Kavurmalı patlıcan Patlıcan kabuğunu iki şerit olacak şekilde kesin. Tuzlu suda kara suyunu salana kadar dinlendirin. Ardından resimdeki gibi patlıcanı gövdesinden ayrılmayacak şekilde verev kesin. Küçük karelere böldüğünüz kavurma parçalarını bu kesiklerin içine yerleştirip pişirme kabına alın. Çevresine soğan, domates, sarımsak ve fesleğeni yerleştirip, karabiber serpin. Tuzu istediğiniz kadar koyun ancak kavurma tuzlu olduğu için abartmamaya çalışın. Fırında 170 derecede 50 dakika fırınlayın. Malzemeler * 2 adet patlıcan * 1 paket kavurma (Polonez ideal) * 7-8 diş sarımsak * 2 adet domates * 1 adet soğan * 5-6 yaprak kıyılmış taze fesleğen yaprağı * 1 çay kaşığı çekilmiş karabiber
* * * Konkabin Un, vanilya ve toz şekeri karıştırın. Ardından kabartma tozunu ve hindistan cevizini atıp karıştırın. Yumurta aklarını mikserin çırpıcısıyla yoğun bir kar kıvamına gelene kadar çırpın. Hazırladığınız unlu karışımı, çırpılmış yumurta akıyla birleştirip mikserle iyice karıştırın. Bu hamuru, düz bir kek ya da turta kalıbına alıp 10 dakika kadar 50 derecede fırınlayıp üzerine ince kesilmiş muz dilimlerini yerleştirip, 120 dercede 20 dakika kadar fırınlayın. Malzemeler * 1 su bardağı un * Yarım su bardağı toz şeker * 1 paket vanilya * 1 paket kabartma tozu * 1 paket hindistan cevizi * 2 yumurta akı * 2 adet muz * Süsleme için yaban mersini
* * * Taze kekik salatası Taze kekiği ayıklayın ve yıkayın. Bir kabın içinde tuzla ovalayıp kara suyunu çıkartın. Yıkayın süzün. Bu tuzlama işlemini tekrar yapın ve bu sefer yarım saat tuzda bekletin. Bu arada kurutulmuş domatesi, su dolu bir kapta 10 dakika bekletin. Yumuşasın ve fazla tuzunu atsın. Ardından domatesleri şerit halinde kesin. Soğanı çok minik küp kesin. Bu işlem için çeşitli kesme aparatları kullanabilirsiniz. Malzemeler * 1 demet taze kekik * 1 adet küçük boy soğan * 4-5 adet domates kurusu * Yarım çay bardağı zeytinyağı * 1 tatlı kaşığı elma sirkesi * 1 çay kaşığı pudra şekeri silme) * Tuz * Yarım limon suyu