İpli tavuklu sarma * 6 parça tavuk göğüs eti * 1 adet iri kuru soğan * Hardal * 1 baş sarımsak * 10- 15 yaprak taze fesleğen * Tuz * Zeytinyağı * İp * Alüminyum folyo
Tavuk etlerini, keskin bir bıçakla iki ince dilim haline getirin. Bir katına hardal sürün. Bir katına soyulmuş sarımsak fesleğen yaprağı yerleştirin, üstüne soğan halkaları döşeyin. Tuz serpin. Bir parça zeytinyağı gezdirip, iki parçayı da birbirine yapıştırın. İple, içindekiler dökülmeyecek şekilde bağlayın. Alüminyum folyoya sarın. Bir tencerede su kaynatın. Folyolu tavuklarınız kaynar suya atıp tencerenin altını kapatın. 20 dakika dinlendirip folyoları çıkartın. Tavukları fırına alın altı ve üstü kızarana dek fırınlayın. İplerini çıkarıp, tabaklara alın.
Tahıllı çorba * Pirinç * Dövme buğday * Kırmızı mercimek * 2 diş sarımsak * 1 adet kuru soğan * 1 su bardağı süt * 5 bardak su * Zeytinyağı * Tuz
Karabiber/Pirinç ve buğdayı sıcak tuzlu suda yarım saat bekletin suyunu süzüp yıkayın. Tencerede ezilmiş sarımsakları zeytin yağında çevirin. Sarımsak kokusunu salınca soğan ve bir parça tuz ekleyip kavurmaya devam edin. Soğanlar hafif pembeleşince, pirinç ve buğdayı içine atın, bir kaç tur kaşıkla çevirin. Mercimeği ve sütü ekleyin. Önce orta ısılı ocakta kaynayana dek,kaynadıktan sonra kısık ateşte yarım saat daha pişirin. El blenderiyle çorbanızı çekin.