Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 21 Ekim 2008  

Günün mönüsü



Sahanda pirzola
Pirzolaların iki tarafını tuz ve karabiberle ovalım. Yağı tavaya alarak eritelim. Pirzolaları altlı üstlü kızartarak, tavadan alıp, bekletelim. Soğanı ve sarmısakları küçük küçük doğrayalım. Soğanı ve sarmısakları hafifçe pembeleştirelim. Biberlerin çekirdek yataklarını çıkarıp, küçük küçük doğrayarak tavaya ilave edelim. 2 dakika daha kavurduktan sonra kabukları soyulmuş domatesleri fındık iriliğinde doğrayarak tavaya alalım. Salçayı da ilave edelim. Domatesler yumuşadıktan sonra pirzolaları tavaya aktaralım. Tavanın kapağını örterek 20-25 dakika kısık ateşte pirzolalar yumuşayana dek pişirelim. Pirzolalar iyice yumuşadığında patates ve pilav eşliğinde servis yapalım.
Malzemeler
* 8 adet kuzu pirzola
* 3 adet orta boy domates
* 4 adet çarliston biber
* 4 diş sarmısak
* 2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
* 1 adet soğan
* 1 tatlı kaşığı salça
* Tuz

* * *
Fırın mücveri
Rendelenmiş kabağa peynir rendesi, un, yumurta, dereotu, tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı, önceden sıvıyağ ile yağlanmış ısıya dayanıklı cam bir kaba dökün. 230 derece ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin. Not: Fırın mücveri dilerseniz yoğurtla da sunabilirsiniz.
Malzemeler
* 2 adet kabak
* 2 çorba kaşığı kaşar peyniri
* 1 adet yumurta
* 2 silme çorba kaşığı un
* 4-5 dal dereotu
* Tuz
* Karabiber

* * *
Garnitür patates
Patatesleri haşlayıp 1 santimetre kalınlığında yuvarlak dilimler halinde kesin. Yayvan bir fırın kabına balık sırtı gibi dizin. Üzerine süt ilave edin. 230 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Sütün yarısı çekilince tereyağı, tuz, karabiber ve pul biber gezdirin. Patatesler güzelce kızınca kaşar rendesi serpin. Tekrar 2-3 dakika fırınlayın. Sıcak olarak tek başına veya et yemeklerinin yanında servise sunun.
Malzemeler
* 3-4 orta boy patates
* 2 su bardağı süt
* 1 kase kaşar peyniri rendesi
* 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
* Yeteri kadar tuz, karabiber, pul biber




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Şip-şak sevgili!Yeniden zirvede
Sosyete çocuklaştı Tedavi hücre yapısına bağlı
Eğriliğe cerrahi çözümÇocuklar anne ve babayı...
Memelerdeki şişlik sütün...Böbrek çıkımı darlığı tedavisi
Darlığa en etkin çözüm Homium Aspirin dost mu düşman mı?
Anti-perspirantlar...Hamilelikte dişlere dikkat!
Kilo, ilişkiye bağlı Alkol beyni küçültüyor!
Dikkat! Grip kapıda!Ayaklarınız isyan etmesin!
Vanlı çocukların yüzleri...Mikroplara karşı temiz...
Bu sinemaya gidilirTarzınızı yansıtır!
Jetbakım trendi!FLO'da bütçeniz rahat
Medeniyetler ellerde!Modadan ilham aldık!
Yaşlanmayın!Aşk mesajları
Takvimin bugünü
GÜNCEL
Talihli Talihli İstanbul'da
Süper Loto'nun 11 milyon YTL'lik talihlisi, dün çekini aldı. İsmi...
Karşılıksız aşk intiharı
Gece köçek, gündüz gaspçı
Nazar'dan yürek yakan bakış
THY uçağı pistten çıktı
Kahvehane için kardeşine kıydı
Şiirlerle elveda
SPOR
Sen Sen İngiliz seversin
Fenerbahçemiz, Şampiyonlar Ligi'nde tamam ya da devam sınavını bu...
Saldır Fenerbahçe!
Eyvah! Yine para yok
Tek sorun Demirören
Tony kaleye
Her geçen gün daha iyi olacağız
Anahtar Alex'te!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 19°C 14°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 18°C 9°C 
İZMİR Az Bulutlu 25°C 17°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 29°C 20°C 
ADANA Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 30°C 16°C 
EKONOMİ
IMKB E: 26.596,030 D:% 2,81
DOLAR S: 1,511 D:% 1,24
EURO S: 2,016 D:% 0,75
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi