Fırında baharatlı bıldırcın Bıldırcınlara zeytinyağı, taze kekik, acısso, tuz ve karabiber sürün. Fırına sürün. 200 derecede 10 dak pişirin. Risotto pirincini ince doğranmış soğan, beyaz şarap, tavuk suyu ile haşlayın. Balkabağı ekleyin. 5 dakikada pilav haline getirin. Bıldırcınları düz tabaklara alarak risotto ile birlikte servis yapın. Az yağlı ve lezzetli bir kuş türü olan bıldırcın, tam bir kış meyvası balkabağı ile yapılmış risotto ile birleşince şık, doyurucu ve sağlıklı bir yemek çıkıyor ortaya.
* * * Bulgur pilavı Bulguru yıkayıp süzün. Margarini tencerede eritip bulguru ilave ederek 3-4 dakika kavurun. Sıcak et suyu ve tuz ekleyip bir taşım kaynatın. Orta ateşte, bulgur suyunu çekmeye başlayıp göz göz oluncaya kadar pişirin. Ateşi kısıp tencerenin kapağını kapatın ve 10-15 dakika daha pişirin. Pilavı ateşten alın. Kapağını açıp tencereninüzerini kağıt havlu ile kaplayın ve kapağını tekrar kapatın. Pilavı bu şekilde 20 dakika dinlendirin. Tahta spatula veya kevgirle, bulguru fazla ezmemeye özen göstererek bir kez karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.
Malzemeler * 700 gr pilavlık bulgur * 250 gr margarin * 6 su bardağı (1.5 litre) et suyu Tuz
* * * Balıklı patates salatası Patatesleri iyice yıkayın, kabukları ile 20 dakika haşlayin, haşlama suyunu atmayın. 2 çay bardağı haşlama suyunu, hardal, yumurta sarısı, tuz, karabiber ve kıyılmış yeşilliklerle karıştırın. Ayıkladığınız patates ve turpları katın. Kızarmış balık ve fileto ile servis yapın.
Malzemeler *4 Adet Patates * 1 Demet Kırmızı Turp * 1 Tatlı Kaşığı Hardal * 1 Adet Yumurta Sarısı * Tuz - Karabiber * 1 Yemek Kaşığı Kıyılmış Yeşillik * 2 Parça Mezgit Fileto (100'er gr.) sirke sosu