Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 01 Ekim 2008  

Günün mönüsü



Domatesli kabaklı turta
Un, mısır unu, tuz, şekeri karıştırın. Tereyağı parçalarını ekleyin. Hamur ekmek kırıntısı gibi olana dek yoğurun. Ardından suyu ekleyin, yoğurmaya devam edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Bu hamuru yarım saat kadar buzdolabında bekletip merdaneyle açıp, turta kalıbına yerleştirip, 150 derecede 10-15 dakika fırınlayın. Rendelenmiş peyniri turta tabanına yayın. Üzerine halka halka kesilmiş soğanları ve ince kıyılmış sarımsağı ekledikten sonra dereotunu yayın. Üzerine dilimlenmiş kabağı ve domatesi, döşeyin ve pişirin.

Malzemeler
* Turta hamuru için
* 1 su bardağı un
* Yarım su bardağı mısır unu
* 1 tatlı kaşığı pudra şekeri (ya da toz şeker) yarım çay kaşığı tuz
* 2 çorba kaşığı küp küp kesilmiş tereyağı
* Yarım çay bardağı buzlu su
* 5-6 adet dolmalık tombul kabak
* 4 adet domates
* 1.5 su bardağı rendelenmiş yağlı beyaz peynir
* 1 adet iri boy soğan
* 3 diş ince kıyılmış sarımsak
* 3-4 sap dereotu kıyılmış
* 1 tatlı kaşığı kimyon

* * *
Deniz mahsüllü makarna
Makarnayı haşlayıp süzün ve sudan geçirmeyin. Sarımsaklar kokusunu yaymaya başlayınca, rendelenmiş soğanı ekleyin. Soğanı atın, Ahtapotları ekleyin, takribi 10 dakika kadar pişerken, suyunu salsın. Suyu toparlanırken mercanköşk ve maydanozu atın. Bu arada suya kremayı ekleyip sosu koyulaştırın. Karabiberi serpip servis yapın.

Malzemeler
*
1 paket dilimlenmiş temizlenmiş ahtapot
* 1 paket esmer kepekli makarna
* 4 diş sarımsak
* 2 sap taze mercanköşk yaprağı (kurutulmuşu da olur)
* Yarım çay kaşığı kırmızı pulbiberl 1 çay kaşığı silme öğütülmüş karabiber
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* Yarım demetten biraz az kıyılmış maydanoz
* 1 adet küçük soğan rendesi
* 1 çay bardağı kadar krema

* * *
Çikolatalı bisküvi
Tereyağı ve çikolatayı benmari usulü eritin. Eriyen karışımı karıştırma kabına alıp şekerle beraber iyice karıştırın. Yumurta ve vanilyayı ekleyip tekrar karıştırın. Un ve tuz ekleyip karıştırın. Browni hamuru sert bisküvi kıvamında tutun. Hazır olan karışımı fırın tepsisine yağlı kağıt serip üzerine dökün. Bisküvileri kesin ve eritilmiş çikolata sosunu üzerine pay edin.

Malzemeler
* 1 paket bitter çikolata
* 2 çorba kaşığı tereyağ
* Yarım subardağı şeker
* 2 yumurta
* Yarım çay kaşığı tuz
* 3/4 subardağı un
* 1 paket vanilya
* 1 su bardağı kuvertür çikolata ya da 1 paket bitter çikolata
* Yarım su bardağından biraz az süt
* Yarım çorba kaşığı tereyağ




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
100 bin $'ın üstüne yattıDiaz'a konuşan kaplumbağa
10 numara adam Fed 10Bayramda tadınızı kaçırmayın
Panik atak sinyal veriyor Kontrolsüz hap kullanmayın
Pozisyon önemlidir12 dakikada prostat tedavisi
Çocuğunuza rehber olunBilinçsiz spor kalbi vuruyor
Yaşlılara yumurta sarısıBacak ağrısını önemseyin
Saçlarınız dökülmesin!Organik jean'ler
Güne ışıl ışıl uyanın!Bırakın sizi kuşatsın!
Doğaya dönme zamanıSağlıklı zayıflamak için
İster sokakta ister evdeAşk mesajları
Acil servisTakvimin bugünü
Elveda Rumeli-106
GÜNCEL
Acısıyla Acısıyla tatlısıyla bayram
Dolu dolu geçen Ramazan ayının geride kalmasıyla, milyonlarca insan...
Küresel ıslanma!
Bayramlaşırken vuruldular
En acı sürpriz
Şehidi Aslan'ını istedi
Türk doktordan 'kolay biyopsi'
Damat adayı yol ortasında vurdu
SPOR
Nerede Nerede o eski bayramlar
Ligde 5 maçta 3 yenilgi alan, Şampiyonlar Ligi'ne Porto yenilgisiyle...
Fener ağır yaralı
Luxemburgo sesleri
Futboldan memnunum
Maçı ciddiye alın
Sivok mutlaka yetişsin
Başkan affetmez
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 22°C 13°C 
ANKARA Az Bulutlu 18°C 8°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 22°C 13°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 28°C 18°C 
ADANA Az Bulutlu 27°C 17°C 
EKONOMİ
IMKB E: 36.051,300 D:% -1,38
DOLAR S: D:%
EURO S: D:%
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi