Böfstrogonof Eti yarım parmak kalınlığında doğrayıp, karabiberle ovalım. Derince bir tavaya margarini alıp ince kıyılmış iki soğanı kısık ateşte on dakika çevirelim. Etleri ateşte kavuralım. Bir çorba kaşığı unu kavrulmakta olan etlere serpip karıştıralım. Sonra bir çorba kaşığı domates salçası ile ikişer çay kaşığı hardal ve tuzu katıp, üç dört dakika daha harlı ateşte pişirelim. Bir bardak krema ile birkaç damla limon suyunu ilave edelim. Kaynatmadan iyice ısıtalım. Eğer bonfile yerine başka bir et kullanırsanız, kremayı eklemeden önce etleri yumuşayıncaya kadar kapalı olarak harlı olmayan ateşte pişirmeniz gerekir. MALZEMELER * 750 gr. bonfile * 2 adet soğan * 2 çorba kaşığı margarin * 1 çorba kaşığı un * 1 çorba kaşığı salça * 2 çay kaşığı hardal * 200 gr. krema * 1 çay kaşığı karabiber * 1 tatlı kaşığı limon * Tuz
Ekşili patates Patatesleri soyup dilimleyin. Tavada zeytinyağını kızdırarak patatesleri kızartın. Servis tabağına alıp düzgün bir şekilde dizin. Maydanozu ince kıyıp servis tabağındaki patateslerin üzerine ilave edin. Sarımsağı havanda dövün ve patatesleri kızarttığınız yağda hafifçe çevirerek salçayı ekleyin. Limon suyunu sıkıp pişirin. Servis tabağındaki patateslerin üzerine tuz serpip hazırladığınız sarımsak sosunu dökerek servise sunun. MALZEMELER * 4 patates * 1 baş sarmısak * 1/2 demet maydanoz * 1 tatlı kaşıgı biber salçası * 1 su bardağı zeytinyağı * 1 limon * Tuz
Her zaman hazır salata Kırmızı lahanayı gayet ince bir şekilde doğrayın. (Rendelemeyin) Salataya konan normal miktarda tuz serpin. Tuzlanmış lahanaları bir kavanoza doldurun. Yaklaşık yarıya kadar sirke doldurun. Bu şekilde tadında bir değişiklik ve bozulma olmaksızın arada bir silkeleyerek buzdolabında birkaç ay saklayabilirsiniz. Salata yapmak istediğinizde sızma zeytinyağı ve arzu ettiğiniz salata malzemesiyle zenginleştirerek servise sunun. MALZEMELER * 1 adet kırmızı lahana * 1 şişe sirke