Karabiberli Böf SOSU İÇİN 1) Etin yağını, margarini ve sıvı yağı iyice erittikten sonra 1 yemek kaşığı unu iyice kızarana kadar karıştırın. 2) İnce ince doğranmış mantarları ilave ettikten sonra kızartma işlemine devam edin. 3) Kızardıktan sonra, mantarların üzerine 2 kapak rom ve 1 bardak sütü döküp 2 dakika kadar kaynatın. SUNULUŞU Hazırladığınız sosu, kızartıp kenara aldığımız karabiberli bifteklerin yanında sunun. MALZEMELER * 1/2 Kg Dana Eti * Karabiber * Tuz Mantar Rom Sosun Malzemesi * 1/2 Paket Margarin * 1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ * 4 Yemek Kaşığı Kızarttığınız Etin Yağı * 1 Yemek Kaşığı Un * 1 Tutam Karabiber, kırmızıbiber, pulbiber * 2 avuç Mantar (ince doğranmış) * 2 Kapak Rom * 1 Su Bardağı Süt
* * * Çin Lahanası Salatası İlk önce sosu hazırlayın. Yağı, sirkeyi ve soya sosunu büyük bir kaseye koyun. İyice karışana dek çatalla çırpın. Mantarları ve soğanı ekleyip iyice karıştırın. 15 dak. marine edin. Mantar karışımını büyük bir salata kabına yerleştirip etrafına doğranmış Çin lahanası yapraklarını koyun ve ikisini iyice karıştırın... MALZEMELER * 250 gr Çin lahanası, doğranmış * 100 gr mantar, dilimlenmiş * 4 büyük taze soğan doğranmış * Sos: * 4 yemek kaşığı mısır yağı * 2 yemek kaşığı sirke * 1 yemek kaşığı soya sosu
* * * Muhallebi Bir tencerede un, nişasta ve diyet sütü pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar çırpın. Tencereyi ocağa alıp karışım kaynayıncaya kadar sürekli karıştırın. Kaynadıktan sonra 1-2 dakika içinde ateşten indirin. Dilediğiniz kadar tatlandırıcı ekleyin. Yayvan bir cam kaba boşaltıp soğumaya bırakın.Tarçın veya mevsim meyvesi ile süsleyerek servis yapın. Not: Diyet sıvı tatlandırıcı kimyasal madde olduğundan gelişme çağındaki çocuklar yememelidir. MALZEMELER * 750 ml Diyet Süt * 3 Çorba Kaşığı Süt * 3 Çorba Kaşığı Nişasta * Diyet Sıvı Tatlandırıcı * Tarçın veya Mevsim Meyveleri