Kütahya Köftesi Ön hazırlık olarak 2 çorba kaşığı tarhanayı bir miktar ılık suyla ıslatın. Takriben 1 saat sonra içine 1 çay bardağı bulguru ekleyin. Bulgurlar şişene kadar suyun içinde bekletin. Daha sonra bulgur ve tarhananın içine 2 çorba kaşığı kıyma, 1 çay kaşığı karabiber ve yeteri kadar tuzu ekleyin. Malzemeleri yoğurup, hamur haline getirin. Hamurdan misket büyüklüğünde parçalar alıp, köfteler yapın. Tencereye 3 su bardağı su koyun. Su kaynayınca köfteleri içine atın. Üzerine 1 kase yoğurdu dökün. 1 çorba kaşığı tereyağını tavada eritin. 1 tatlı kaşığı kırmızıbiberi ve 1 çay kaşığı naneyi içine atın. Karıştırıp köftelerin üzerine dökün. Malzemeler * 2 Çorba Kaşığı Tarhana * 2 Çorba Kaşığı Kıyma * 1 Çay Bardağı Bulgur * 1 Çay Kaşığı Karabiber * Yeterli Miktarda Tuz * 1 Tatlı Kaşığı Kırmızıbiber * 1 Çay Kaşığı Nane * 1 Çorba Kaşığı Tereyağı * 1 Kase Yoğurt
* * * Elmalı bacon salata Bacon ile elma dilimlerini 1 çorba kaşiği zeytinyağında kavurun. Çiğ krema, peynir ve sirkeyi bir tencerede karıştırarak rafine bir sos haline getirin. Kalan zeytinyağı ve limon suyunu, hazırlamiş olduğunuz marul yapraklarıyla güzelce karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin. lçine, sıcak elma ve bacon dilimlerini ilave edin. Sosla beraber servis yapın. Malzemeler * 3 Adet Marul * 2 tane elma * 150 gr. Bacon * 3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı * 1 Limon Suyu * Tuz, Karabiber Sos icin: * 20 cl. Çiğ Krema * 80 gr. Camembert Peyniri * Elma sirkesi
* * * Acıbademli şeftali tatlısı Krem şantiyi sütle çırpın. Cam bir kalıbı ıslatıp hazırladığınız karışımı dökün ve buzdolabında 1 saat bekletin. Su, komposto suyu ve nişastayı tencerede karıştırıp kısık ateşte koyu bir sos haline gelinceye kadar pişirin. Sos soğuduktan sonra tarçını ilave ederek karıştırın. Şeftalileri kalıptaki acıbademli karışımın üzerine dizip hazırladığınız sosu dökün... Malzemeler * 1 Komposto Şeftali * 2 Su Bardağı Şeftali Kompostosu Suyu * 300 gr. Acıbadem Kurabiyesi * 1 Kutu Krem Şanti * 1 Su Bardağı Süt * 1 Çay Kaşığı Tarçın * 2 Su Bardağı Su * 2 Yemek Kaşığı Nişasta