Bulgurlu köfte Kıyma, bulgur, rendelenmiş soğan, nane, kimyon, karabiber ve tuzu karıştırıp yoğurun. Küçük köfte şeklinde yuvarlayın ve yağda kızartın. Patatesleri küp şeklinde doğrayın ve kızartın. Bir tavaya 2 kaşık sıvı yağ koyduktan sonra doğranmış sarımsakları ve salçayı kavurun, 2-3 su bardağı su ile ezin. Tepsideki köftelerin üzerine dökerek pişirin. Patates ve bezelyeleri de ilave ederek 2-3 dakika daha pişirdikten sonra servise sunun.
Malzemeler * 500 gr dana kıyma * Kızartmak için sıvı yağ * 2 yemek kaşığl sıvı yağ * 1 kahve fincanı ince bulgur * 1 büyük soğan * 1 adet yumurta * 1-2 çay kaşığı nane * 1 çay kaşığı kimyon * 1 çay kaşığı karabiber * 1 çorba kaşığı biber salçası * 1 su bardağı konserve bezelye * 4-5 adet patates * 2-3 diş sarımsak * Yeteri kadar tuz
* * * Balıklı patates salatası Patatesleri iyice yıkayın, kabukları ile 20 dakika haşlayin, haşlama suyunu atmayın. 2 çay bardağı haşlama suyunu, hardal, yumurta sarısı, tuz, karabiber ve kıyılmış yeşilliklerle karıştırın. Ayıkladığınız patates ve turpları katın. Kızarmış balık ve fileto ile servis yapın. yapın.
Malzemeler * 4 Adet Patates * 1 Demet Kırmızı Turp * 1 Tatlı Kaşığı Hardal * 1 Adet Yumurta Sarısı * Tuz - Karabiber * 1 Yemek Kaşığı Kıyılmış Yeşillik * 2 Parça Mezgit Fileto (100'er gr.)
* * * Yaprak dolması Soğanları 2 çorba kaşığı soya yağında pirinçlerle çevirin. Et suyu kaynatın. 10 dakika sonra içine havuçları ekleyip 10 dakika pişirin. Peyniri pirinçle karıştırın. 1 limon suyunu ve 4 kaşık soya yağını karıştırın. Tuz, karabiber ve şekerle tatlandırın. Domates sosu hazırlayın. Hazırladığınız iç malzemesiyle yaprakları dolma şeklinde sarın. Artan soya yağını tavada ısıtın ve dolmaları bu yağda çevirin. Hazırladığınız sosla birlikte servise sunun.
Malzemeler * 1 Adet Soğan * 7 Çorba Kaşığı Soya Yağı * 100 gr Amerikan Pirinci * 2 Çorba Kaşığı Et Suyu * 1 Orta Boy Havuç * 150 gr Beyaz Peynir * 2 Adet Domates * 1 Limon Suyu * 12 Adet Asma Yaprağı * Karabiber * Şeker, Tuz