Yuvalama Etleri haşlayın. Pirinci yıkayıp, süzün ve robotta çekin. Kıymaya pirinci, yemeklik doğranmış soğanı, tuzu ve karabiberi ekleyip, yoğurun. Kıymadan nohut büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın. Hazırladığınız köfteleri kaynamış suya atıp 15 dakika haşlayın. Haşlanmış köfteleri süzgeçe boşaltın. Bir kabın içinde yoğurdu, yumurtayı ve unu çırpın, biraz su ilave edin (kıvamı koyu olmalı). Yoğurda etleri, köfteleri ve nohutuda ekleyin, 15 dakika pişirin. En son nanesini koyup karıştırın. MALZEMELER * 150 gr. yağsız kıyma * 250 gr. kuşbaşı et * 1 su bardağı pirinç * 1 su bardağı haşlanmış nohut * 1 baş soğan * 1 kg. süzme yoğurt * 1 yumurta sarısı * 1 kaşık un * Tuz, karabiber, nane
* * *
Kuşkonmazlı tavuk Tavuk butlarını haşlayın. Derisini ve kemiklerini çıkarın. Etlerini ufak parçalara ayırın. Konserveleri açıp süzgeçe dökün. Kuşkonmazları 3 ya da 4 parçaya bölün. Tencereye margarini koyup eritin. Unu ekleyip biraz pembeleşinceye kadar kavurun. Butları haşladığınız suyu yavaş yavaş çırpma teliyle karıştırarak una dökün. Tavukları ve diğer malzemeleride tencereye koyun. Tuzu ve karabiberi ekleyip 15-20 dakika pişirin. MALZEMELER * 4 adet tavuk but * 1 kutu mantar (konserve) * 1 kutu bezelye-havuç (konserve) * 10 adet kuşkonmaz (konserve) * 2 yemek kaşığı un * 2 yemek kaşığı margarin * 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber
* * *
Keşkül Bademleri robatta öğütün. Sütü tencereye koyun. Yumurtaları telle çırpın süte ekleyin. Nişastayı ve pirinç ununu suyla karıştırıp süte ekleyin. Bademi ve vanilyayıda ekleyip muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin. Kaselere boşaltın, soğuduktan sonra istediğiniz gibi süsleyerek servis yapın. MALZEMELER * 4 su bardağı süt * 1,5 bardak toz şeker * 2 yumurta sarısı * 1 fincan nişasta * 1 fincan pirinç unu * 1 paket vanilya * 1 çay bardağı badem