Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 22 Ekim 2008  

Günün mönüsü



Buharda türlü
Kabak, patates, fasulye, sivri biber, domates, soğan ve havuçları iri kuşbaşı şeklinde doğrayın. Mantarları limonlu suda bekletin. Sarımsakları soyup, bütün bırakın. Hazırladığınız sebzeleri tuz ve karabiberle karıştırdıktan sonra bambu buhar sepetlerine koyun. Sepetleri üst üste koyup, kapağını kapattıktan sonra yarısına kadar su dolu tencerenin üzerine yerleştirin. Orta ateşte fasulye yumuşayana kadar pişirin. (Buharda pişirmede, sebzelerin fazla yumuşamadan hafif kıtır kalarak pişirilmesine dikkat edin) Pişen sebzelerin üzerine zeytinyağı gezdirin ve karıştırın.
Malzemeler
* 2 adet kabak
* 2 adet havuç
* 15 adet taze fasulye
* 10 adet mantar
* 2 adet domates
* 2 adet patates
* 4 adet sivri biber
* 1 adet soğan
* 3 diş sarmısak
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* Tuz, karabiber

* * *
Menemen
2 büyük domatesin kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın. 6 sivri biberin çekirdeklerini çıkarıp ince halkalar halinde kesin. 2 çorba kaşığı tereyağını tavada eritip biberleri kavunrun. Domatesleri ilave edip 5-6 dakika kadar pişirdikten sonra yarım kahve fincanı sütü ekleyin. 5 yumurtayı teker teker bu karışıma ilave edin. Krema halini alıncaya kadar hızla karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyip 7-8 dakika daha pişirin. Maydanozla süsleyip servis yapın.
Malzemeler
* 2 adet domates
* 6 sivribiber
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 1/2 kahve fincanı süt
* 5 adet yumurta
* Tuz lKarabiber

* * *
Pudingli ayva
Ayvaları ayıklayıp tencereye dizin. Ortasına toz şeker serpin. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Soğuyunca ayvaları servis tabağına alın. Rendelenmiş elmaya, cevizi karıştırın. Ayvaların ortasına doldurun. Pudingi sütle karıştırıp orta ateşte pişirin. Muhallebi kıvamına gelince 1 tatlı kasığı margarini ilave edip, karıştırarak eritin ve ocaktan alın. Ayvaların üzerine yayın. En üste rendelenmiş çikolatayı serpin...
Malzemeler
2 adet ayva
* 2 çay bardağı toz seker
* 1 çay bardağı su
* 1 adet rendelenmiş elma
* 2 çorba kasığı ceviz
* Yarım paket hazır kakaolu puding
* 1 su bardağı süt
* 1 tatlı kasığı margarin
* 1 çorba kasığı rendelenmiş çikolata




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Dağıttılar!Yeni yetme yıldızlar
Katil doğanlarBu belirtiler kanser...
Görüntü önemli değil!Göğüslerin şişmesi olumlu...
Çocuklarda ergenlik...İdrardaki kan dikkate alınmalı
Hipertansiyona C vitamini...Kış aylarında gözlere dikkat!
Diş dostu besinlerDiyabet gözden anlaşılıyor
Yumurtasız kahvaltı olmazBebek pudrası tehlikeli mi?
Maydanoz mucizesiBüyük beden şıklığı
Bakışlar ön plana çıksınDaha parlak ve şık tırnaklar!
Dişlerimizi sevmiyoruzBu gıdalar ömür uzatıyor
Baş ağrısına son!Doğal keyif için...
Morun cazibesiAşk mesajları
Takvimin bugünü
GÜNCEL
Bitlis'te Bitlis'te bir virane
Yapımına 2006'da başlanan Bitlis Otobüs Terminali inşaatı, ihaleyi...
Pitbull'lu dehşet çetesi
Zanlı kaçtı, yakınları dövüldü!
'Adet' yerini buldu!
Karakolda işkence yokmuş!
Şehit aileleri üzerinden...
Güvercin uçamadı
SPOR
Bir Bir Aziz Yıldırım yapıtı A-R-A-G-O-N-E-S
Geçen yıl Avrupa'yı kasıp kavuran Fener, Aragones'in elinde oyuncak...
Paramparça!
Fener düğmeye bastı
Durmak yok yola devam
3 kupa alacağız
11 Denizli bile kurtaramaz
Önce durdur sonra vur
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Çok Bulutlu 20°C 14°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 17°C 7°C 
İZMİR Az Bulutlu 24°C 16°C 
ANTALYA Çok Bulutlu 27°C 20°C 
ADANA Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 25°C 16°C 
EKONOMİ
IMKB E: 27.922,170 D:% 4,33
DOLAR S: 1,524 D:% 0,63
EURO S: 2,015 D:% 0,07
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi