkta 2.perdeServetini kaptırdı!
Cesur ve duyarlıyımDerman 'Körfez'den
Doğum şekli doğru seçilmeliİlk gece korkusu her iki...
Anne sütü bebeği...İdrar kaçırma hastalık değil
Gebelikte diş sağlığına...Kaynamamış süt alerjiye...
Öğrenmek için stres gereklidirMüzik tedavi ediyor
Kullanılmış motosiklet fuarıVip konuklarla hip geceler
Fotoğrafın ustaları ortak...Şıklığınızdan ödün vermeyin!
Ayağınıza sağlık!..Nostaljik çizgiler
Bilet hediye!Kepeğe elveda!
Obezite astımı tetikliyorHavuç, cildin sevgilisi
Çocuklarda demir eksikliğiAşk mesajları
Takvimin bugünü
GÜNCEL
Türk Türk gemisi kaçırıldı!
Sabancılar'a ait ticaret gemisi, Somali açıklarında korsanlar...
Provalı cinayetler
Adaletin 'tıp' dediği yer!
Annesi için şikayetçi olmamış!
Pastırma sıcağı kapıda
Yasaklı aşiret düğünü
Villa gibi huzurevi
SPOR
Zirve Zirve Kartal'ın yeri
İlk yarıda pozisyon bulmakta zorlanan Kartal, 2. devre adeta...
Aslan Karan'lıkta
18'lik Murat, Aslan'ı yaktı
Görkem'li dostluk
Dev harekat
Fener'e soğuk duş
Tümer&Josico şoku
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 22°C 15°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 21°C 8°C 
İZMİR Az Bulutlu 27°C 16°C 
ANTALYA Az Bulutlu 28°C 15°C 
ADANA Az Bulutlu 27°C 13°C 
EKONOMİ
IMKB E: 26.733,490 D:% 7,38
DOLAR S: 1,538 D:% -1,35
EURO S: 1,984 D:% 2,22
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi