Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 30 Ekim 2008  

Günün mönüsü



Çin usulü dana yahni
Dana etini şeritler halinde kesin. Soğanları soyup iri parçalar halinde doğrayın. Biberleri temizleyip çekirdeklerini ayıklayın. Havuç ve sarımsağı iri iri kıyın. Sıvıyağı teflon tavada kızdırın. Eti ilave edip rengi değişinceye kadar kavurun. Soğan, havuç, biber, sarımsak ve soya fasulyesini ekleyin. Sürekli karıştırarak birkaç dakika pişirin. Sıcak su ve soya fasulyesini ilave edip sebzeler diri kalacak şekilde birkaç dakika daha karıştırarak pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Malzemeler
* 300 gr. Dana Eti
* 2 Soğan
* 3 Sivribiber
* 1 Havuç
* 2 Diş Sarımsak
* 2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
* 2 Çorba Kaşığı Soya Fasulyesi
* 2 Çorba Kaşığı Soya Sosu
* 2 Kahve Fincanı Sıcak Su

* * *
Domates soslu patlıcan
3 adet patlıcanı küp şeklinde doğrayın. Tuzla ovup yıkayın. Kurulayıp kızgın yağda kızartın. 2 çorba kaşığı sıvı yağı bir kaba alın. 1 çorba kaşığı domates püresini içine koyup, karıştırın. Bir taşım kaynatın. Patlıcan kızartmasının üzerine dökün.

Malzemeler

* 3 Adet Patlıcan
* Kızartmak için: Sıvı Yağ
* 2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
* 1 Çorba Kaşığı Domates Püresi
* Tuz

* * *
Cevizli Loku
Bir kapta maya ve şekeri bir bardak ılık su ilave ederek ezin. İçerisine bir bardak ılık su daha ilave edin. Mayalandırmadan un ekleyip kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. Hamuru altı eşit parçaya bölerek bezeler yapın. Bir parça hamuru alıp hiç dinlendirmeden üç milimetre inceliğinde açın. Açılan her bezenin üzerini sıvı yağla yağlayıp içerisine cevizli, üzümlü ve şekerli içi bolca serpin. Rulo şeklinde sarararak yağlanmış tepsiye dizin veya kendi etrafında sararak yerleştirin. Her bezeyi aynı şekilde açarak üzerine iç serpin. Rulo şeklinde tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 220 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Malzemeler

1/2 Kibrit Kutusu Kadar Maya
* 1 Yemek Kaşıgı Toz Şeker
* 2 Su Bardağı Ilık Su
* Aldığı Kadar Un
* 300 gr Ceviz İçi (iri çekilmiş)
* 150 gr İzmir Üzümü (kuru)
* 4 Yemek Kaşıgı Toz Şeker




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Yılan hikayesi!Milyonlar konuştu
85. yılda el ele Gençlerin hayallerindeki...
Tarihi sular şifa veriyorPKOS kadınları 'kıl'landırıyor
Cinsel başarısızlık...Meme reddinde anne faktörü
İdrar kaçırmanın nedeni prostat Cinsel yaşam için 9 öneri
Şaşırtıcı sonuç: Obezite...Alkol meme kanseri nedeni
Tütsüdeki duman ağız...Büyük kalçalı olmak faydalı
Peynir çürükleri engelliyorSakız stresi azaltıyor
Lut Gölü'nden gelen güzellikSınırsız renk ve model...
Aşk mesajlarıTakvimin bugünü
GÜNCEL
Hem Hem suçlu hem güçlü
14 yaşındaki kız çocuğuna cinsel taciz iddiasıyla yargılanan Vakit...
Anne-kız el ele ölüme gitti...
'Korsan çocuklar' ailelerini...
Fareye attı çocuğu vurdu
'Bombaladık, özür dileriz'
Sözleşmelilere doğu sürprizi
Askeri radara roketli saldırı
SPOR
Başkent'te Başkent'te Fener alayı
Türkiye Kupası'ndaki ilk maçına yedek ağırlıklı çıkan Fener, usta...
İşte müthiş liste
Kazım'a küfür cezası
Trabzon yerle bir
Fitili ateşledi
Elveda Linderoth
Başkan'ın şakası yok!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Az Bulutlu 22°C 11°C 
ANKARA Az Bulutlu 19°C 7°C 
İZMİR Az Bulutlu 26°C 13°C 
ANTALYA Az Bulutlu 28°C 16°C 
ADANA Az Bulutlu 26°C 15°C 
EKONOMİ
IMKB E: 24.895,160 D:% 2,29
DOLAR S: 1,555 D:% -5,88
EURO S: 1,940 D:% -5,46
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi