Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 17 Ekim 2008  

Günün mönüsü



Ispanak Köftesi
Ispanakları yıkayıp yapraklarını ince ince kıyın. Kuru soğanı rendeleyip bir kaşık margarinle pembeleştirin. Ispanakların suyunu sıkarak soğana ilave edin. Ispanak suyunu salıp da çekene kadar kavurun. Sonra ateşten alıp soğumaya bırakın. Soğumuş ispanağa, ufalanmış beyaz peynir, kaşar peyniri, un, çırpılmış yumurta ve biraz tuz ilave ederek hepsini iyice karıştırın. Sonra bu karışımı elle birkaç dakika yoğurun. Ispanak harcından küçük parçalar alın. Elinizi unlayıp yassı, oval köfteler yapın. Kızgın yağa atarak kızartın. Kağıt peçete üzerine alıp yağını süzdürün. Servis tabağına dizip sıcak servis yapın.
MALZEMELER
*
200 gr ıspanak
* 200 gr tuzsuz beyaz peynir
* 100 gr kaşar peyniri rendesi
* 1 çorba kaşığı margarin
* 3 çorba kaşığı un
* 1 küçük soğan
* 1 yumurta
* Tuz, karabiber
* Sıvıyağ

Büryan
İri parçalara bölünmüş ete 6 su bardağı su ilave edip, yumuşayıncaya kadar haşlayın. Soğanı küçük küp şeklinde doğrayın. Sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavurun. Kabukları soyulup, küp şeklinde doğranmış domatesi ilave edin. Soğana, yıkayıp süzdüğünüz pirinci ilave edin. Sürekli karıştırarak kavurun. Pirinci, orta büyüklükte ısıya dayanıklı bir cam tepsiye yayın. Üzerine haşlanmış eti yerleştirin. Sıcak et suyunu ve tuzu ilave edin. Etli pilavı önceden ısıtılmış fırında pişirin. Sıcak servis yapın.
MALZEMELER
*
1,5 kg. koyun eti
* 3 su bardağı pirinç
* 1 adet orta boy soğan
* 2 adet büyük boy domates
* 5,5 su bardağı et suyu
* 1/2 su bardağı sıvı yağ lTuz,

Ayvalı tavuk salatası
Ayvaların kabuklarını soyup dilimleyin ve iri iri doğrayın. Kararmamaları için üzerlerine limon suyu dökün. Göbek salatayı iri iri doğrayın. Tavuk etini tuzlu suda başlayıp iri küpler halinde kesin. Soğanları halka halka doğrayın. Tavuk, soğan, ayva ve doğranmış salatayı geniş bir kaba alın. Kapari ve tuz ekleyip karıştırın. Mayonez, zeytinyağı, sirke, hardal ve tuzu karıştırıp salatanın üzerine dökün. Harmanlayıp servis yapın.
MALZEMELER
* 1 göbek salata
* 1 ayva
* 1 tavuk göğüs eti
* 1 soğan
* 1 çorba kaşığı kapari
* 125 gr Mayonez
* 5 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 çorba kaşığı sirke
* 2 çorba kaşığı hardal
* 1 Limon Suyu




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Hadise'nin deli oğlanıAnadolu'nun 2 bin 600...
Spor takıntısı eşini bıktırdıDeprem kanser riskini artırıyor
Sağlık için şarkı söyleyinİlişkiye hazırlık evresi
Emzirmek annenin ömrüne...Soruları yanıtlayın
Ameliyatsız tek çözüm PLFTFrikik yarışı iyice kızıştı
'Ama çok ayıp oluyor'Fazla kilosu gitti sıra...
Güzide uğruna servetSerüven başlıyor!
Oktoberfest İzmir'deGözün görmedikleri
Hepatit A çocukları...Gülmek alerjinin dostu
Kahve kareciğere faydalıEgzotik hayvan almayın
Sistit kadını seviyorChristina Aguilera...
Eski dostlar bir arada20 milyon $ ceza
Ayrılık yalanlandı Bar'ın...Paris'ten sonra...
Takvimin bugünüAşk mesajları
GÜNCEL
5 5 yiğit daha şehit
Terör, kanlı yüzünü yine Hakkari'de ortaya koydu. Kavaklı'daki...
Başkanlar yargılanıyor
'Ukraynalı' skandalı
Ayıbı 'rafa' kaldırıyor
Şans Kemer'e güldü
Doktora kanlı gasp
İşkence en çok emniyette
SPOR
Ceketini Ceketini al gel Ümit!
Yıldız futbolcuyu telefonla arayan Mustafa Denizli'nin, "Seni...
Love bombası
Macarlar bile eleştirdi Terim...
Yönetimden 'sol' darbe
Güiza'nın iki yüzü
Cesur ol korkma!
Cimbom tam bana göre!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Az Bulutlu 23°C 15°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 20°C 9°C 
İZMİR Az Bulutlu 26°C 16°C 
ANTALYA Az Bulutlu 26°C 18°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 28°C 19°C 
EKONOMİ
IMKB E: 27.600,710 D:% -6,26
DOLAR S: 1,485 D:% 4,66
EURO S: 1,985 D:% 3,04
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi