Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 03 Ekim 2008  

Günün mönüsü



Soyalı susamlı tavuk
Makarnayı haşlayıp süzün. (İsterseniz bu şekilde yiyebilirsiniz isterseniz bir parça tereyağ ile neşelendirebilirsiniz. Ama margarin kullanmayın.) Biberleri soya sosuyla soteleyin ve servis tabağına alın. (Wok tavada pişirmeniz daha hoş sonuç verebilir) Tavuk parçalarını kaynar suda 5-6 dakika haşlayın. Kağıt havlu üzerinde suyunu alıp, susamla çırptığınız yumurtaya bulayın. Ardından mısır ununa bulayıp, biberleri pişirdiğiniz tavaya biraz yağ, biraz soya sosu takviyesi yaparak kızartın. Makarnayı servis tabağına alıp tavukları da üzerine ekleyin. Afiyet olsun. Sakin ve mutlu bir geceye başlayabilirsiniz.
MALZEMELER
* Yarım paket kuşbaşı tavuk göğüs eti
* Yarım paket spagetti makarna
* Kırmızı dolmalık biber 2 adet
* Yeşil sivri biber 3 adet
* Soya sosu
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 yumurta
* 1 tatlı kaşığı susam l1 çay bardağı mısır unu

Pazılı rulo börek
Tavada biraz yağda yemeklik kestiğiniz soğanı pembeleştirin ardından pazıyı ekleyip, ikisini beraber öldürün. Altını kapatıp ılımaya bırakın. Bir taraftan sosu hazırlayın. Ilımış tavadaki harcın birazını, yaydığınız yufkanın içine yayın. Üzerine sos ve biraz peynir gezdirin. Ortadan ikiye katlayıp sosu yine gezdirin. Ardından silindir haline gelecek şekilde rulo yapıp daire haline getirin. 170 derecelik fırında pişirin...
MALZEMELER
* 3 adet yufka
* 1 demet pazı
* 1 adet yumurta
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* Yarım su bardağı yoğurt
* Yarım su bardağı süt
* 1 kase kadar lor peyniri
* 1 adet soğan
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı

Kaymaklı elma tatlısı
İçini oyduğunuz elmaları, renginin dönmemesi için bir limon sıktığınız su dolu bir kapta tutun. Soyulmuş elmaları bir tencereye alın. Her elmanın içini dolduracak kadar toz şeker dökün. Kırmızı gıda boyasını ekleyip, kısık ateşte, yarım çay bardak su ekleyip kaynayana kadar pişirin. Suyu, tencerede bir parmaktan az kalacak şekilde süzün. Elmaları ters yüz edip, tekrar ortalarına toz şeker ilavesi yapıp yarım saat 180 dereceye ayarladığınız fırında fırınlayın. Servis tabağına alıp tencerede kalan koyu şurubu elmaların üzerinde gezdirin.
MALZEMELER
* 10 adet starking elma
* 2 su bardağı toz şeker
* 1 paket kaymak
* Süt
* Çeyrek çay kaşığı toz kırmızı gıda boyası




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Mega discoTürk müziği okuyan yok!
'Şeker'e davetiye çıkartmayınAkşamdan kalanlara 'BAL'...
Naomi'nin canı yat çektiHap kullanımına dikkat
İlaç tedavisi uzun sürebilirAceleye gerek yok
Çocuğunuzu sosyal...Saçlarınızla barışma zamanı
Kaliteyi ucuza alın!Tazelenin!
Bu kışa siyah hakimAradığınız her şey burada
Az parayla çok şey alınır!Tarzınızla fark yaratın
Burnunuzdan nefes alın...Çocuk için egzersiz
Karaciğerin dostu rokaStresin azı karar çoğu zarar
Her şey Paris içinEvleneceklermiş!
Kızıyla yakalandıBlake ortalığı fena karıştırdı
Buffy'nin yunus aşkıBayramda tatil yok
Evlilik tarihi belirlendi...İhaneti affetmedi,...
Kilisede evlenirimPolitik konser
Takvimin bugünüElveda Rumeli-108
Acil servisAşk mesajları
GÜNCEL
Trilyonluk Trilyonluk kavga
Trilyoner baba, kendisinden tam 30 yaş büyük psikoloğu ile evlenen...
Örnek kadın Çubukçu
Ünlü müzisyen dağda öldü
6 yıllık taciz cinayetle bitti
Zirvedekiler Antalya'da
Parmaklıklar ardındaki gerçek
Kaderi gülmedi
SPOR
Uygun Uygun adım marş
İsviçre'de 4-3 mağlup ettiği zayıf rakibi önünde kötü bir futbol...
Devler bekliyor
8-0'dan farkı yok
Tam bir fiyasko
Ben memnunum
Hayat devam ediyor
Canın sağolsun Kayseri
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 23°C 17°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 23°C 7°C 
İZMİR Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 24°C 20°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 26°C 20°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 28°C 18°C 
EKONOMİ
IMKB E: 36.051,300 D:% -1,38
DOLAR S: D:%
EURO S: D:%
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi