Çin usulü dana yahni Dana etini şeritler halinde kesin. Soğanları soyup iri parçalar halinde doğrayın. Biberleri temizleyip çekirdeklerini ayıklayın. Havuç ve sarımsağı iri iri kıyın. Sıvıyağı teflon tavada kızdırın. Eti ilave edip rengi değişinceye kadar kavurun. Soğan, havuç, biber, sarımsak ve soya fasulyesini ekleyin. Sürekli karıştırarak birkaç dakika pişirin. Sıcak su ve soya fasulyesini ilave edip sebzeler diri kalacak şekilde birkaç dakika daha karıştırarak pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Malzemeler * 300 gr. Dana Eti * 2 Soğan * 3 Sivribiber * 1 Havuç * 2 Diş Sarımsak * 2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ * 2 Çorba Kaşığı Soya Fasulyesi * 2 Çorba Kaşığı Soya Sosu * 2 Kahve Fincanı Sıcak Su
* * * Domates soslu patlıcan 3 adet patlıcanı küp şeklinde doğrayın. Tuzla ovup yıkayın. Kurulayıp kızgın yağda kızartın. 2 çorba kaşığı sıvı yağı bir kaba alın. 1 çorba kaşığı domates püresini içine koyup, karıştırın. Bir taşım kaynatın. Patlıcan kızartmasının üzerine dökün. Malzemeler * 3 Adet Patlıcan * Kızartmak için: Sıvı Yağ * 2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ * 1 Çorba Kaşığı Domates Püresi * Tuz
* * * Cevizli Loku Bir kapta maya ve şekeri bir bardak ılık su ilave ederek ezin. İçerisine bir bardak ılık su daha ilave edin. Mayalandırmadan un ekleyip kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. Hamuru altı eşit parçaya bölerek bezeler yapın. Bir parça hamuru alıp hiç dinlendirmeden üç milimetre inceliğinde açın. Açılan her bezenin üzerini sıvı yağla yağlayıp içerisine cevizli, üzümlü ve şekerli içi bolca serpin. Rulo şeklinde sarararak yağlanmış tepsiye dizin veya kendi etrafında sararak yerleştirin. Her bezeyi aynı şekilde açarak üzerine iç serpin. Rulo şeklinde tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 220 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirin. Malzemeler 1/2 Kibrit Kutusu Kadar Maya * 1 Yemek Kaşıgı Toz Şeker * 2 Su Bardağı Ilık Su * Aldığı Kadar Un * 300 gr Ceviz İçi (iri çekilmiş) * 150 gr İzmir Üzümü (kuru) * 4 Yemek Kaşıgı Toz Şeker