Enginarlı yuva kebabı Enginarları temizleyip,limonla ovun.Limonlu suda haşlayarak fırın kabına alın.Kıyılmış soğanı yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı ilave ederek suyunu çekene dek kavurmaya devam edin. Kavrulmış kıymayı enginarların ortasına doldurarak bir fırın kabına alın. Üzerlerine domates ve biber dilimleri yerleştirin. Kabuklarını temizlediğiniz arpacık soğanlarını, küp şeklinde kesilmiş havuç ve bezelyeleri tepsiye yerleştirin. Tuz, karabiber ve köri serpin. Bir bardak et suyu dökerek fırında 15 dk pişirin.
Malzemeler * 4 enginar * 1 limon * 1 soğan * 1 domates * 1 çorba kaşığı margarin * 3 çorba kaşığı kıyma * 1 sivri biber * 1 havuç * 10 arpacık soğan * 1 su bardağı et suyu * 1/2 çay kaşığı köri * 1 su bardağı bezelye * 4 dal dereotu * Tuz, karabiber
* * * İnegöl köfte Kıymayı bir gün önceden bir kere çektirin. Kıymaya karbonat karıştırarak yoğurun. Bir gün bekletin. İkinci gün robotta bir adet soğanı çekerek süzgeçte yıkayın. Köfteye karıştırın. Tuzunu ilave edip iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp üzerini bastırarak ızgara ya da tavada kızartıp sıcak servis yapın...
Malzemeler * 1 kg dana kaburga kıyması * 2 çay kaşığı karbonat * 1 tatlı kaşığı tuz * 1 orta boy soğan
* * * Elmalı milföy tatlısı Soyulmus ve doğranmış elmayı çok az ateşte suyu çıkıncaya kadar haşlayın. Sonra pudra şekerini, cevizi ögütülmüş tarçını ilave edin.Hamurları, ılık ve nemli bir örtüde kesin. Hamurun kendi tarafinızdaki yönüne galeta unu serpin ve unlanan hamurun üzerine paralel bir şekilde malzemeyi yerleştirin. Sonra yerleştirilen malzemenin üstüne de galeta ununu serpin. Daha sonra örtü yardımıyla hamuru ve içindeki malzemeyi yuvarlayın. Kızgın fırında pembeleşene, çatlamalar olana kadar pişirip, tarçınlı pudra şekeri üzerine serpin.
Malzemeler * 500 gr. elma * 1 paket milföy hamuru * 1 çay kaşığı tarçın * 100 gr. ceviz * 50 gr. tereyağı * 100 gr. pudra şekeri * Üzeri için galeta unu