Yapacağınız ziyaretlerde tatlı yemek zorunda kalacağınız için kahvaltıda bal, reçel gibi şekerli yiyecekler tüketmeyin... İkram edilen tatlılarda varsa sütlü olanları tercih edin.
Bayram sabahı güne ailece yapacağınız kahvaltıyla başlayın. Kahvaltıda gün içerisindeki ikramlarla fazlasıyla tüketmek zorunda kalacağınız için bal, reçel gibi şekerli yiyecekler tüketmeyin. Domates, salatalık gibi hafif besinleri bolca yemeli, peynir olarak yağ miktarı az olan beyaz peynirleri tercih etmelisiniz. Yumurtanızı haşlanmış olarak yemeli, sucuk, salam, sosis gibi yağlı besinlerden uzak durmalısınız. Ekmek olarak kepek, tam buğday unu ya da çavdar ekmeğini yemelisiniz.
ÖĞÜNLERİ ATLAMAYIN Kahvaltı sonrasında bayram ziyaretlerine başlanır. Tabağınızda ikram edilen tatlının ve diğer yiyeceklerin sadece tadımlık bir kısmını yemeli ve mümkün olduğunca her ziyarette tatlı ikramını kabul etmemelisiniz. Bayram ikramlarındaki geleneksel hamurlu ve şerbetli tatlılar yerine varsa sütlü tatlıları ya da meyve tatlılarını tercih etmelisiniz. Bayram günleri boyunca ara öğünleri atlamamalı mutlaka ara öğün tüketilmelidir. Ara öğün tercihlerinizi ekmek grubu yerine süt veya meyve olarak tercih edebilirsiniz.
SU TÜKETİMİ ÖNEMLİ Ramazan sonrasında normal beslenmeye geçişi hafif bir şekilde yapmanız gerektiğini unutmamalısınız. Ağır yağlı yemekleri tercih etmemeli, posalı besinler tüketmelisiniz. Su tüketimimize dikkat etmeli asitli ve kafeinli içeceklerden uzak durmalısınız. Unutmamanız gereken nokta midenizin uzun süreli açlıklar yaşadığı bir dönemden yeni çıkmış olduğu ve fazla miktarda şekerli gıdalar, kafeinli içecekler ve yağlı yemeklerle karşılaştığında sorunlar yaşayabilecek olmasıdır.