Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 02 Ekim 2008  

Günün mönüsü



Kerevizli kontrfile
Soğan, sarımsak ve kuru naneyi yağda soteleyin. Et dilimlerini bu karışıma ekleyin tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte yarım saat pişirin. Bu arada kereviz saplarını başka bir tencerede ayrıca haşlayın. Haşlanan kereviz saplarını ince şeritlere ayırıp tavada tereyağıyla kavurun. Etler yarım saat piştikten sonra ocağın altını açın ve yarım su bardağı kadar kereviz haşlama suyu ekleyip harlı ateşte suyunu çektirene dek pişirin. Etleri bir servis tabağına alın. Kerevizleri kavurduğunuz tavadan kereviz saplarını çıkartıp, aynı tavada kremayı ısıtın ve kremaya taze çekilmiş karabiber ekleyin. Servis tabağındaki etlerin üzerine krema sosu ekleyin.

Malzemeler
* 5 parça dana kontrfile
* 1 adet kuru soğan
* 4 diş sarımsak
* Zeytinyağı
* 3-4 adet kereviz sapı
* Yarım paket krema
* Öğütülmüş karabiber
* Yarım çorba kaşığı kuru nane

* * *
Ispanaklı ekmek
Mayayı bir kase suda çözüp, una katıp yoğurun. Hamuru, yarım saat dinlendirin. Soğanı zeytinyağıyla biraz soteleyin. Soğanın üzerine ıspanağı ekleyin kavurun. Domatesleri süzüp birkaç tur çevirip altını kapatın. Sos ılınınca ekmek hamurundan iki parça koparıp, pişirme kabına yayın. Üzerine de harcı ekleyip yayın. Hamur parçasını kabaca açıp, soslu hamurun üzerine kapatın. Hamurun içine sosu hapsedin. Fırında üzeri esmer renk alana dek pişirin.

Malzemeler
* Ekmeğin harcı için
* Yarım kilo ıspanak
* 1 adet ufak boy kuru soğan
* 6-7 adet kurutulmuş domates
Ekmeğin hamuru için
* Yarım paket doygun un
* 1 paket yaş maya
* 1 komposto kasesi su

* * *
Parmesanlı salata
Tüm malzemeleri yıkayın, süzün. Ispanak ve reyhanı karıştırın. Bu karışıma halka kestiğiniz domatesleri de ekleyin. Limon ve portakal suyunu, tuzu ve sarımsağı ekleyp karıştırın. Salata kasesine alın, üzerine zeytinyağını ekleyip, parmesanı rende bıçağı ile ince ince dilimleyip salatanın üzerine koyun. Bunun da üzerine biraz kuru nane serpin.

Malzemeler
* Yarım paket taze ıspanak
* 2 olgun domates
* 4 sap taze reyhan
* Parmesan
* 1 diş kırılmış ve ince kesilmiş sarımsak
* Yarım limon suyu
* Yarım portakal suyu
* Zeytinyağı




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Masal bitti!Yıldızlara özel koku
Kendimi müzikle ifade ediyorumGözünüz doysun
Varikoselde erken teşhis Nasıl gebe kalınır
İktidarsızlığa neden olmazÇocuk eğitiminde...
Anahtar kelime doğru beslenmeKahve sirozdan koruyor
Kışın tuzdan uzak durunSigaranın 'light'ı da zararlı
Çok hemşire, az hastaHamilelikte vitamine dikkat
Seçkin eşarplarUltra güç saçlarda!
Hücrelerinizi baştan çıkarınAşk mesajları
Acil servisTakvimin bugünü
Elveda Rumeli-107
GÜNCEL
Süper ikramiye 'Süper ikramiye'
Süper Loto'nun son 5 çekilişinde 6 bilen çıkmadı. Bu haftaya devreden...
Boşanmak isteyen karısının...
Altınova'da kanlı bayram
Bir trafik kazasıyla hayatı...
Kendine beddua etmiş...
Üç kardeş 6 saat mahsur kaldı
Yollar kana bulandı: 9 ölü,...
SPOR
Zafer Zafer gecesi olsun
UEFA Kupası'nda G.Saray, Sami Yen'de Bellinzona'yı ağırlarken,...
Aurelio bombası
Gözümüz zirvede
Zico'yu çok arıyoruz
Bir adım öndeyiz
Lider kalmalıyız
Arda sola geçiyor çilesi...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Çok Bulutlu 24°C 14°C 
ANKARA Az Bulutlu 22°C 8°C 
İZMİR Çok Bulutlu 27°C 15°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 29°C 18°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 31°C 18°C 
EKONOMİ
IMKB E: 36.051,300 D:% -1,38
DOLAR S: D:%
EURO S: D:%
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi