Ispanak Köftesi Ispanakları yıkayıp yapraklarını ince ince kıyın. Kuru soğanı rendeleyip bir kaşık margarinle pembeleştirin. Ispanakların suyunu sıkarak soğana ilave edin. Ispanak suyunu salıp da çekene kadar kavurun. Sonra ateşten alıp soğumaya bırakın. Soğumuş ispanağa, ufalanmış beyaz peynir, kaşar peyniri, un, çırpılmış yumurta ve biraz tuz ilave ederek hepsini iyice karıştırın. Sonra bu karışımı elle birkaç dakika yoğurun. Ispanak harcından küçük parçalar alın. Elinizi unlayıp yassı, oval köfteler yapın. Kızgın yağa atarak kızartın. Kağıt peçete üzerine alıp yağını süzdürün. Servis tabağına dizip sıcak servis yapın. MALZEMELER * 200 gr ıspanak * 200 gr tuzsuz beyaz peynir * 100 gr kaşar peyniri rendesi * 1 çorba kaşığı margarin * 3 çorba kaşığı un * 1 küçük soğan * 1 yumurta * Tuz, karabiber * Sıvıyağ
Büryan İri parçalara bölünmüş ete 6 su bardağı su ilave edip, yumuşayıncaya kadar haşlayın. Soğanı küçük küp şeklinde doğrayın. Sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavurun. Kabukları soyulup, küp şeklinde doğranmış domatesi ilave edin. Soğana, yıkayıp süzdüğünüz pirinci ilave edin. Sürekli karıştırarak kavurun. Pirinci, orta büyüklükte ısıya dayanıklı bir cam tepsiye yayın. Üzerine haşlanmış eti yerleştirin. Sıcak et suyunu ve tuzu ilave edin. Etli pilavı önceden ısıtılmış fırında pişirin. Sıcak servis yapın. MALZEMELER * 1,5 kg. koyun eti * 3 su bardağı pirinç * 1 adet orta boy soğan * 2 adet büyük boy domates * 5,5 su bardağı et suyu * 1/2 su bardağı sıvı yağ lTuz,
Ayvalı tavuk salatası Ayvaların kabuklarını soyup dilimleyin ve iri iri doğrayın. Kararmamaları için üzerlerine limon suyu dökün. Göbek salatayı iri iri doğrayın. Tavuk etini tuzlu suda başlayıp iri küpler halinde kesin. Soğanları halka halka doğrayın. Tavuk, soğan, ayva ve doğranmış salatayı geniş bir kaba alın. Kapari ve tuz ekleyip karıştırın. Mayonez, zeytinyağı, sirke, hardal ve tuzu karıştırıp salatanın üzerine dökün. Harmanlayıp servis yapın. MALZEMELER * 1 göbek salata * 1 ayva * 1 tavuk göğüs eti * 1 soğan * 1 çorba kaşığı kapari * 125 gr Mayonez * 5 çorba kaşığı zeytinyağı * 2 çorba kaşığı sirke * 2 çorba kaşığı hardal * 1 Limon Suyu