Çikolatalı sufle Sufle hamuru için geniş bir tencereye 1.5 çorba kaşığı yağı koyun. Yağı erittikten sonra tencereye unu ilave edin. Sararana kadar kavurun. Sütü azar azar una ilave edin. Daha sonra toz şekeri, un vanilyayı, kakaoyu ve rendelenen çikolatayı da tencereye ekleyin. Kaynamaya başladığında ayrı bir kap içinde çırptığınız yumurta sarılarını karışıma alın. 2 dakika sonra tencereyi ocaktan alın. Ayrı bir kap içinde yumurta aklarını kar haline gelinceye dek hızlı bir şekilde çırpın. Hazırladığınız hamuru karıştırmaya devam ederek yumurta aklarının üzerine ilave edin. Sufle kaplarını yağlayıp, bir miktar şeker serpin. Hazırladığınız hamuru bu kaplara doldurun. Sufleyi önceden ısıtılmış 240 dereceli fırında 25 dakika pişirin. Üstüne pudra şekeri serperek, servis yapın. MALZEMELER * Yarım su bardağı kakao 1 su bardağı süt * 1.5 çorba kaşığı margarin * 3 çorba kaşığı un * 4 adet yumurta * 1.5 su bardağı toz şeker * 1 paket siyah çikolata * 1 tutam tuz ve vanilya * 1miktar pudra şekeri
Ayvalı pilav Pirinci sıcak tuzlu suda diri kalacak şekilde süzün. Ayva ve soğanları soyup küp şeklinde doğrayın. Ayvaları limon suyu ile ovun. Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan, ayva ve çam fıstıklarını pembeleşinceye kadar kavurun. Sıcak su, toz şeker, tarçın, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Pirinci ekleyip kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin. Kestaneleri haşlayıp iri iri doğradıktan sonra pilava ilave edin. Üzerine kağıt örtüp kapağı kapalı olarak kısık ateşte demlenmeye bırakın. MALZEMELER * 2 su bardağı pirinç * 1 ayva * 2 soğan * 300 gr kestane * 150 gr ceviz * 3 çorba kaşığı çam fıstığı * 2 çorba kaşığı tozşeker * 2 tatlı kaşığı tarçın * 1 kahve fincanı zeytinyağı * 1 limon suyu * 3 su bardağı sıcak su * Tuz, karabiber
Arpa şehriyeli yahni Margarini tencereye alıp eritin. 2 su bardağı arpa şehriyeyi ekleyip, karıştırarak kavurun. 2 çorba kaşığı eti ekleyin. Birkaç dakika daha kavurup, ince doğranmış biber ve arpacık soğanını ilave edin. Domatesleri küp biçiminde doğrayıp, tuzla birlikte tencereye ekleyin. Tüm malzemeleri karıştırıp, 2 su bardağı suyu ilave edin. Defne yaprağını tencereye koyup, 20 dakika pişirin. Tencereyi ateşten alıp defne yaprağını tencereden çıkarın. Kimyon ve karabiberi serpin. MALZEMELER * 2 çorba kasığı margarin * 2 su bardağı arpa şehriye * 2 çorba kasığı kuşbaşı et * 2 adet biber * 10 adet arpacık soğan * 2 adet domates * 2 su bardağı su * 1 adet defne yaprağı * Kimyon, karabiber, tuz