Kerevizli kontrfile Soğan, sarımsak ve kuru naneyi yağda soteleyin. Et dilimlerini bu karışıma ekleyin tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte yarım saat pişirin. Bu arada kereviz saplarını başka bir tencerede ayrıca haşlayın. Haşlanan kereviz saplarını ince şeritlere ayırıp tavada tereyağıyla kavurun. Etler yarım saat piştikten sonra ocağın altını açın ve yarım su bardağı kadar kereviz haşlama suyu ekleyip harlı ateşte suyunu çektirene dek pişirin. Etleri bir servis tabağına alın. Kerevizleri kavurduğunuz tavadan kereviz saplarını çıkartıp, aynı tavada kremayı ısıtın ve kremaya taze çekilmiş karabiber ekleyin. Servis tabağındaki etlerin üzerine krema sosu ekleyin.
Malzemeler * 5 parça dana kontrfile * 1 adet kuru soğan * 4 diş sarımsak * Zeytinyağı * 3-4 adet kereviz sapı * Yarım paket krema * Öğütülmüş karabiber * Yarım çorba kaşığı kuru nane
* * * Ispanaklı ekmek Mayayı bir kase suda çözüp, una katıp yoğurun. Hamuru, yarım saat dinlendirin. Soğanı zeytinyağıyla biraz soteleyin. Soğanın üzerine ıspanağı ekleyin kavurun. Domatesleri süzüp birkaç tur çevirip altını kapatın. Sos ılınınca ekmek hamurundan iki parça koparıp, pişirme kabına yayın. Üzerine de harcı ekleyip yayın. Hamur parçasını kabaca açıp, soslu hamurun üzerine kapatın. Hamurun içine sosu hapsedin. Fırında üzeri esmer renk alana dek pişirin.
Malzemeler * Ekmeğin harcı için * Yarım kilo ıspanak * 1 adet ufak boy kuru soğan * 6-7 adet kurutulmuş domates Ekmeğin hamuru için * Yarım paket doygun un * 1 paket yaş maya * 1 komposto kasesi su
* * * Parmesanlı salata Tüm malzemeleri yıkayın, süzün. Ispanak ve reyhanı karıştırın. Bu karışıma halka kestiğiniz domatesleri de ekleyin. Limon ve portakal suyunu, tuzu ve sarımsağı ekleyp karıştırın. Salata kasesine alın, üzerine zeytinyağını ekleyip, parmesanı rende bıçağı ile ince ince dilimleyip salatanın üzerine koyun. Bunun da üzerine biraz kuru nane serpin.
Malzemeler * Yarım paket taze ıspanak * 2 olgun domates * 4 sap taze reyhan * Parmesan * 1 diş kırılmış ve ince kesilmiş sarımsak * Yarım limon suyu * Yarım portakal suyu * Zeytinyağı