Soyalı susamlı tavuk Makarnayı haşlayıp süzün. (İsterseniz bu şekilde yiyebilirsiniz isterseniz bir parça tereyağ ile neşelendirebilirsiniz. Ama margarin kullanmayın.) Biberleri soya sosuyla soteleyin ve servis tabağına alın. (Wok tavada pişirmeniz daha hoş sonuç verebilir) Tavuk parçalarını kaynar suda 5-6 dakika haşlayın. Kağıt havlu üzerinde suyunu alıp, susamla çırptığınız yumurtaya bulayın. Ardından mısır ununa bulayıp, biberleri pişirdiğiniz tavaya biraz yağ, biraz soya sosu takviyesi yaparak kızartın. Makarnayı servis tabağına alıp tavukları da üzerine ekleyin. Afiyet olsun. Sakin ve mutlu bir geceye başlayabilirsiniz. MALZEMELER * Yarım paket kuşbaşı tavuk göğüs eti * Yarım paket spagetti makarna * Kırmızı dolmalık biber 2 adet * Yeşil sivri biber 3 adet * Soya sosu * 1 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 yumurta * 1 tatlı kaşığı susam l1 çay bardağı mısır unu
Pazılı rulo börek Tavada biraz yağda yemeklik kestiğiniz soğanı pembeleştirin ardından pazıyı ekleyip, ikisini beraber öldürün. Altını kapatıp ılımaya bırakın. Bir taraftan sosu hazırlayın. Ilımış tavadaki harcın birazını, yaydığınız yufkanın içine yayın. Üzerine sos ve biraz peynir gezdirin. Ortadan ikiye katlayıp sosu yine gezdirin. Ardından silindir haline gelecek şekilde rulo yapıp daire haline getirin. 170 derecelik fırında pişirin... MALZEMELER * 3 adet yufka * 1 demet pazı * 1 adet yumurta * 1 tatlı kaşığı karabiber * Yarım su bardağı yoğurt * Yarım su bardağı süt * 1 kase kadar lor peyniri * 1 adet soğan * 3 çorba kaşığı zeytinyağı
Kaymaklı elma tatlısı İçini oyduğunuz elmaları, renginin dönmemesi için bir limon sıktığınız su dolu bir kapta tutun. Soyulmuş elmaları bir tencereye alın. Her elmanın içini dolduracak kadar toz şeker dökün. Kırmızı gıda boyasını ekleyip, kısık ateşte, yarım çay bardak su ekleyip kaynayana kadar pişirin. Suyu, tencerede bir parmaktan az kalacak şekilde süzün. Elmaları ters yüz edip, tekrar ortalarına toz şeker ilavesi yapıp yarım saat 180 dereceye ayarladığınız fırında fırınlayın. Servis tabağına alıp tencerede kalan koyu şurubu elmaların üzerinde gezdirin. MALZEMELER * 10 adet starking elma * 2 su bardağı toz şeker * 1 paket kaymak * Süt * Çeyrek çay kaşığı toz kırmızı gıda boyası