Baharatlı bıldırcın Bıldırcınlara zeytinyağı, taze kekik, acısso, tuz ve karabiber sürün. Fırına sürün. 200 derecede 10 dak pişirin. Risotto pirincini ince doğranmış soğan, beyaz şarap, tavuk suyu ile haşlayın. Balkabağı ekleyin. 5 dakikada pilav haline getirin. Bıldırcınları düz tabaklara alarak risotto ile birlikte servis yapın. Az yağlı ve lezzetli bir kuş türü olan bıldırcın, tam bir kış meyvası balkabağı ile yapılmış risotto ile birleşince şık, doyurucu ve sağlıklı bir yemek çıkıyor ortaya... Malzemeler * 2 Adet Bıldırcın * 90 gr. Risotto Pirinci * 40 gr Balkabağı * Zeytinyağı * Tuz, Karabiber * Tavuksuyu * Taze Kekik * Acısso * Maydanoz * Fesleğen * Sarımsak
* * * Fırın mücveri Rendelenmiş kabağa peynir rendesi, un, yumurta, dereotu, tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı, önceden sıvıyağ ile yağlanmış ısıya dayanıklı cam bir kaba dökün. 230 derece ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin. Not: Fırın mücveri dilerseniz yoğurtla da sunabilirsiniz. Malzemeler * 2 Adet Kabak * 2 Çorba Kaşığı Kaşar Peyniri * 1 Adet Yumurta * 2 Silme Çorba Kaşığı Un * 4-5 Dal Dereotu * Tuz, * Karabiber
* * * Muhallebi Bir tencerede un, nişasta ve diyet sütü pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar çırpın. Tencereyi ocağa alıp karışım kaynayıncaya kadar sürekli karıştırın. Kaynadıktan sonra 1-2 dakika içinde ateşten indirin. Dilediğiniz kadar tatlandırıcı ekleyin. Yayvan bir cam kaba boşaltıp soğumaya bırakın.Tarçın veya mevsim meyvesi ile süsleyerek servis yapın. Malzemeler * 750 ml Diyet Süt * 3 Çorba Kaşığı Süt * 3 Çorba Kaşığı Nişasta * Diyet Sıvı Tatlandırıcı * Tarçın veya Mevsim Meyveleri