Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 08 Ekim 2008  

Günün mönüsü



Kavurmalı patlıcan
Patlıcan kabuğunu iki şerit olacak şekilde kesin. Tuzlu suda kara suyunu salana kadar dinlendirin. Ardından resimdeki gibi patlıcanı gövdesinden ayrılmayacak şekilde verev kesin. Küçük karelere böldüğünüz kavurma parçalarını bu kesiklerin içine yerleştirip pişirme kabına alın. Çevresine soğan, domates, sarımsak ve fesleğeni yerleştirip, karabiber serpin. Tuzu istediğiniz kadar koyun ancak kavurma tuzlu olduğu için abartmamaya çalışın. Fırında 170 derecede 50 dakika fırınlayın.
Malzemeler
* 2 adet patlıcan
* 1 paket kavurma (Polonez ideal)
* 7-8 diş sarımsak
* 2 adet domates
* 1 adet soğan
* 5-6 yaprak kıyılmış taze fesleğen yaprağı
* 1 çay kaşığı çekilmiş karabiber

* * *
Konkabin
Un, vanilya ve toz şekeri karıştırın. Ardından kabartma tozunu ve hindistan cevizini atıp karıştırın. Yumurta aklarını mikserin çırpıcısıyla yoğun bir kar kıvamına gelene kadar çırpın. Hazırladığınız unlu karışımı, çırpılmış yumurta akıyla birleştirip mikserle iyice karıştırın. Bu hamuru, düz bir kek ya da turta kalıbına alıp 10 dakika kadar 50 derecede fırınlayıp üzerine ince kesilmiş muz dilimlerini yerleştirip, 120 dercede 20 dakika kadar fırınlayın.
Malzemeler
* 1 su bardağı un
* Yarım su bardağı toz şeker
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket hindistan cevizi
* 2 yumurta akı
* 2 adet muz
* Süsleme için yaban mersini

* * *
Taze kekik salatası
Taze kekiği ayıklayın ve yıkayın. Bir kabın içinde tuzla ovalayıp kara suyunu çıkartın. Yıkayın süzün. Bu tuzlama işlemini tekrar yapın ve bu sefer yarım saat tuzda bekletin. Bu arada kurutulmuş domatesi, su dolu bir kapta 10 dakika bekletin. Yumuşasın ve fazla tuzunu atsın. Ardından domatesleri şerit halinde kesin. Soğanı çok minik küp kesin. Bu işlem için çeşitli kesme aparatları kullanabilirsiniz.
Malzemeler
* 1 demet taze kekik
* 1 adet küçük boy soğan
* 4-5 adet domates kurusu
* Yarım çay bardağı zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
* 1 çay kaşığı pudra şekeri silme)
* Tuz
* Yarım limon suyu




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Bu taktik bıktırdı!Kylie: Şimdi iyileştim!
Selam yüce Zeus Boğaz ağrısı kalbi vuruyor
Bebek engel tanımaz!Enfeksiyon riskini...
Böbrek kanseri belirti vermiyorÇocuğunuza öz güveni aşılayın
Okul sıralarında...Stres bebeği etkiliyor
Diyabet körlük nedeniSüt yerine dereotu yiyin
Ruh enerjiniz!..Her şey onlar için...
Bu kış başka olacakIşıkta bile doğal
Aşk mesajlarıAcil servis
Elveda Rumeli-110Takvimin bugünü
GÜNCEL
Kıbrıs'ta Kıbrıs'ta keyifte!
Sinem Yalçın'ın ölümüne yol açan Kalkavan'ın 3 ila 6 yıl arasında...
Kazanın 'intikam' saldırısı
'Öğrenciler duvardaki bir...
TIR 5 aracı ezdi
Maganda pencerede vurdu
Kuş bacaya yuva yaptı şofben...
Parçalanmış ailenin dramı...
SPOR
Adam Adam gibi gidiyorum
İstifa eden Beşiktaş Teknik Direktörü zehir zemberek açıklamalar...
Yolun açık olsun Aslanım
Topuz&Albelda bitiyor
Yattara komedisi!
Güiza'dan şok itiraf
Sanki devler ligi!
Demirören değirmeni
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Çok Bulutlu 22°C 15°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 20°C 8°C 
İZMİR Az Bulutlu 25°C 13°C 
ANTALYA Az Bulutlu 25°C 17°C 
ADANA Az Bulutlu 29°C 16°C 
EKONOMİ
IMKB E: 31.574,740 D:% -8,62
DOLAR S: 1,376 D:% 5,65
EURO S: 1,862 D:% 3,62
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi