Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 05 Ekim 2008  

Şehitlerin evlerinde gözyaşları sel oldu



Saldırıda şehit olan 16 askerden 20 yaşındaki Hakkı Aran'ın Diyarbakır'daki evinden Kürtçe ağıtlar yükseldi. Haberi öğrenmesinin ardından baba Mehmet Aran, Hakkari'ye gitmek üzere yola çıkarken şehidin evinde yükselen ağıtlar yürekleri dağladı.

***

Ateş düştüğü yeri yaktı, şehitlerine ağlayan Türk milleti, teröre lanet yağdırdı

'Bebeğini göremedi'
Artvinli Piyade Onbaşı Muhammet Aydemir'in (21) terhisine 3.5 ay kaldığı, şehit arkadaşının ismini verdiği 40 günlük bebeği Mert'i hiç görmediği öğrenildi. 40 günlük bebeği ve 1.5 yaşındaki kızı Nisanur'a sarılıp gözyaşı döken Fatma Aydemir, eşiyle 2 gün önce telefonda konuştuğunu belirterek, ''Bana 'Çocuklarıma iyi bak' dedi. En büyük üzüntüm, oğlunu bir kez bile görememesi" diye feryat etti.

ABD'li babanın acısı
Yürekleri yakan hain saldırıda şehit düşen 25 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Ozan Onur İlgen'in Adana'daki ailesi, acı haberle yıkıldı. Şehidin kız kardeşi Sevcan İlgen, haberi internet sitelerinden öğrenince sinir krizi geçirdi, anne Deniz Yürekli Wilson ise güçlükle sakinleştirildi. Şehidin üvey babası Amerikalı Robert Wilson'un da oldukça üzgün olduğu gözlenirken, şehidin evi, yakınlarının akınına uğradı. Bu arada İlgen'in Jeoloji Mühendisliği'ni kazandığı ancak kısa yoldan hayata atılmak için uzman çavuşluğu tercih ettiği öğrenildi.

'Bu ülkeyi bölemeyeceksiniz'

Şehit olan Er Oktay Karakelle'nin (20) acı haberi, İstanbul Kartal'daki ailesinin evine ateş düşürdü. Vatandaşların sakinleştirmeye çalıştığı şehit er Karakelle'nin babası Hasan Karakelle, birlik-beraberlik mesajı verdi. Türkiye'yi bölmeye hiç kimsenin gücünün yetmeyeceğini söyleyen gözüyaşlı baba, "Vatan için bin tane Oktay feda olsun. Allah kimsenin başına vermesin! Vatan sağolsun!" diye konuştu.

Öğretmenlik yapıyordu
Gözyaşının diğer adresi Siirt'ti. Şehit Jandarma Er Davut İlbaş'ın (21) acı haberi memleketi Siirt'teki yakınlarını yasa boğdu. Siirt Valisi Necati Şentürk ve 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Özhan Ayaş, şehidin Conkbayır Mahallesi 99. Sokak'taki evine giderek, aileye başsağlığı diledi. Vekil öğretmenlik yapan ve terhisine 4 ay kalan şehit er, İlbaş, Serkan (3) ve Beyza (2) isimlerinde iki çocuk babasıydı.

Terhisine 7 ay vardı
Şehit Er Çağlar Mengü'nün (20) İstanbul Maltepe'deki evinde hüzün var. Arkadaşları 8 ay önce askere giden Mengü'nün bu ayın 15'inde izne geleceğini ifade etti. Bu arada, şehit erin babası Azimet, annesi Nuriye ve bir süre önce askerden dönen ağabeyi Sercan Mengü'nün, bir akrabalarının düğününe katılmak üzere Ankara'ya gittiği ve acı haberi orada aldıklar öğrenildi. Acılı annenin fenalaşarak GATA'ya kaldığı belirtildi. Bu arada şehidin terhisine 7 ay kaldığı öğrenildi.

2 ay önce annesini kaybetmişti
Şehit düşen 16 askerden biri olan Piyade Uzman Çavuş Hasan Aygör (28), geride hüzünlü bir hikaye bıraktı. 1992 yılında babasını, 2 ay önce de annesini kaybeden Aygör, 1 yıl önce uzman çavuş olarak göreve başladı. Aygör'ün İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın köylüsü olduğu öğrenilirken taziyeleri kabul eden şehidin ağabey Dr. Duran Aygör, "Telefonla bayramlaştık. 'Abi beni merak etme.' dedi. Ne zaman bitecek bu acılar" diye konuştu.

'İğne istemem'
Mersin Silifke, acı haberle yıkıldı. Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Rasim Eser'in (25), ailesine acı haberi ilçe kaymakamı Ahmet Beyoğlu verdi. Eşini yaklaşık 4 yıl önce kaybeden biri kız diğeri erkek iki çocuk annesi Ümmühan Eser (55), oğluyla en son arefe günü görüştüğünü söyledi. Bu arada doktorlar, şehit annesine sakinleştirici iğne yapılmasını istedi. Ancak Eser, "Ben oğlumun acısına dayanırım" diyerek buna karşı çıktı.

'1 haftada 3 kez bastılar zor gelirim'
Şehit Piyade Komando Er Ramazan Yeşil'in (21) Antalya Serik'teki ailesi, acı haberle yıkıldı. Şehit erin annesi Havana Yeşil, oğlunun bayramın ilk günü 3 kez aradığını ve PKK'lıların karakolu 1 hafta içinde 3 kez bastıklarını söyleyerek, "Anne ben geriye biraz zor dönerim" dediğini söyledi. Bu arada şehidin son kez yazdığı "Şehit Komandonun Vasiyeti" başlıklı şiiri ise herkesi ağlattı.

İkinci kez baba olacaktı
Osmaniyeli Şehit Piyade Uzman Çavuş Selçuk Can'ın (30) haberini ailesine, Üsteğmen Murat Öçalan verdi. Komutanı görünce oğlunun şehit olduğunu anlayan acılı baba, ambulansla hastaneye kaldırıldı. 2 yaşında Buse adında bir kız çocuğu babası olan Şehit Can'ın eşinin 2 aylık hamile olduğu öğrenildi. Can, bugün son yolculuğuna uğurlanacak.

'Döneceğim' dedi ama...
Şehitlerden 10 yıllık Uzman Çavuş Cahit Yıldırım, göreve başladığı yıl Nur Yıldırım ile evlendi. Kırklareli'den 6 ay önce geçici görevle Şemdinli'ye gönderilen Yıldırım, 8 yaşındaki oğlu Furkan'a, "Kısa sürede döneceğim. Ben gelinceye kadar evin erkeği sensin" diyerek Şemdinli'ye gitti. Ama çocuklarına verdiği sözü tutamadı. Şehidin diğer çocukları Sena (5) ve Nazlıcan (3) ise babalarının şehit olduğundan habersiz.

Annenin Kürtçe ağıtları...
Saldırıda şehit olan 16 askerden 20 yaşındaki Hakkı Aran'ın Diyarbakır'daki evinden Kürtçe ağıtlar yükseldi. Haberi öğrenmesinin ardından baba Mehmet Aran, Hakkari'ye gitmek üzere yola çıkarken şehidin evinde yükselen ağıtlar yürekleri dağladı.

'Bende daha çok İlhanlar var'
Saldırıda şehit olan 21 yaşındaki komando çavuş İlhan Küçüksolak'ın acı haberini alan babası Kemal, annesi Kadriye Küçüksolak ile iki kardeşi sinir krizleri geçirdi. Gözüyaşlı baba Kemal Küçüksolak, oğluyla bayramın ikinci günü telefonla görüştüğünü belirterek, "Bende daha çok İlhanlar var. Hainlere lanetler yağdırıyorum" dedi. Bu arada şehidin, Serpil adlı bir genç kızla nişan hazırlığı yaptığı öğrenildi.

