Karnıyarık YAPILIŞI Patlıcanları alacalı soyup, ortasına bıçakla çizik atın. Kızdırılmış bol yağda kızartın. Kızarttığınız patlıcanları kağıt havlu üzerine çıkarıp, fazla yağını alın. Soğanları ve sarımsakları doğrayıp, zeytinyağıyla pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Salçayı, maydanozu, naneyi, tuzu ve karabiberi ekleyip 15 dakika pişirin. Patlıcanların ortasını açıp kıymalı harcı doldurun. Üzerlerine birer biber ve birer dilim domates koyun. Pişireceğiniz tepsiye 1 çay bardağı su koyup, 180 derecede pişirin. MALZEMELER * 4 adet patlıcan * 250 gr kıyma * 2 adet kuru soğan * 2 diş sarımsak * 2 yemek kaşığı salça * 1 fincan zeytinyağı * Yarım demet maydanoz * 1 tatlı kaşığı kuru nane * Tuz, karabiber * 4 adet sivri biber * 1 adet domates
Fırında köfte patates YAPILIŞI Köfte harcını, yumurtayı ve kıymayı bir kaba koyun ve yoğurun. Köfteleri hazırlayın. Patatesleri soyup, doğrayın. Biberleri de doğrayın. Fırın kabınıza köfteleri, patatesleri ve biberleri yerleştirin. Salçaya tuz ve su ekleyerek karıştırın, yemeğin üzerine gezdirin. (Ev salçası kullanıyorsanız tuz eklemeyin) Domatesleri kesip, yemeğin üzerine sıralayın, 200 derecede pişirin. MALZEMELER * Yarım kg kıyma * 1 paket köfte harcı * 1 yumurta * 4 adet patates * 2 adet kırmızı biber * 2 adet yeşil biber * 1 yemek kaşığı salça * 2 adet domates * Tuz * Yağ yok
Mozzarella'lı irmik helvası İlk önce bir tencereye su ve şekeri koyup kaynamaya bırakın. Geniş bir tencereye veya tavaya irmiği, tereyağını ve sıvıyağı koyup, irmik pembeleşinceye kadar kavurun. İrmik pembeleştikten sonra kaynattığınız şerberbeti yavaş yavaş ekleyin. Daha sonra peyniri doğrayıp, helvaya ekleyin, eriyinceye kadar karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, 10-15 dakika helvanın çekmesini bekleyin. Sıcak sıcak servis yapın. MALZEMELER * Yarım kilo irmik * 250 gr mozeralla peyniri * 125 gr teryayağı * 1 fincan sıvıyağ * Yarım kilo şeker * 4 bardak su