Köpoğlu 1 adet patlıcan, patates, kabak, havuç ve 3 adet sivri biberi küçük küçük doğrayın.1 su bardağı sıvıyağı kızdırın.Sırayla patlıcan, patatesi kabak, havuç ve sivribiberleri kızartın. Kızarttığınız sebzeleri geniş bir kabın içinde karıştırın. 4 diş dövülmüş sarmısağı, 1 su bardağı yoğurdun içine alıp, sebzelerin üzerine gezdirin. 2 çorba kaşığı sıvı yağı kızdırın. İçine kırmızı biberi ekleyin. Yoğurdun üzerine döküp, servis yapın. MALZEMELER * 1 adet patlıcan * 1 adet patates * 1 adet kabak * 1 adet havuç * 3 adet sivribiber * 1 su bardağı sıvıyağ * Tuz
Brownie Ön hazırlık olarak fırını 180 derecede ısıtın. Dikdörtgen şeklinde bir fırın tepsisini yağlayın. Margarin ve kakaoyu büyük bir tencereye koyun. Kısık ateşte eritin. Şeker ve vanilyayı ekleyin. Karıştırarak ocağı kapatın. Ilındığında, unu eleyerek tencereye alın. Yumurtaları ekleyerek, çırpın. İçine dövülmüş cevizleri ekleyip karıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine karışımı yayın. 20-25 dakika pişirip soğutun. Dilimleyerek servis yapın. MALZEMELER * 200 gr. margarin * 1 su bardağı kakao * 2 su bardağı esmer şeker * 1 tatlı kaşığı vanilya * 1 su bardağı un * 2 adet yumurta * 1 su bardağı * Dövülmüş ceviz
Çin lahanası salatası İlk önce sosu hazırlayın: Yağı, sirkeyi ve soya sosunu büyük bir kaseye koyun. İyice karışana dek çatalla çırpın. Mantarları ve soğanı ekleyip iyice karıştırın. 15 dakika marine edin. Mantar karışımını büyük bir salata kabına yerleştirip etrafına doğranmış Çin lahanası yapraklarını koyun ve ikisini iyice karıştırın... MALZEMELER * 250 gr. Çin lahanası, doğranmış * 100 gr. mantar, dilimlenmiş * 4 büyük taze soğan doğranmış * Sos: * 4 yemek kaşığı mısır yağı * 2 yemek kaşığı sirke * 1 yemek kaşığı soya sosu