Barbekü soslu tavuk Tavuk butlarını iyice yıkayıp temizledikten sonra tuzlayın ve karabiberleyin. Butları, derili kısımları alta gelecek şekilde fırın tepsisine koyun. 200 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin, ters çevirip 15 dakika daha pişirin. Üzerlerine kalın bir tabaka barbekü sosu veya ketçap sürün, 5 dakika daha pişirin. Kerevizin saplarını ince ince kesin, yapraklarını kıyın. Kereviz saplarını 5 dakika yağda kavurun üzenlerine 1 tutam şeker serpin, sirke gezdirin. Kıydığınız yaprakları katın, tuz ve karabiber koyun. Tavuğu sebze ve sosla birlikte servis yapın.
Malzemeler * 4 adet tavuk budu * Tuz, karabiber * 300 ml. barbekü sosu veya ketçap * 500 gr. kereviz sapı * 1 yemek kaşığı sıvıyağ * Şeker * 1 tatlı kaşığı sirke
* * * Baharatlı pilav Soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın. Sarmısağı soyup ezin. Bir tavada 2 çorba kaşığı yağı kızdırıp soğan ve sarmısağı hafifçe kavurun. Baharatların tümünü tavaya ekleyin. Doğranmış domatesleri suyu ile birlikte, maydanoz ve pirinç eşliğinde ilave edin. 5 dakika kısık ateşte pişirin. Et suyunu ekleyip pirinci kısık ateşte 30 dakika kadar pişirin. Ara sıra karıştırın. Karidesleri kızartın. Üzerine limon suyu döküp tuz ve karabiberle tatlandırın.
Malzemeler * 2 soğan * 2 sarmısak * 3 çorba kaşığı sıvıyağ * Karabiber, tuz * Kırmızı toz biber, safran, hintcevizi * 250 gr soyulmuş domates * 3 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz * 200 gr pirinç * 1.5 su bardağı et suyu * 6 jumbo karides * Limon suyu
* * * Kereviz salatası Kerevizleri, üzerine limon sıkarak rendeleyin. Rendelenmiş elma ile karıştırıp sarmısaklı yoğurtla harmanlayın. Tuzunu kattıktan sonra üzerine ceviz içini serpin. Yoğurt, sarmısaksız da olabilir. Önemli olan, bu salatada yağ kullanmamaktır. Bu salatanın özelliği besleyici ve sağlıklı olmasıdır... Diyetlerinize de rahatlıkla ekleyebilir, yemeklerin yanında çeşit olarak servis yapabilirsiniz.
Malzemeler * 2 orta boy kereviz * 1 ekşi elma * 1/2 kase yağsız yoğurt * 1 limon * Sarmısak * Havanda dövülmüş ceviz içi (isteğe bağlı) * Rafine edilmemiş tuz