Sahanda pirzola Pirzolaların iki tarafını tuz ve karabiberle ovalım. Yağı tavaya alarak eritelim. Pirzolaları altlı üstlü kızartarak, tavadan alıp, bekletelim. Soğanı ve sarmısakları küçük küçük doğrayalım. Soğanı ve sarmısakları hafifçe pembeleştirelim. Biberlerin çekirdek yataklarını çıkarıp, küçük küçük doğrayarak tavaya ilave edelim. 2 dakika daha kavurduktan sonra kabukları soyulmuş domatesleri fındık iriliğinde doğrayarak tavaya alalım. Salçayı da ilave edelim. Domatesler yumuşadıktan sonra pirzolaları tavaya aktaralım. Tavanın kapağını örterek 20-25 dakika kısık ateşte pirzolalar yumuşayana dek pişirelim. Pirzolalar iyice yumuşadığında patates ve pilav eşliğinde servis yapalım. Malzemeler * 8 adet kuzu pirzola * 3 adet orta boy domates * 4 adet çarliston biber * 4 diş sarmısak * 2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin * 1 adet soğan * 1 tatlı kaşığı salça * Tuz
* * * Fırın mücveri Rendelenmiş kabağa peynir rendesi, un, yumurta, dereotu, tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı, önceden sıvıyağ ile yağlanmış ısıya dayanıklı cam bir kaba dökün. 230 derece ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin. Not: Fırın mücveri dilerseniz yoğurtla da sunabilirsiniz. Malzemeler * 2 adet kabak * 2 çorba kaşığı kaşar peyniri * 1 adet yumurta * 2 silme çorba kaşığı un * 4-5 dal dereotu * Tuz * Karabiber
* * * Garnitür patates Patatesleri haşlayıp 1 santimetre kalınlığında yuvarlak dilimler halinde kesin. Yayvan bir fırın kabına balık sırtı gibi dizin. Üzerine süt ilave edin. 230 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Sütün yarısı çekilince tereyağı, tuz, karabiber ve pul biber gezdirin. Patatesler güzelce kızınca kaşar rendesi serpin. Tekrar 2-3 dakika fırınlayın. Sıcak olarak tek başına veya et yemeklerinin yanında servise sunun. Malzemeler * 3-4 orta boy patates * 2 su bardağı süt * 1 kase kaşar peyniri rendesi * 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı * Yeteri kadar tuz, karabiber, pul biber