'Merak etmeyin çok iyiyim'
3 yıllık astsubay olan 21 yaşındaki Hasan Önal'ın Eskişehir'deki babası Durmuş Ali Önal, acı haberi bir yakınlarının düğününde aldı. Fenalaşan baba, hastaneye kaldırılırken şehidin amcası Ahmet Önal, yeğeniyle gurur duyduğunu belirterek, "Bayramda ailesini aramış ve 'Beni merak etmeyin iyiyim' demiş. Takdiri ilahi buymuş. Üzgünüz ne yapalım, vatan sağ olsun" dedi. Şehidin 11 yaşındaki yeğeni Kubilay Önal ile 5 yaşındaki Sude Naz Önal da gözyaşlarını tutamadı. Küçük Kubilay, "Dayı ben seni davul zurnayla askere göndermiştim. Teröre lanet olsun" diyerek tepki gösterdi.

Tedirgin bekleyiş acı bitti
Uzman Çavuş Egemen Yıldız da çatışmada şehit olan askerler arasında yer aldı. Bekar olduğu öğrenilen ve 3.5 yıl önce göreve başladığı belirtilen Egemen Yıldız'ın İzmir'deki evine giden 1 binbaşı ile 2 subay, aileye önce oğullarının kayıp olduğunu bildirdi. Anne Fikriye ile baba Mahmut Yıldız'ın tedirgin bekleyişi sürerken; Genelkurmay'ın şehitlerin isimlerini açıkladığı liste, ailede büyük şok yarattı. Yıldız'ın yakınları, acı haberi alınca gözyaşlarına boğuldu. Şehidin arkadaşı Mustafa Kaptan, "En son iki gün önce görüştüm. Hakkari'ye göreve gidecekti. Hep hayali jandarma olmaktı" dedi.

'4 ay sonra size kavuşuyorum'

Şehitlerden 21 yaşındaki Halil İbrahim Arılık'ın, Denizli'nin Beyağaç ilçesine bağlı Kapuz Köyü'ndeki babası Turan Arılık (50) ve annesi Elif Ayşe Arılık'a (42), önce oğullarının yaralandığı söylendi. Fenalaşan anne baba hastaneye kaldırıldı. Şehit erin ağabeyi Muhammet Arılık, "Kardeşim her gün annemi ve babamı telefonla arardı. Son olarak 2 gün önce konuştuğumuzda Ocak ayında terhis olacağını söyleyerek 'Dört ay sonra size kavuşuyorum' demişti ve benden para istemişti. Ben de maaşımı aldığımda para göndereceğimi söylemiştim. Göndermek nasip olmadı. Vatan sağ olsun" dedi.




DİĞER GÜNE BAKIŞ HABERLERİ
Aktütün'e hain baskınİstihbarat aksadı mı?
'Acı gün' birliğiTerör zirvesi 3 boyutlu...
Tezkere arefesinde..."6 yıl sonra terör tekrar...
''Türkiye derin bir...Başbuğa başsağlığı mesajı...
DTP olaylardan üzüntü duyduk'Can'dan tasarruf: 320 YTL
AK Parti'ye kadın Grup...Tezkere 8 Ekim'de Meclis...
AKTÜEL
Katrina'da Katrina'da korkunç iddia
"Katrina Kasırgası sırasında, 5 bin mahkum öldürüldü" ABD eski...
Günahtan arınıyorlar!
Bu adam ne yapıyor
'En uzun adam' baba oldu
Öp beni Obama!
250 kilo verdi şimdi evleniyor
O.J. Simpson yeniden...
EKONOMİ
Türk Türk şirketlerine övgü
Başbakan Erdoğan'ı ağırlayan Türkmenistan Devlet Başkanı...
Türk mobilyacılar gözünü...
Kredili mevduat hesabı artık...
Plan hızla uygulamaya girecek
Yırtık parayı yapıştırmayın
TOKİ, SGK'yı baştan yaratacak!
IMF'den AB ülkelerine:...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 24°C 19°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 26°C 13°C 
İZMİR Kuvvetli Sağanak Yağışlı 24°C 20°C 
ANTALYA Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 26°C 19°C 
ADANA Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 30°C 18°C 
EKONOMİ
IMKB E: 34.197,010 D:% -5,14
DOLAR S: 1,300 D:% 3,71
EURO S: 1,787 D:% -0,61
SAKLAMBAÇ
GÜNCEL
SPOR
AKTÜEL
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi