Fasülye bastısı Soğanları temizleyip yemeklik kıyın. Bir tencerenin içine tereyağını, kuzu etini ve soğanı koyup harlı ateşte soğanlar ve etler pembeleşinceye kadar kovurun. Dilimlenmiş pastırmayı ilave edip 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin. Akşamdan ıslatılmış kurufasülyeyi ekleyin. Tencereye yemeğin üstünü örtecek kadar et suyu ve su koyun. Kırmızıbiber ve biraz şeker ilave edip karıştırdıktan sonra kapağı kapatıp orta hararetli ocakta suyunu çekinceye kadar pişirin. Yemeğin tuzunu ateşten indirmeye yakın atın. Malzemeler *1.5 kg. kurufasulye * 1/2 kg. kuşbaşı kuzu eti * 100 gr. pastırma * 1 yemek kaşığı tereyağı * 2 baş soğan * Kırmızıbiber, tuz, * Karabiber
* * * Ayvalı pilav Pirinçleri kaynar tuzlu suda 20 dakika bekletin. Ayvaları soyup küçük kuşbaşı doğrayın. Tereyağını tencerede eritin. Ayvaları atıp 5 dakika kavurun. Pirinçleri yıkayıp süzün. Fıstıklarla beraber ayvalara katın. 5 dakika kadar kavurun. Limon suyu, tuz, safran, şeker ve sıcak et suyunu ilave edin. Üzümleri yıkayıp ekleyin. Kaynamaya başlayınca tencerenin altını kısıp, pirinçler uzayıp suyunu çekinceye kadar pişirin. Biraz demlendikten sonra sıcak olarak servise sunun. Malzemeler *2 su bardağı pirinç * 2 adet ayva * 3 yemek kaşığı tereyağı * 2 su bardağı et suyu * 1 yemek kaşıgı dolma fıstığı * 1 yemek kaşığı dolma üzümü * 2 adet kesme şeker * 1 çay kaşığı safran * limon * Yeteri kadar tuz
* * * Bademli ayva kompostosu Ayvaların kabuklarını soyun. Küp şeklinde doğrayıp bir tencereye alın. Üzerine şeker ve su ilave edin. Ayvanın çekirdeklerini ve karanfili ekleyip kaynatın. Su kaynamaya başladığında ateşi iyice kısıp 20 dakika pişirin. Tencereye üzümleri ekleyip ateşten indirin. Soğuyunca kaselere boşaltıp bademleri ekleyerek servis yapın. Malzemeler *2 ayva * 5 su bardağı su * 2 su bardağı tozşeker * 3 Karanfil * 1 yemek kaşığı İzmir üzümü * 1 yemek kaşığı soyulmuş badem