Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 08 Ekim 2008  

Süper Lig Panoraması



Haftanın Yıldızı
Aghahowa ( Kayserispor): Kayserispor'un Nijeryalı golcüsü Şükrü Saracoğlu Stadı'nda gövde gösterisi yaptı. Fenerbahçe karşısında hat-trick yaparak Sarı-Lacivertli takımın ipinin çekilmesinde başrol oynayan siyahi yıldız her golden sonra attığı taklalarla şov gerçekleştirdi. Aghahowa fırsatçılığının yanı sıra son vuruşlardaki başarısıyla da göz doldurdu. Bursasporlu Yusuf ve Trabzonsporlu Serkan da bu haftanın diğer başarılı isimleri olarak alkış aldılar.

Haftanın Takımı
Kayserispor:
Kayserispor sezon başından beri kısır bir tablo çizerek geçtiğimiz sezonlardaki görüntüsünü aratıyordu. 5 maçta 2 gol atan Sarı-Kırmızılı takımdan herkes umudunu kesmeye başlarken Kayserispor, Fenerbahçe karşısında bir volkan gibi patladı. Deplasmanda oynamasına rağmen rakibini ezip geçen Kayserispor, Fenerbahçe'ye ağır bir yenilgi tattırırken kontratak futbolunun nasıl oynanacağının da dersini verdi.

Haftanın Hocası
Tolunay Kafkas

Kayserispor'un başarılı hocası Tolunay Kafkas, maçtan önce Fenerbahçe'yi çok iyi analiz etmiş. Sarı-Lacivertli takımın zaaflarını tespit eden Kafkas verdiği yerinde taktiklerle maçın kazanılmasında önemli rol oynadı.

Haftanın Golü
Ahmet Arı (G.Antep)

G.Antep'in 4. golü çok güzeldi. Aslında golü Ahmet atsa da bu golün asistini yapan Ivan De Souza'yı daha ön plana çıkarmak gerekir. 2 nefis duvar pasıyla arkadaşına golü attıran Ivan'ın hareketleri süperdi.

Haftanın Hakem
Tolga Özkalfa
Beşiktaş-Hacettepe maçında çok başarılı bir yönetim gösterdi. Yardımcı hocalarıyla iyi anlaşırken pozisyonları yakından takip etti. Maçı hatasız tamamlayan Tolga Özkalfa takdir topladı.

Haftanın Olayı
Süper Lig'de 6. hafta geride kalırken haftaya damgasını vuran en önemli olay G.Saray ve F.Bahçe'nin rakiplerine yenilmesi oldu. Özellikle Fenerbahçe, Kayseri'ye sahasında farklı mağlup olurken 6. haftada 4. yenilgisini aldı. Trabzonspor ise Konyaspor önünde zorlanmasına rağmen galip gelmeyi başardı ve liderliğini sürdürdü. Bursaspor, G.Saray'ı devirerek 2. sıradaki yerini korurdu. Beşiktaş ise aldığı galibiyetle şoktan kurtuldu. Eskişehirspor da ilk galibiyetini aldı.

Kart Raporu
Sarı Kartlar:
Yalçın, Ertuğrul, Ali Zitouni, Abdullah (Antalya), Sertan, Cale, Umut (Trabzon), Milos (Konya), Diallo (Sivas), Baki, Senecky, Hürriyet (Ankara), Braga, Musa, Çağlar, Cenk (Denizli), Serhat, Barbosa (Büyükşehir), Uğur (F.Bahçe), Turgay (Kayseri), Serdar, Vucka, Serkan (Eskişehir), Tutoriç, Tolga, Bastos, S.Kulbilge (Kocaeli), Hakan, Erkan, Burhan, Engin, Emre (G.Birliği), Barbaros (Ankaragücü), Veli (Bursa), Sabri, Baros (G.Saray), Tozo (Hacettepe),
Sarı Kart Cezalısı: Tozo (Hacettepe)
Kırmızı Kartlar: Sylla (Sivasspor)

Gol Krallığı
5 Gol:
Sercan (Bursa),
4 Gol: Milan Baros (G.Saray), Aghahowa (Kayseri),
3 Gol: M.Yıldız (Sivas), Bobo (Beşiktaş), M. Çakır, Neca (Ankara), Gökhan (Trabzon), Kewell (G.Saray), Roberts (Denizli), M.Yozgatlı (Gaziantep),
2 Gol: Delgado, Holosko, Nobre (Beşiktaş), Selçuk, Umut, Isaac (Trabzon), Tabata (Gaziantep), Gökhan Mustafa Sarp (Bursa), Fatih, Kratochvil (Denizli), İbrahim (Hacettepe), Igleias (A.Gücü), Mustafa, Kahe (G.Birliği), Musa (Sivas), Alex, Kazım (F.Bahçe), Nonda, Lincoln (G.Saray), Serdar (Kocaeli), Veysel (Konya), Murat (Ankara), Youla (Eskişehir)

Kare Ası

Isaac (Trabzon)
Yusuf (Bursaspor)
Aghahowa(Kayseri)
Tabata(G.Antep)

