Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 15 Ekim 2008  

Günün mönüsü



Fasülye bastısı
Soğanları temizleyip yemeklik kıyın. Bir tencerenin içine tereyağını, kuzu etini ve soğanı koyup harlı ateşte soğanlar ve etler pembeleşinceye kadar kovurun. Dilimlenmiş pastırmayı ilave edip 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin. Akşamdan ıslatılmış kurufasülyeyi ekleyin. Tencereye yemeğin üstünü örtecek kadar et suyu ve su koyun. Kırmızıbiber ve biraz şeker ilave edip karıştırdıktan sonra kapağı kapatıp orta hararetli ocakta suyunu çekinceye kadar pişirin. Yemeğin tuzunu ateşten indirmeye yakın atın.
Malzemeler
* 1.5 kg. kurufasulye
* 1/2 kg. kuşbaşı kuzu eti
* 100 gr. pastırma
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 2 baş soğan
* Kırmızıbiber, tuz,
* Karabiber

* * *
Ayvalı pilav
Pirinçleri kaynar tuzlu suda 20 dakika bekletin. Ayvaları soyup küçük kuşbaşı doğrayın. Tereyağını tencerede eritin. Ayvaları atıp 5 dakika kavurun. Pirinçleri yıkayıp süzün. Fıstıklarla beraber ayvalara katın. 5 dakika kadar kavurun. Limon suyu, tuz, safran, şeker ve sıcak et suyunu ilave edin. Üzümleri yıkayıp ekleyin. Kaynamaya başlayınca tencerenin altını kısıp, pirinçler uzayıp suyunu çekinceye kadar pişirin. Biraz demlendikten sonra sıcak olarak servise sunun.
Malzemeler
* 2 su bardağı pirinç
* 2 adet ayva
* 3 yemek kaşığı tereyağı
* 2 su bardağı et suyu
* 1 yemek kaşıgı dolma fıstığı
* 1 yemek kaşığı dolma üzümü
* 2 adet kesme şeker
* 1 çay kaşığı safran
* limon
* Yeteri kadar tuz

* * *
Bademli ayva kompostosu
Ayvaların kabuklarını soyun. Küp şeklinde doğrayıp bir tencereye alın. Üzerine şeker ve su ilave edin. Ayvanın çekirdeklerini ve karanfili ekleyip kaynatın. Su kaynamaya başladığında ateşi iyice kısıp 20 dakika pişirin. Tencereye üzümleri ekleyip ateşten indirin. Soğuyunca kaselere boşaltıp bademleri ekleyerek servis yapın.
Malzemeler
* 2 ayva
* 5 su bardağı su
* 2 su bardağı tozşeker
* 3 Karanfil
* 1 yemek kaşığı İzmir üzümü
* 1 yemek kaşığı soyulmuş badem




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Kariyer yok evlilik varBrad gözüyle Angie
Dostluk treninde 25 saatTetikleyici faktörler
Cinsel doyumsuzlukAnne sütü her derde deva olur
Çocuğunuza kulak verinCinsellikte hastalık tehlikesi
Diyabette bel kalınlığına...Manken hastalığı tuzağına...
3 aydır regli...Kalbinizin sesini dinleyin
Kışın tuzdan uzak durunKuşburnu C vitamini deposu
İlişkiniz etkilenmesin!Minikler için...
Her şey onlar için...Güneş gibi ısıtacak
Şeker bir görünümSımsıcak bir kış!
Aşk mesajlarıTakvimin bugünü
GÜNCEL
İyilik İyilik yurt dışından geldi
Ediz'in yaşaması kemik iliği nakline bağlıydı. Uygun iliğin bulunması...
41 kilo altınla kaçtılar
Çapraz ateşe tutuldu
Müdire bankasını soydu
Kıskançlık cinayeti
Tramvay dehşeti
Grip değil yüksek doz ilaç...
SPOR
Haydi Haydi bir daha
Bosna Hersek'i mağlup ederek grubundaki iddiasını güçlendiren...
Ümitler sona erdi
Bahane bulamayız
Mesut'a Kanarya kancası!
Yanlış hoca eksik kadro
Skibbe'nin kader maçı
Denizli beyin yıkıyor
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Çok Bulutlu 21°C 16°C 
ANKARA Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 17°C 14°C 
İZMİR Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 26°C 19°C 
ANTALYA Kuvvetli Sağanak Yağışlı 25°C 18°C 
ADANA Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 29°C 20°C 
EKONOMİ
IMKB E: 29.509,240 D:% 3,56
DOLAR S: 1,398 D:% -0,96
EURO S: 1,900 D:% 0,26
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi