Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 06 Ekim 2008  

Günün mönüsü



Erikli hindi
Eriklerin çekirdeklerini çıkartıp ince ince dilimleyin. Sarımsakları ezin ve erikleri koyduğunuz kaba alın. Bir çorba kaşığı zeytinyağı ve tuzla karıştırın. Hindi etini bir tahtaya alın. Dövme tahtasıyla ya da havan tokmağı gibi ağır bir eşya yardımıyla biraz ezip yayın. Hazırladığınız erikli içi, hindinin yarısının üzerine koyup kalan yarısını üzerine kapatıp, kürdan yardımıyla birbirine tuturun. Doldurulmuş hindi filetolarını pişirme kabına alın üzerine fesleğen yaprakları, sarımsaklı eriklerle beraber, orta ısılı ocakta hindilerin alt yüzü hafif pişecek kadar pişirin. Hindilerin üst yüzü kızarana dek fırınlayın.
Malzemeler
* 10 adet mürdüm eriği
* 5-6 diş ezilmiş sarımsak
* 1 tatlı kaşığı yerli safran
* 2 adet hindi göğüs eti
* 5-6 yaprak taze fesleğen. (Kuru kullanıyorsanız bir tatlı kaşığı kuru fesleğen)
* 1 çorba kaşığı elma sirkesi
* Yarım su bardağı beyaz şarap
* Yarım paket krema

* * *
Roka Salatası
Rokayı ayıklayıp yıkayın büyük yaprakları ufaltın. Küçükleri bütün olarak derin bir kaba alın. Biberi ince ince kıyın. Peyniri ve kalan malzemeleri ekleyin karıştırın. Servis tabağına alıp servis edin.
Malzemeler
* 1 demet roka
* 1 adet kırmızı közlenmiş biber ya da konservesi
* 1 su bardağı ufalanmış tulum peyniri
* 1 tatlı kaşığı esmer toz şeker
* 1 çorba kaşığı elma sirkesi
* Zeytinyağı
* Limon suyu

* * *
Kabaklı pilav
Pirinci çok sıcak tuzlu suda bir saat dinlendirin. Soğanı, kıyılmış sarımsağı zeytinyağı ve tereyağ ile tencereye alıp soteleyin. Rendelenmiş domatesi ekleyip sos koyulaşmaya başladığında küp küp kesilmiş soyulmuş kabakları ekleyin. Kabaklar suyunu salınca pirinci yıkayıp süzün ve bu sosa ekleyin. Hafifçe karıştırıp küçük ocağın en kısık ölçüsünde 25-30 dakika pişirin. İnce kıyılmış dereotunu atıp karıştırın kapağını kapatıp demlendirin.
Malzemeler
* 1 su bardağı pirinç
* 1 adet kabak
* 2 adet rendelenmiş domates
* 4-5 sap dereotu
* 1 küçük soğan küp küp kesilmiş
* 1 diş sarımsak
* 1 tatlı kaşığı tereyağ
* Zeytinyağı
* Tuz




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
007 Emrah BondHollywood'u alt eden 'Afgan'
Bu hikayede her şey...Anne karnında kalp teşhisi!
Kalıcı çözüm epilasyon Adet düzensizliği uzun sürebilir
Erkek çocuklarda kaza...Testisteki ağrıları önemseyin
Çikolata krizi, diyabet alarmıDepresyonu koşarak önleyin
Evdeki gizli enfeksiyonlarProbiyotik yoğurt yararlı
Aşk mesajlarıAcil servis
Takvimin bugünüElveda Rumeli-109
GÜNCEL
Yine Yine kaçak faciası
Kapalı kasada mültecileri taşıyan kamyonet dereye yuvarlandı. 18...
Böyle olur aşiret düğünü
Aile kavgası
Fırtına böyle uçurdu
LPG yüklü kamyon alev aldı
Tatil dönüşü çile yolu
Ayırmak istedi, öldü
SPOR
Cimbom Cimbom sakata geldi
Galatasaray güçlü rakibi karşısında beklenen oyunu sergileyemezken 6...
Defans delik deşik
Şeytan diyor ki... Devir bir...
Bir efsanenin sonu
Petrol mü bulayım
Kader günü yarın
Yattara'ya benzetmeyin
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Çok Bulutlu 22°C 15°C 
ANKARA Çok Bulutlu 21°C 9°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 24°C 18°C 
ANTALYA Çok Bulutlu 26°C 17°C 
ADANA Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 29°C 20°C 
EKONOMİ
IMKB E: 34.197,010 D:% -5,14
DOLAR S: 1,300 D:% 3,71
EURO S: 1,787 D:% -0,61
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi