Mantar sote Mantarları ayıklayıp, doğrayın. Limonlu suda bekletin. (kararmamaları için) Soğanları yarım ay şeklinde doğrayıp, zeytinyağıyla bir tavada kavurun. Domatesleri, biberleri ve sarmısakları doğrayıp, mantarlarla beraber tavaya ekleyin. Birkaç kere karıştırıp, 15-20 dakika pişirin. Ateşten almadan tuzu, karabiberi ve kekiği ekleyip, 5 dakika daha pişirin. Malzemeler *500 gr. mantar * 1 fincan zeytinyağı * 2 adet domates * 2 adet çarliston biber * 2 diş sarımsak * 2 baş kuru soğan * Tuz, karabiber, kekik
* * * Kakaolu ve cevizli kek Ceviz ve kakao dışındaki malzemeleri mikserle iyice çırpın. Cevizi ekleyip karıştırın. Hamurdan 4-5 kaşık ayırın. Kek kalıbını yağlayıp, hamuru dökün. Ayırdığınız hamuru kakaoyla karıştırın, kalıba dökün. 170 derecede pişirin. Malzemeler *3 bardak un * 3 yumurta * 1 bardak şeker * 1 paket kabartma tozu * 1 paket vanilya * 1 çay bardağı süt * 3 yemek kaşığı margarin * 2 kaşık kakao * 1 çay bardağı ceviz
* * * Antep kebabı Köfte harcına yumurtayı kırın, çok az su koyup karıştırın. Kıymayı ekleyin ve yoğurun. Patlıcanları alacalı soyup, dilimleyin. Fırın kabınıza bir patlıcan bir köfte olacak şekilde diklemesine yerleştirin. Biberleri bütün olarak veya ortadan keserek patlıcanların üzerine koyun. Salçayı 1 bardak suda eritin ve yemeğin üzerine gezdirin. Fırın kabı kapalı olarak 200 derecede pişirin. Yemek piştikten sonra kabın üzeri açık olarak 15 Dakika Daha Pişirin. Malzemeler *Yarım kilo kıyma * 3 adet patlıcan * 1 paket köfte harcı * 1 adet yumurta * 3- 4 adet biber * 2 yemek kaşığı salça