Biftek rülosu 1 adet soğanı ve havucu rendeleyin. 1 çay kaşığı karabiber, kimyon, tuz ve kıymayı derin bir kabın içinde yoğurun. 1 çay bardağı bezelyeyi ekleyin. 6 adet bifteğin içine, hazırladığınız harcı doldurun. Biftekleri rulo biçiminde sarın. Bifteğin kenarlarını kürdanla tutturun. İçlerini doldurduğunuz biftekleri, margarinle hafifçe yağladığınız tepsiye dizin. 1 çorba kaşığı salçayı, 1 su bardağı suya karıştırın. Bifteklerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelşk fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra kürdanları bifteklerden çıkarıp servis yapın.
Malzemeler * 1 adet soğan * 1 adet havuç * 1 çay kaşığı karabiber * 1 çay kaşığı kimyon * Tuz * 250 gr. kıyma * 6 adet biftek * 1 çay kaşığı bezelye * 1 çorba kaşığı salça * 1 su bardağı su * 1 çorba kaşığı margarin
* * * Balıklı patates salatası Patatesleri iyice yıkayın, kabukları ile 20 dakika haşlayın, haşlama suyunu atmayın. 2 çay bardağı haşlama suyunu, hardal, yumurta sarısı, tuz, karabiber ve kıyılmış yeşilliklerle karıştırın. Ayıkladığınız patates ve turpları katın. Kızarmış balık ve fileto ile servis yapın.
Malzemeler * 4 adet patates * 1 demet kırmızı turp * 1 tatlı kaşığı hardal * 1 adet yumurta sarısı * Tuz-karabiber * 1 yemek kaşığı kıyılmış yeşillik * 2 parça mezgit fileto (100'er gr.)
* * * Üzümlü fırın sütlaç Pirinci bır bardak suda kısık ateşte haşlayın. Şekerle sütü birlikte kaynatın. Uzümleri ve pişmiş. pirinci de ekleyip 5-7 dakika daha ateşte birakin. Karışimi, ateşe dayanikli kaselere bölüştürün. Kızdırılmış fırında, su dolu bir tepsi içinde üzeri kızarana kadar pişirin. Uzerlerine tarçın serperek ılık veya soğuk olarak servis yapın.
Malzemeler * 1/2 kg süt * 1/2 bardak şeker * 1 kahve fincanı pirinç * 3/4 bardak çekirdeksiz kuru üzüm * 1 çimdik tuz * Tarçın ya da Antepfıstığı