Haftanın Karması
Ediz (Ankara) Ömer (Bursaspor) Isaac (Trabzon) Aghahowa (Kayseri) Serkan (Trabzon) Yusuf (Bursa) Engin (G.Birliği) Tabata (G.Antep) Ali Turan (Kayseri) Kratochvil (Denizli) İvesa (Eskişehir)

Ceza Tahtası
Aragones:
İspanyol hoca bu gidişle bu köşemizin baş gediklisi olacak. Kayserispor maçında kötü gidişe dur diyemedi. Oysa maç içinde yapacağı iki, üç ufak taktik değişikliğiyle ibreyi kendi lehine çevirebilirdi. Aragones'in kredisi her geçen gün daha da azalıyor.
Suat Arslanboğa: Denizli lehine verdiği penaltı evlere şenlikti. İsmini yeni yeni duymaya başladığımız genç hakem maçın genelinde iyi bir yönetim göstermedi.

Kader Anı
Konyaspor-Trabzonspor maçının 55. dakikasına evsahibi takım 2-1 önde giriyordu. O dakikada gelişen Konya atağında Veysel'in kafa vuruşunda top üst direkten döndü. Eğer o gol olsa Konyaspor skoru 3-1'e getirecek ve belki de Trabzonspor'un bu maçı kazanması mucizelere kalacaktı.

Otoriteler Ne Dedi?
Fenerbahçe
Can Bartu ( Hürriyet):
Bu orta saha, bu top kontrolü, bu futbol bilgisi, bu oyuncularla Fenerbahçe ligde bir şey yapabilir mi? Sarı-Lacivertli Takım Bu Görüntüsüyle İkinci, Üçüncü Sınıf Bir Takım.
rıdvan Dilmen ( Milliyet): F.Bahçe'nin geniş kadrosu olmadığını hep söylüyoruz. Bu kadro ile oynama şansın yok. Takım ve taraftar demoralize.

Galatasaray
Atilla Gökçe (Milliyet):
Savunmada Servet ve Volkan'la sırıtan çözülmeler, öndekileri de bunalıma sokuyordu. Arda'nın sağda oynaması becerilerini de kısıtladı.
Levent Tüzemen (Sabah): Güçlü olan zayıf yanını herkesten iyi bilendir. Daha güçlü olan ise zayıf yanına hükmedebilendir. Bursa, bunu yaparken, G.Saray yapamadı.

Beşiktaş
İlker Ateş (Fotomaç):
Cisse'nin ne hücuma, ne de savunmaya katkısı var. Kaçırdığı bir gol var ki amatör takımın sıradan bir golcüsü bile kafayla o topu ağlara yollardı.
Ömer Güvenç (Akşam): Cisse için söyleyecek söz bulamıyorum. Bir futbolcu bu kadar mı isteksiz olur, bu kadar mı pas hatası yapar. Beşiktaş kötü bir oyun sergiledi.

Trabzonspor
İskender Günen (Sabah):
Sezon başındaki başarıda büyük payı olan savunmanın geldiği nokta düşündürücü. Colman ve Cale'nin katkıları yok. Trabzon önde olduğu anlarda bile üstünlük kuramıyor.
Meriç Enercan (Hürriyet): Trabzon, Konya'da karşısında ummadığı dirençte bir rakip bulsa da zorlu karşılaşmada liderliği korudu.


BORA ILICA

DİĞER SPOR HABERLERİ
Adam gibi gidiyorumYolun açık olsun Aslanım
Topuz&Albelda bitiyorYattara komedisi!
Güiza'dan şok itirafSanki devler ligi!
Demirören değirmeniSıra Aragones ve Skibbe'de
Yanal'dan erken uyarı Serkan kadroda Turgay'a...
Kartal Casa Ted'i de yendiEfes çok farklı: 90-72
Sociedad kazanırHaber hattı
Ankara at yarışı sonuçlarıİddaa sonuçları
SAKLAMBAÇ
Bu Bu taktik bıktırdı!
Magazin alemindeki reklam aşkları artık sıktı! Buna en son örnek ise...
Kylie: Şimdi iyileştim!
Selam yüce Zeus
Boğaz ağrısı kalbi vuruyor
Bebek engel tanımaz!
Enfeksiyon riskini gözardı...
Böbrek kanseri belirti vermiyor
EKONOMİ
Dövizi Dövizi bozduran faize koştu
Türk yatırımcılar son dönemde dövizden YTL'ye döndü. Dövizdeki...
'Tedbir aldık, krizi izliyoruz'
Bakan 3G için tarih verdi...
Yurtdışı abone artacak
Turkuvaz CeBIT'te
'Dünyada riskin tarifi...
Pahalı sigarayı seviyoruz
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Çok Bulutlu 22°C 15°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 20°C 8°C 
İZMİR Az Bulutlu 25°C 13°C 
ANTALYA Az Bulutlu 25°C 17°C 
ADANA Az Bulutlu 29°C 16°C 
EKONOMİ
IMKB E: 31.574,740 D:% -8,62
DOLAR S: 1,376 D:% 5,65
EURO S: 1,862 D:% 3,62
GÜNE BAKIŞ
MAGAZİN
GÜNCEL
AKTÜEL
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi