Erikli hindi Eriklerin çekirdeklerini çıkartıp ince ince dilimleyin. Sarımsakları ezin ve erikleri koyduğunuz kaba alın. Bir çorba kaşığı zeytinyağı ve tuzla karıştırın. Hindi etini bir tahtaya alın. Dövme tahtasıyla ya da havan tokmağı gibi ağır bir eşya yardımıyla biraz ezip yayın. Hazırladığınız erikli içi, hindinin yarısının üzerine koyup kalan yarısını üzerine kapatıp, kürdan yardımıyla birbirine tuturun. Doldurulmuş hindi filetolarını pişirme kabına alın üzerine fesleğen yaprakları, sarımsaklı eriklerle beraber, orta ısılı ocakta hindilerin alt yüzü hafif pişecek kadar pişirin. Hindilerin üst yüzü kızarana dek fırınlayın. Malzemeler * 10 adet mürdüm eriği * 5-6 diş ezilmiş sarımsak * 1 tatlı kaşığı yerli safran * 2 adet hindi göğüs eti * 5-6 yaprak taze fesleğen. (Kuru kullanıyorsanız bir tatlı kaşığı kuru fesleğen) * 1 çorba kaşığı elma sirkesi * Yarım su bardağı beyaz şarap * Yarım paket krema
* * * Roka Salatası Rokayı ayıklayıp yıkayın büyük yaprakları ufaltın. Küçükleri bütün olarak derin bir kaba alın. Biberi ince ince kıyın. Peyniri ve kalan malzemeleri ekleyin karıştırın. Servis tabağına alıp servis edin. Malzemeler * 1 demet roka * 1 adet kırmızı közlenmiş biber ya da konservesi * 1 su bardağı ufalanmış tulum peyniri * 1 tatlı kaşığı esmer toz şeker * 1 çorba kaşığı elma sirkesi * Zeytinyağı * Limon suyu
* * * Kabaklı pilav Pirinci çok sıcak tuzlu suda bir saat dinlendirin. Soğanı, kıyılmış sarımsağı zeytinyağı ve tereyağ ile tencereye alıp soteleyin. Rendelenmiş domatesi ekleyip sos koyulaşmaya başladığında küp küp kesilmiş soyulmuş kabakları ekleyin. Kabaklar suyunu salınca pirinci yıkayıp süzün ve bu sosa ekleyin. Hafifçe karıştırıp küçük ocağın en kısık ölçüsünde 25-30 dakika pişirin. İnce kıyılmış dereotunu atıp karıştırın kapağını kapatıp demlendirin. Malzemeler * 1 su bardağı pirinç * 1 adet kabak * 2 adet rendelenmiş domates * 4-5 sap dereotu * 1 küçük soğan küp küp kesilmiş * 1 diş sarımsak * 1 tatlı kaşığı tereyağ * Zeytinyağı * Tuz